Voor elke gewenste kleur op je nagels is er een nagellak te vinden. Je wil dan wel de beste nagellak, want de teleurstelling van streperige nagellak die snel chips veroorzaakt is groot. Om moeiteloos die prachtige, egaal dekkende nagellak te vinden is hier wat moois voor je: de beste nagellak top 5! 💅

De 5 beste nagellakken in een oogopslag

 1. O.P.I. - Dit is niet de goedkoopste nagellak, maar de lakjes van O.P.I. scoren dankzij de kwaliteit wel het hoogst!
 2. Essie - De nagellak van Essie bieden de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit - en dat in meer dan 100 kleuren.
 3. Inglot O2M - Deze bijzondere nagellak van Inglot laat als enige zuurstof door.
 4. Sally Hansen InstaDri - Nagels lakken en haast gaan meestal slecht samen, maar deze nagellak droogt op topsnelheid.
 5. Rimmel 60 Seconds - Deze nagellak van Rimmel werkt fijn en is ook nog eens budgetvriendelijk.

Zo houd je nagellak langer mooi

Je kent het waarschijnlijk wel: nadat je een fantastisch kleurtje hebt gevonden breng je enthousiast een paar laagjes aan. Je nagels zien er geweldig uit, maar een dag later brokkelen de randjes al af. 😓

De kwaliteit van de nagellak heeft natuurlijk alles te maken met het resultaat, maar er zijn ook andere manieren om je nagellak langer mooi te houden. Je kunt bijvoorbeeld extra beschermlaagjes gebruiken zoals een base coat en een top coat.

Gelnagellak vs. gewone nagellak?

Het grootste verschil tussen gewone nagellak en een gelnagellak is dat de laatste veel langer blijft zitten dan gewone nagellak. Dit komt doordat er gel aan de nagellak is toegevoegd. Om gellak te laten drogen, word er een uv-lamp gebruikt.

Er is inmiddels ook gellak verkrijgbaar waarvoor je geen uv-lamp nodig hebt. Deze lak blijft ook twee weken zitten, mits hij op de juiste manier aangebracht is.

Het verschil tussen een base coat en top coat

De naam van de base coat zegt het al: met dit laagje leg je de basis voor de nagellak. Base coats zijn meestal doorzichtig en hebben geen effect op de kleur of afwerking van de nagellak die je er overheen doet. Dankzij de base coat worden je nagels een egale basis en kan de kleur niet intrekken. De nagellak die je er vervolgens overheen doet brengt ook egaler aan!

De top coat breng je als laatste aan en vormt het beschermlaagje over de nagellak. Ze hebben geen effect op de kleur van de nagellak, maar kunnen wel de finish veranderen. Zo heb je bijvoorbeeld top coats die een mat effect geven of de nagellak juist extra laten glanzen. ✨

Twee potjes nagellak met vijlen ernaast

De beste nagellakken op een rij

O.P.I. staat in de wereld van nagellak bekend als een luxe merk en dat is ook aan de prijzen te zien. Het assortiment van dit merk bestaat uit tientallen kleuren nagellak, top coats, base coats en nagelverzorging producten zoals nagelverharders. Keuze kom je dus in ieder geval niet tekort!

Ook wat de finish betreft zijn er meerder opties. Veel nagellakjes van O.P.I. hebben de standaard glossy afwerking, maar er zijn ook matte en metallic kleuren te vinden. De top coat met glitters vind ik al helemaal mooi!

Eigenschappen en resultaten

De prijs schept hoge verwachtingen, maar O.P.I. weet resultaten te leveren. Alle nagellak van dit merk is in ieder geval sneldrogend.

In de dop tref je een lekker breed kwastje dat heel soepel over je nagels gaat. Na één laagje zie je al dat de dekking best goed is. Persoonlijk vind ik het mooier om nog een tweede laagje aan te brengen, maar dat verschilt per persoon.

Ik verwacht dat een nagellak in deze prijscategorie geen strepen achterlaat, en O.P.I. houdt zich daar gelukkig ook aan. Tot nu toe alleen maar lof voor deze nagellak!

