We kijken tegenwoordig steeds meer programma's online, maar ook op televisie worden nog pareltjes uitgezonden. Met de beste satellietontvanger verbreed je het aanbod van televisiezenders, waardoor er een compleet nieuwe wereld voor je opengaat! šŸŒ

Je hebt een mooie 43 inch tv, een prachtige tv van 55 inch, een oled-tv of een qled-tv en wilt nu ook graag een satellietontvanger om maximaal te profiteren van bestaande tv-zenders in en rondom Nederland. Pak de popcorn er maar vast bij, want je leest hier hoe je de beste satellietontvanger in huis haalt!

Wat zijn de beste satellietontvangers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste satellietontvantvangers op basis van expertreviews enĀ onderzoek van onze redactie.

Beste satellietontvangers van 2024

1. Beste satellietontvanger: Manhattan T3-R

1. Beste satellietontvanger: Manhattan T3-R

Belangrijke specificaties:

Ik ben erg enthousiast over de Manhattan T3-R Freeview Play 4K Smart Recorder! Met een prijs van Ā£169,99 voor de 500GB versie en Ā£199 voor de 1TB versie, biedt dit apparaat 300 tot 600 uur aan opnames, wat het super veelzijdig maakt. De compacte vormgeving, inclusief een leerzame afstandsbediening en een strakke Freeview Play gebruikersinterface met catch-up TV apps, zorgt voor een naadloze en intuĆÆtieve ervaring. Zoals TechRadar opmerkt, "De T3-R levert een responsieve en efficiĆ«nte prestatie met een gebruiksvriendelijke interface."

Helaas ontbreken populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, Disney Plus en Now TV, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-Ć©Ć©n oplossing voor streamingdiensten.

Ondanks zijn sterke punten hebben gebruikers problemen gemeld met specifieke functionaliteiten. Een gebruiker van AVForums meldde moeilijkheden met het niet kunnen opnemen van bepaalde programma's en uitdagingen bij het krijgen van ondersteuning van Manhattan. Dit lijkt een terugkerend probleem te zijn voor gebruikers, wat een potentieel nadeel kan zijn voor toekomstige kopers.

De evolutie van de T3-R van eerdere modellen, zoals de T1 en T2-R, toont de toewijding van Manhattan aan om verbeterde prestaties en design te leveren. Echter, met de aankondiging van de komende T4 en T4-R Freeview boxes, uitgerust met een quad-core processor, Ultra HD (4k) HDR en opnamecapaciteiten met verschillende opslagopties, biedt dit een aantrekkelijk alternatief. De vertraging in de release van deze boxes weerspiegelt de toewijding van Manhattan om een robuust product te garanderen.

In vergelijking met zijn concurrenten, maakt de T3-R indruk met zijn eenvoudige gebruik, geweldige selectie van Britse on-demand apps en PVR-mogelijkheden. Het integreert naadloos in TV-opstellingen en biedt een afstandsbediening die de stroomvoorziening en het audiosysteem van de TV regelt, wat het gebruiksgemak vergroot. Echter, het ontbreken van speciale Netflix en Amazon Prime Video apps, zoals benadrukt door TechAdvisor, vermindert de aantrekkingskracht voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide streamingdiensten.

Al met al, blinkt de Manhattan T3-R Freeview Play 4K Smart Recorder uit in het leveren van een responsieve en efficiƫnte prestatie met een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een krachtige Freeview set-top box is. Echter, de beperkingen, waaronder het ontbreken van populaire streamingdiensten en gemelde problemen met specifieke functionaliteiten, verdienen overweging. Met de komst van de T4 en T4-R Freeview boxes, kunnen consumenten de verbeterde prestaties en design van deze aankomende modellen aantrekkelijk vinden.