Het enige minpunt: dit merk is niet vegan friendly. Als je veganistisch leeft is dat natuurlijk een afknapper, maar helaas is het niet anders.

Conclusie

Bij O.P.I. krijg je waar je voor betaalt. Geen onnodige luxe, maar verfijnde eigenschappen die de nagellak gewoon heel mooi en fijn in gebruik maken. Alleen als je veganist bent is dit niet de nagellak voor jou.

Voordelen:

 • Droogt snel en streeploos op
 • Het kwastje is extra breed
 • De kleuren zijn houden goed
 • Deze nagellak blijft best lang mooi

Nadelen:

 • De prijs is erg hoog
 • Deze nagellak is niet veganistisch

De nagellak van Essie valt niet in de budget-categorie, maar is wel de helft goedkoper dan de luxe nagellak uit de vorige mini-review. Met een assortiment van meer dan 100 kleuren biedt Essie voor iedereen wat wils!

Verder vind je bij Essie alles wat je nodig hebt voor mooie nagels. De nagellakjes hebben verschillende afwerkingen. Bovendien produceert Essie ook base coats, top coats en nagelverzorgende producten zoals nagelriemolie.

Eigenschappen en resultaten

Het begint allemaal bij de herkenbare potjes van Essie. In de witte dop zit een kwastje dat breed afloopt zodat je makkelijk je nagels lakt. Het eerste laagje brengt vrijwel streeploos aan. Als je een base coat gebruikt is het resultaat spiegelglad!

Na het eerste laagje zie je al heel wat dekking. Soms vind ik een tweede laagje mooier staan, maar een derde heb ik eigenlijk nooit nodig met deze nagellak.

Ook fijn aan Essie: de nagellak komt zijn beloftes na en droogt snel. Als je een dikke laag of tweede laagje aanbrengt duurt het iets langer, maar dat is bij alle nagellak zo en beschouw ik daarom niet als een minpunt.

Zonder top coat brokkelt de nagellak op een gegeven moment langzaam af bij de randjes, maar dat is pas na een aantal dagen tot een week. De kwaliteit is in ieder geval beter dan ik van het gemiddelde nagellakje gewend ben.

Conclusie

De verhouding tussen prijs en kwaliteit wordt niet veel beter dan dit! De nagellak brengt fijn aan en geeft een prachtig resultaat. Ik begreep al snel waarom er zoveel lovende reviews over dit merk zijn!

Voordelen:

 • Brengt makkelijk aan
 • Het resultaat is vrijwel streeploos
 • De nagellak blijft lang mooi

Nadelen:

 • Deze nagellak is niet geschikt voor veganisten

Bijzonder om te zien dat een merk dat zich zo breed oriënteert een wel heel specifieke nagellak uitbrengt!

Aan een speciale nagellak hangt wel een hoog prijskaartje. De Inglot O2M is samen met de nummer 1 namelijk de duurste nagellak uit deze reeks.

Met een assortiment van ongeveer 100 tinten heb je ruime kleurkeuze. De meeste tinten zijn neutraal of zitten in de roze kleurfamilie. Er zijn wat blauw- en paarstinten, maar als je echt felle kleuren zoekt, ontbreekt dat naar mijn idee toch een beetje.

Eigenschappen en resultaten

Je ziet niet vaak dat nagellak lucht- en waterdoorlatend is. Deze bijzondere eigenschap zorgt ervoor dat je nagels kunnen ademen terwijl je nagellak draagt! Dat maakt de Inglot O2M-nagellak geschikt voor condities zoals kalknagels en volgens de fabrikant is dit interessante lakje zelfs halal, wat ze onderbouwen met een certificaat.

Een ander bijkomend voordeel van luchtdoorlatende nagellak: de lak kan niet intrekken en na het verwijderen blijft er geen kleurpigment achter in je nagels. Kleur die afgeeft op je nagels is hiermee verleden tijd.

Het kwastje in de dop is prima voor een fijne applicatie en de nagellak verdeelt lekker egaal. Ook de kleur vind ik mooi uitkomen! De nagellak droogt niet supersnel, maar dat had ik ook niet verwacht vanwege de unieke formule. Je hoeft gelukkig geen eeuwigheid te wachten.