Voordelen Manhattan T3-R
 • EfficiĆ«nt en gebruiksvriendelijk apparaat
Nadelen Manhattan T3-R
 • Gebrek aan populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, Disney Plus en Now TV
 • Gemelde problemen met specifieke functionaliteiten
 • Stopzetting van de T3-R en aankomende release van T4 en T4-R Freeview boxen

2. Maintro BT TV Box Pro

2. Maintro BT TV Box Pro

Belangrijke specificaties:

Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar

De BT TV Box Pro springt eruit als een eersteklas satellietontvanger, met een mix van geavanceerde functies en naadloze functionaliteit. Met zijn 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en een royale opslagcapaciteit van 1TB biedt het een meeslepende kijkervaring. TechRadar prijst zijn "snelheid, scherpte en uitstekende TV-zoekfuncties," waardoor het een ideale metgezel is voor fervente tv-liefhebbers. De universele zoekoptie vereenvoudigt het ontdekken van content, terwijl de ingebouwde Netflix en Amazon Prime Video de entertainmentmogelijkheden vergroten. Bovendien benadrukken het slanke ontwerp, milieuvriendelijke instellingen en de Bluetooth-afstandsbediening zijn gebruiksvriendelijke aantrekkingskracht. Als opvallende keuze voor BT-klanten biedt de BT TV Box Pro een uitgebreid scala aan tv-kijkopties.

De vergelijking van app-helderheid tussen de BT TV Box Pro en de ingebouwde apps van tv's op AVForums werpt licht op de superieure weergaveprestaties van de box. Dit benadrukt zijn vermogen om de visuele ervaring te verbeteren en bevestigt zijn positie als leider in het leveren van levendige en meeslepende beelden.

In het landschap van satellietontvangers onderscheidt de BT TV Box Pro zich door zijn 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en uitgebreide streamingopties, en stelt het een hoge standaard voor meeslepende home entertainment. In tegenstelling tot zijn tegenhangers, zoals Sky Q, Manhattan T3-R en Freesat 4K TV Recorder, excelleert de BT TV Box Pro in het bieden van een uitgebreide en naadloze kijkervaring met zijn uitgebreide functies.

Ondanks zijn bewonderenswaardige eigenschappen is de BT TV Box Pro niet zonder concurrentie. De Sky Q valt op door zijn uitgebreide content streaming mogelijkheden en krachtige interface, terwijl de Manhattan T3-R uitzonderlijke beeldkwaliteit en stille HDD-operatie biedt. Echter, de inclusieve functies van de BT TV Box Pro, zoals 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en geĆÆntegreerde streamingdiensten, positioneren het als een geduchte concurrent in de satellietontvanger arena, die tegemoetkomt aan de veeleisende behoeften van entertainmentliefhebbers.

Tot slot komt de BT TV Box Pro naar voren als een opvallende satellietontvanger, die een ongeƫvenaarde kijkervaring biedt met zijn 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en uitgebreide streamingopties. Ondanks de concurrentie van andere spelers in de branche, maken zijn uitgebreide functies en gebruiksvriendelijk ontwerp het een uitstekende keuze voor degenen die hun tv-kijkervaring willen verbeteren.

Voordelen Maintro BT TV Box Pro
 • De 4K HDR-beelden zijn ongelooflijk levendig en detailrijk, waardoor ik een meeslepende kijkervaring heb.
Nadelen Maintro BT TV Box Pro
 • Het apparaat staat voor flinke concurrentie van andere spelers in de industrie, wat de keuze soms lastig maakt.
 • Mogelijk biedt het niet zulke uitgebreide mogelijkheden voor content streaming als sommige concurrenten, wat beperkend kan zijn.

3. Freesat 4K Recordable TV Box

3. Freesat 4K Recordable TV Box

Belangrijke specificaties:

De Freesat 4K Recordable TV Box, ook wel bekend als de UHD-4X, is een veelzijdige 4K-ready satellietontvanger met een intuĆÆtieve gebruikersinterface, uitstekende opnamekwaliteit en toegang tot streamingdiensten en catch-up TV. Met drie harde schijfconfiguraties variĆ«rend van 500 GB tot 2 TB, ondersteunt deze compacte en stille box functies zoals HDMI 2.0-uitvoer, dubbele F-connectors voor terrestrische televisie en een scala aan streaming-apps. De gebruikersinterface is overzichtelijk, met opties voor on-demand content, catch-up TV en een retrospectieve zeven dagen programmagids. Het mist echter ondersteuning voor sommige populaire streaming-apps zoals All4 en Disney Plus. Ondanks dit, maakt het gelijktijdige vierkanaalsopname mogelijk en biedt het 125 tot 500 uur aan HD-opname, waardoor het een geschikte keuze is voor degenen die geĆÆnteresseerd zijn in terrestrische en satelliet-tv. Volgens TechRadar biedt het "goede waarde voor zijn functies," waardoor het een veelzijdige optie is voor gebruikers die geĆÆnteresseerd zijn in een verscheidenheid aan content.

Het gestroomlijnde ontwerp en diverse connectiviteitsopties, waaronder HDMI 2.0, Dolby Atmos-ondersteuning en Ethernet/Wi-Fi, maken de Freesat 4K TV Recorder een populaire keuze. Verkrijgbaar in opslaggroottes van 500 GB, 1 TB en 2 TB, is de 1 TB-versie waarschijnlijk geschikt voor de meeste gebruikers. De interface is eenvoudig en responsief, met toegang tot live TV, on-demand content en populaire apps zoals BBC iPlayer, ITV Hub en Netflix. Hoewel het geen ondersteuning biedt voor All 4, compenseert het met de mogelijkheid om tot vier kanalen tegelijk op te nemen, afhankelijk van de satellietschotelopstelling. TrustedReviews merkt op dat het een "net en onopvallend set-top box is met een gebruikersvriendelijke interface en voldoende opslagopties," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een naadloze kijkervaring.

Aan de andere kant biedt de Freesat 4K TV Box (Niet-opneembaar) een goede reeks kanalen en een overzichtelijke interface, maar mist Dolby Vision-ondersteuning, heeft beperkte app-keuzes en staat niet toe dat live TV wordt gepauzeerd. Het integreert live content met on-demand services en biedt, ondanks het onvermogen om op te nemen, de mogelijkheid om herinneringen in te stellen voor shows. De box is compact, inclusief twee satellietingangen, een HDMI-uitgang, optische S/PDIF-audio-uitgang en een Ethernetpoort met ingebouwde Wi-Fi. Het is een nicheproduct geschikt voor degenen die uitsluitend geĆÆnteresseerd zijn in het toegang krijgen tot gratis TV via een satellietschotel zonder de noodzaak van opnamefunctionaliteit, waardoor het een ideale optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige kijkervaring zonder de complexiteit van opnemen.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Freesat 4K Recordable TV Box op door zijn uitgebreide functies, waaronder gelijktijdige vierkanaalsopname en uitgebreide opslagopties. Het staat echter tegenover stevige concurrentie van niet-opneembare boxes die een eenvoudigere interface bieden en zich richten op live en on-demand content. Hoewel de niet-opneembare versie beperkter is qua functionaliteit, richt het zich op een specifieke niche van gebruikers die op zoek zijn naar een probleemloze kijkervaring zonder de noodzaak van opnamecapaciteiten.

Tot slot biedt de Freesat 4K Recordable TV Box een mix van opnamecapaciteiten, een uitgebreide selectie van kanalen en toegang tot populaire streamingdiensten, waardoor het een veelzijdige optie is voor degenen die geĆÆnteresseerd zijn in satelliet-tv. De niet-opneembare tegenhanger biedt echter een overtuigend alternatief voor gebruikers die uitsluitend geĆÆnteresseerd zijn in het toegang krijgen tot gratis TV zonder de noodzaak van opnamefunctionaliteit. Beide opties voldoen aan specifieke voorkeuren, waarbij de opneembare versie uitblinkt in uitgebreide functies en de niet-opneembare versie een eenvoudigere, gestroomlijnde kijkervaring biedt.