Ik weet niet waarom, maar eigenlijk verwachtte ik dat je de luchtdoorlatende eigenschap aan het resultaat kon zien. Niets is minder waar; het ziet er uit als een mooie, 'gewone' nagellak!

Dat mooie resultaat heeft helaas niet het eeuwige leven. Sterker nog, de randjes brokkelen best snel af. Mijn advies is om er een top coat overheen te doen.

Conclusie

Deze nagellak is een geweldige uitvinding voor iedereen die om wat voor reden dan ook behoefte heeft aan luchtdoorlatende nagellak! Inglot houdt duidelijk rekening met zo veel mogelijk behoeftes, want de O2M-lijn is ook nog eens vegan. Om de nagellak mooi te houden heb je helaas wel een top coat nodig.

Voordelen:

 • Deze nagellak is lucht- en waterdoorlatend
 • Geschikt voor veganisten
 • Het resultaat is streeploos

Nadelen:

 • Heeft een hoge prijs
 • Brokkelt zonder top coat snel af aan de randjes

Deze lijn biedt meer dan 60 kleuren en afwerkingen. Je hebt redelijk wat keuze, maar er zijn ook merken met meer aanbod. Die heb je hierboven al gezien!

Eigenschappen en resultaten

Het flesje heeft een leuke speelse vorm die niets afdoet aan de functionaliteit. Het kwastje in de dop ziet er normaal uit en werkt prima. Op dat gebied bespeur ik verder geen bijzonderheden.

Wat wel opvalt is de 3-in-1 claim van de InstaDri: schijnbaar heb je geen top coat of base coat nodig, want dat zit al in de formule verwerkt. De nagellak brengt inderdaad egaal aan, dus dat is al een goed begin.

Als de grootste claim van een nagellak de snelle droogtijd is, houd je dat natuurlijk extra in de gaten. Het eerste laagje droogt inderdaad snel! Een tweede laagje is voor de dekking niet nodig, maar ik vind dat de kleur dan net wat sterker uitpakt.

Bij 3-in-1 producten heb ik snel twijfels. Gelukkig neemt de InstaDri mijn twijfels weg: het duurt vergeleken met een gemiddelde nagellak een stuk langer voordat de eerste nail chips ontstaan. Een top coat is een mooie toevoeging, maar in dit geval geen vereiste.

Conclusie

De Sally Hansen InstaDri overstijgt mijn verwachtingen! Het lakje werkt fijn, de kleuren zijn prachtig en het resultaat blijft goed zitten. Jammer dat deze nagellak niet geschikt is voor veganisten.

Voordelen:

 • Heeft een korte droogtijd
 • Droogt streeploos op
 • Het resultaat blijft lang mooi

Nadelen:

 • Deze nagellak is niet veganistisch
 • Vergeleken met andere merken zijn er niet ontzettend veel kleuren

De 60 Seconds nagellak bestaat in ongeveer 50 kleuren. Dat klinkt minder dan de andere merken, maar de balans tussen neutrale en felle kleuren ligt net even anders. In plaats van veel tinten die op elkaar lijken, heeft Rimmel meer opvallende kleuren die verder uit elkaar liggen.

Eigenschappen en resultaten

Het kwastje is plat en lekker breed. Soms brengt een tint net niet helemaal streeploos aan, maar de meeste kleuren komen goed in de buurt!

Als je een nagellak de naam "60 Seconds" geeft, schept dat natuurlijk wel de verwachting dat de nagellak ook in die tijd opdroogt. Het eerste laagje droogt inderdaad snel op. Een tweede laagje lijkt even snel op te drogen, maar blijft toch iets langer kleverig.

Hoewel de kleuren bij het eerste laagje al heel mooi uitpakken, vind ik een tweede laagje toch wel een grote verbetering. Mijn advies is dan ook om toch twee laagjes aan te brengen. Daarna is het resultaat prachtig; een derde laag is niet nodig.