Voordelen Freesat 4K Recordable TV Box
 • Veelzijdige 4K-ready satellietontvanger met intuĆÆtieve gebruikersinterface.
Nadelen Freesat 4K Recordable TV Box
 • Ontbreekt ondersteuning voor sommige populaire streaming-apps zoals All4 en Disney Plus.
 • En ondervindt stevige concurrentie van niet-opneembare boxen met een eenvoudigere interface en de focus op live- en on-demand content.

4. Humax Aura

Ik ben de Humax Aura, een veelzijdige Freeview PVR en 4K Android streamer die de concurrentie aangaat met bijvoorbeeld Sky Q. Met mijn strakke ontwerp en ruime opslagmogelijkheden bied ik een 1TB model voor Ā£249 en een 2TB model voor Ā£279. Mijn talloze poorten, waaronder HDMI 2.1, USB 3.0, USB 2.0, optische audio-uitgang en LAN-verbinding, voorzien in diverse connectiviteitsbehoeften. Mijn opvallende kenmerk is de aanwezigheid van drie Freeview Play tuners, waardoor je toegang hebt tot live tv-kanalen en on-demand content, met de mogelijkheid om meerdere kanalen te pauzeren, terug te spoelen en op te nemen.

Mijn Android TV-interface geeft je toegang tot een breed scala aan apps, waaronder Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV, maar helaas ontbreken populaire apps zoals Netflix. Gelukkig biedt mijn Chromecast-functionaliteit de mogelijkheid om ontbrekende apps van andere apparaten te casten, waardoor dit probleem wordt omzeild. Zoals opgemerkt door What Hi-Fi, ondersteun ik ook hi-res audio, waardoor ik geschikt ben voor aansluiting op externe luidsprekersystemen, wat de algehele entertainmentervaring verbetert.

Ondanks mijn sterke punten heb ik ook enkele nadelen, zoals benadrukt in Trusted Reviews, zoals matige HDR-prestaties, trage interface-snelheid en het ontbreken van bepaalde populaire apps zoals Netflix. Ook de vormgeving van de afstandsbediening en de responsiviteit van de knoppen zijn bekritiseerd door gebruikers op AVForums. Deze beperkingen doen af aan het anders uitgebreide entertainmentpakket dat ik bied.

In vergelijking met mijn concurrenten val ik op door mijn ondersteuning van Freeview Play, ruime opslagmogelijkheden en de aanwezigheid van drie tuners, waardoor ik zorg voor een flexibele en handige tv-kijkervaring. Echter, mijn tekortkomingen op het gebied van HDR-prestaties, interface-snelheid, app-beschikbaarheid, evenals de vormgeving en functionaliteit van de afstandsbediening, kunnen potentiƫle kopers afschrikken die op zoek zijn naar een naadlozere en responsievere gebruikerservaring.

Samenvattend ben ik de Humax Aura, een sterke kanshebber op de markt, met name voor degenen die op zoek zijn naar een Freeview PVR en 4K streaming-oplossing met ruime opslagmogelijkheden. Mijn uitgebreide entertainmentfuncties, waaronder toegang tot een breed scala aan apps en hi-res audio-ondersteuning, maken mij een aantrekkelijke keuze. Echter, mijn beperkingen op het gebied van HDR-prestaties, interface-snelheid, app-beschikbaarheid en afstandsbedieningsfunctionaliteit rechtvaardigen een zorgvuldige overweging voordat je tot aankoop overgaat. Zoals What Hi-Fi opmerkt, "De Humax Aura is een Freeview PVR en 4K Android streamer met een 1TB model voor Ā£249 en een 2TB model voor Ā£279. Het heeft een strak ontwerp met LED-indicatoren, meerdere poorten, waaronder HDMI 2.1, USB 3.0 en USB 2.0, samen met een optische audio-uitgang en LAN-verbinding."