De levensduur van het resultaat is niet opvallend lang of kort. Wil je zo lang mogelijk je nieuwe manicure mooi houden? Dan helpt een top coat je uit de brand.

Conclusie

Prima nagellak voor een prima prijs! Verwacht geen wonderen, maar deze nagellak doet zijn werk prima en geeft een mooi eindresultaat.

Voordelen:

 • Deze nagellak heeft een lage prijs
 • Brengt redelijk egaal aan
 • De kleuren komen sterk en mooi uit

Nadelen:

 • Deze nagellak is niet vegan
 • Je hebt 2 laagjes nodig voor een mooi resultaat

Nagellak, hoe maak je de beste koop?

Nagellak is geen ingewikkeld product, maar er zijn wat eigenschappen die goed zijn om in de gaten te houden. Zo voorkom je een miskoop en eindig je met prachtige nagels! ✨

Droogtijd

Bij de producteigenschappen van nagellak vind je snel terug of een lakje sneldrogend is of niet. Heb je weinig geduld? Kies dan nagellak met een droogtijd van een minuut.

Vergeet daarbij niet dat een tweede laagje altijd langzamer opdroogt dan de eerste: er zit dan simpelweg meer nagellak op je nagels en dat kost meer tijd om te drogen en uit te harden.

Vergeet niet dat nagellak ook geschikt is voor je teennagels! Verwen je voeten met het beste voetenbad en lak vervolgens je teennagels.

Het kwastje

Als het kwastje dun is, brengt de nagellak meteen een stuk moeilijker aan. Minder kwalitatieve en rondje kwastjes leiden (in combinatie met de formule) tot een streperige applicatie. Dat wil je natuurlijk niet! 😅 Brede, platte kwastjes werken het fijnst.

Potjes nagellak van bovenaf

Zuurstofdoorlatende nagellak

Nagellak die zuurstof- en waterdoorlatend is komt weinig voor, maar het is zeker te vinden! De Inglot O2M op nummer drie is daar een mooi voorbeeld van.

De zuurstofdoorlatende eigenschap zorgt helaas voor een stevig prijskaartje. Aan de andere kant zorgt het ervoor dat je nagels kunnen ademen terwijl je de lak draagt, waardoor de nagellak geschikt is voor kalknagels en andere nagelcondities. De kleur geeft niet af en deze lakken worden ook als halal beschouwd.

Veganistische nagellak

Leef je veganistisch en wil je dat al jouw cosmetica geen ingrediënten van dierlijke afkomst bevat en niet op dieren is getest? Dan zoek je vegan nagellak. Helaas beperkt dat de keuze flink, want lang niet alle nagellak is vegan. Check de website van de fabrikant om te lezen of het merk of de productlijn vegan is.

Veelgestelde vragen over nagellak

Hoe verwijder je nagellak?

Nagellak verwijder je met nagellakremover. Breng de nagellakremover aan op een wattenschijfje en poets over de nagels tot de nagellak helemaal weg is.

Hoe lang moet nagellak drogen?

Hoe lang nagellak moet drogen, verschilt per merk en soort. Sneldrogende nagellak droogt in ongeveer een minuut op en andere soorten doen daar langer over. Houd er ook rekening mee dat een tweede of derde laag langzamer opdroogt dan de eerste.

Hoe krijg je nagellak uit je kleding?

Als het om kleine spettertjes gaat, kun je voorzichtig een doekje met een beetje nagellakremover gebruiken. Gaat het om een grote nagellak vlek? Gebruik dan haarspray op de vlek en doe het kledingstuk in de wasmachine. Herhaal dit tot de vlek helemaal weg is.

Conclusie

De beste nagellak uit deze top 5 is zonder twijfel de nagellak van O.P.I.! Tast je liever iets minder diep in de buidel, dan is de nagellak van Essie op nummer twee ook een geweldige keuze. Een streeploos, egaal resultaat is hoe dan ook gegarandeerd. Kies ook een bijpassende lippenstift en je look is compleet!

Heb ik je zo een beetje op weg kunnen helpen in het doolhof dat de wereld van beste nagellak heet? Laat het ons weten! 👇

Was dit artikel behulpzaam?