Voordelen Humax Aura
 • Veelzijdige Freeview PVR en 4K Android-streamer
Nadelen Humax Aura
 • Matige HDR-prestaties
 • Trage interface-snelheid
 • Ontbreken van bepaalde populaire apps zoals Netflix

5. Ideaal voor BT/EE-abonnees: EE TV Box Pro

5. Ideaal voor BT/EE-abonnees: EE TV Box Pro

Belangrijke specificaties:

Gecertificeerd voor provider: Geen
Opnemen opties: Ja
Fabrieksgarantie termijn: Geen fabrieksgarantie

De EE TV Box Pro, een satellietontvanger, is de ideale keuze voor BT/EE-abonnees. Het biedt een scala aan functies die zorgen voor een naadloze en hoogwaardige kijkervaring. Dit strakke en milieubewuste apparaat biedt 4K HDR/Dolby Atmos ondersteuning en een vloeiende gebruikersinterface die inhoud van Britse catch-up apps verzamelt. Het ontwerp van de box, gemaakt van tot wel 95% gerecycled plastic, belichaamt een toewijding aan duurzaamheid, terwijl de grotere afstandsbediening, in vergelijking met de standaard Apple TV 4K afstandsbediening, het gebruikersgemak vergroot. Zoals Trusted Reviews opmerkt, streeft de EE TV-service naar een naadloze integratie van live- en on-demand content, met de nadruk op eenvoud en gebruikerservaring. "De nieuwe EE TV-service kenmerkt zich door een strak en intuĆÆtief ontwerp, met ondersteuning voor 4K HDR/Dolby Atmos," zoals Trusted Reviews benadrukt.

De evolutie van de EE TV-service, voorheen bekend als BT TV, positioneert het als een uitgebreide entertainmentoplossing voor BT/EE-abonnees. De nadruk op gepersonaliseerde en samengestelde content, evenals de focus op gebruikerservaring, onderscheidt het van traditionele satellietontvangers. De integratie van 4K HDR/Dolby Atmos ondersteuning en het gebruik van gerecycled plastic in het ontwerp onderscheidt de EE TV Box Pro van zijn voorgangers en concurrenten, wat een toewijding toont aan zowel technologische vooruitgang als milieubewustzijn. De grotere afstandsbediening met extra knoppen en de integratie van de EE TV-app binnen het Apple TV-ecosysteem versterken zijn aantrekkingskracht op gebruikers binnen het BT/EE-netwerk.

In de markt van satellietontvangers valt de EE TV Box Pro op als een ideale keuze voor BT/EE-abonnees, met een combinatie van geavanceerde technologie, duurzaamheid en gebruikersvriendelijk ontwerp. De naadloze integratie van live- en on-demand content, evenals de nadruk op eenvoud en gepersonaliseerde gebruikerservaring, positioneert het als een sterke speler op de markt. Voor gebruikers buiten het BT/EE-netwerk kunnen alternatieve satellietontvangers echter een veelzijdiger scala aan content bieden of compatibiliteit met verschillende serviceproviders. Ondanks deze beperking maken de 4K HDR/Dolby Atmos ondersteuning en milieubewuste ontwerp van de EE TV Box Pro het tot een uitstekende optie voor BT/EE-abonnees.

Concluderend, de EE TV Box Pro voorziet in de specifieke behoeften van BT/EE-abonnees, met een combinatie van geavanceerde functies, een gebruikersvriendelijk ontwerp en duurzaamheid. Zijn 4K HDR/Dolby Atmos ondersteuning, naadloze integratie van content en toewijding aan milieubewustzijn maken het een overtuigende keuze voor degenen binnen het BT/EE-netwerk. Hoewel zijn specialisatie de aantrekkingskracht beperkt tot een breder publiek, staat het voor BT/EE-abonnees als een voorbeeldige satellietontvanger, waarbij het het beste van technologie, gebruikerservaring en milieubewustzijn belichaamt.

Voordelen EE TV Box Pro
 • Ondersteuning voor 4K HDR/Dolby Atmos
Nadelen EE TV Box Pro
 • Beperkte aantrekkingskracht voor niet-BT/EE-abonnees
 • Gespecialiseerd voor BT/EE-netwerk

Hoe kies je de beste satellietontvanger?

Er zijn veel satellietontvangers op de markt, maar waar moet je nu opletten als je er een wilt aanschaffen? In deze koopgids geef ik je tips over waar je op kunt letten, zodat je er zeker van bent dat je de beste keuze maakt.

Kiezen tussen digitale en analoge satellietontvangers

De ontvanger is een belangrijk onderdeel van de satellietset. Je hebt een ontvanger nodig om de signalen die via de schotel binnen komen te vertalen naar beeld en geluid op je tv.

Er zijn twee soorten ontvangers: Ć©Ć©n voor analoge signalen en Ć©Ć©n voor digitale signalen. Tegenwoordig zijn de meeste ontvangers in omloop digitaal. De ontvanger vertaalt het digitale signaal in beeld en geluid.

Soorten schotels voor satellietontvangers

Naast een ontvanger heb je natuurlijk ook een schotel nodig ā€“ zonder schotel, geen zenders op de beste tv. Er is keuze uit twee schotels: een vaste schotel die op het dak of aan het balkon installeert, of een losse schotel die je kunt plaatsen waar je wilt.

Een vaste schotel is duurder dan een losse schotel. Bij een vaste schotel moet je rekening houden met de installatiekosten door een expert die er bij komen. Een losse schotel heeft die kosten niet, maar moet je wel eerst zelf opbouwen voor dat je die kan gebruiken. Daarnaast heb je plaats nodig om de schotel op te bergen wanneer je deze weer afbreekt.

Kinderen kijken naar een tekenfilm met Russische ondertiteling

Het zenderaanbod

In de meeste gevallen schaf je een satelliet aan om je zenderaanbod te verbreden. Het makkelijkste is om dit te doen bij een satelliet-tv-aanbieder, zoals CanalDigitaal.

Ondanks het vele aantal zenders dat deze aanbieders doorgaans aanbieden, is het niet vanzelfsprekend dat jouw beoogde zenders hiertussen zitten. Ga daarom bij de aanbieder het zenderaanbod na en dubbelcheck of het de investering van een heel satellietsysteem ā€“ inclusief ontvanger ā€“ waard is.

Gecodeerd

In Europa hebben we te maken met auteursrechten. Een filmmaatschappij verkoopt een film aan een bepaalde zender, waarna deze zender betaalt om dit in een bepaald gebied uit te mogen zenden. Voor deze zenders heb je in Nederland doorgaans een abonnement nodig bij aanbieder als CanalDigitaal.

Tweakersgebruiker Mx. Alba legt duidelijk uit het zit met die auteursrechten:

Formeel is het niet toegestaan om buiten Nederlands grondgebied Nederlandse televisie te ontvangen. Dat heeft ermee te maken dat Nederlandse zenders relatief weinig betalen voor de rechten om series, films en andere programma's uit te zenden omdat het Nederlandse publiek relatief klein is.

Echter doen wij aan ondertiteling, niet aan nasynchronisatie, waardoor het potentiƫle publiek niet alleen Nederlandstalig is, maar ook bijvoorbeeld Engelstalig... Die lage prijs voor de rechten komt dus met een voorwaarde: Nederlandse broadcasters moeten ervoor zorgen dat hun uitzendingen alleen op Nederlands grondgebied bekeken kunnen worden.

Oftewel, het gebruik van je CanalDigitaal decoder in het buitenland is niet toegestaan volgens de gebruikersvoorwaarden. En mochten ze erachter komen dat je decoder in het buitenland gebruikt wordt, dan kan hij worden uitgeschakeld.

Een voorwaarde is dat buiten de landsgrenzen er niet naar gekeken mag worden. Een gevolg hiervan is dat veel stations gecodeerd worden uitgezonden.

Je hebt een satellietontvanger nodig met een decoder. Er zijn twee typen satellietontvangers waarmee je te maken krijgt in relatie tot decoders: modellen met ingebouwde decoders, en modellen zonder decoder, maar met CI-slot (Common Interface).1Satelliet en TV (n.d.). 'Satellietontvangers / CI-slot'

Free to air

Naast de gecodeerde zenders zijn er ontzettend veel ongecodeerde zenders, ook wel 'FTA' genoemd. Dit staat voor free to air en wilt niets anders zeggen dan dat je daar alleen een schotel en een ontvanger voor nodig hebt om die zenders te kunnen kijken. Een abonnement bij een aanbieder is hiervoor dus niet nodig.

Belangrijke functies van satellietontvangers

De beste satellietontvanger ontvangt naast televisieprogramma's ook radiostations via de satelliet, en sommige hebben de mogelijkheid om verbinding te maken met het internet om naar internet radio te luisteren.

Verschillende typen satellietontvangers

Afhankelijk van het type ontvanger is het mogelijk om tv-zenders te kijken en opnemen, opnames instellen via de gids, reclame vooruitspoelen en opnames opslaan.

 • DVB-S/DVB-S2 staat voor digital video broadcasting - satellite. Dit is de standaard voor het uitzenden van tv-signalen via de satelliet. De S2 is een verbetering van de DVB-S die de doeltreffendheid en betrouwbaarheid van de kanalen verbetert.
 • DVB-S2X is een uitbereiding van de DVB-S2-standaard voor digitale satellietuitzendingen.
 • DVB-C staat voor digital video nroadcasting - cable. Een kabelinvoer/-verbinding is vereist om kabeltransmissies te ontvangen.
 • DVB-T is een afkorting voor digital video broadcasting - terrestrial. Voor het ontvangen van digitale terrestrische uitzendingen is een antenne vereist.
Terrestrische televisie?

Dit is een type televisie-uitzending waarbij het televisiesignaal wordt uitgezonden door radiogolven van terrestrische (op aarde gebaseerde) zenders van een televisiestation, naar een tv-ontvanger met een antenne.

Wil je satelliet-tv ontvangen, dan is een ontvanger die DVB-S of DVB-S2 gebruikt genoeg, wil je ook nog kabel-tv kunnen ontvangen, danis een ontvanger die met een combinatie van DVB-S en DVB-C werkt een aanrader.

Wat is volgens de Bol. de beste satellietontvanger?

De beste satellietontvanger volgens Bol. is de Freesat V8 Super 1080P Full HD DVB-S2 TV Box. Deze ontvanger biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit met zijn 1080P Full HD-resolutie, wat zorgt voor een kristalheldere kijkervaring. Hij ondersteunt DVB-S2, waardoor je toegang hebt tot een breed scala aan satellietkanalen.

Bovendien is hij gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren, wat hem ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Met deze ontvanger haal je het maximale uit je satelliettelevisie, zonder zorgen over compatibiliteit of beeldkwaliteit.

Wat is volgens Tweakers de beste satellietontvanger?

De beste satellietontvanger volgens Tweakers is de Humax IRHD-5300C. Deze ontvanger biedt jou Full HD-beeldkwaliteit, waardoor je geniet van haarscherpe beelden in 1080p. Hij is compatibel met de meeste satellietsignalen, wat zorgt voor een breed scala aan zenders.

Daarnaast is de Humax IRHD-5300C gebruiksvriendelijk met een eenvoudige interface, wat het navigeren door menu's en zenders gemakkelijk maakt. Met deze ontvanger haal je een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande kijkervaring in huis.

Wat is volgens Technologie Radar de beste satellietontvanger?

De beste satellietontvanger volgens Technologie Radar is de Amiko HD8155 Full HD Satelliet TV Settop box receiver. Deze ontvanger levert uitstekende beeldkwaliteit met Full HD-resolutie, waardoor je geniet van haarscherpe beelden. Hij ondersteunt een breed scala aan satellietformaten, wat zorgt voor veelzijdige kijkopties.

De Amiko HD8155 is ook gebruiksvriendelijk, met een eenvoudige installatie en een intuĆÆtieve interface, waardoor het gemakkelijk is om je favoriete kanalen te vinden en te bekijken. Met deze ontvanger ben je verzekerd van een topkwaliteit kijkervaring in je eigen woonkamer.

Veelgestelde vragen over satellietontvangers van onze lezers

Hoe werkt een satellietontvanger? 

Een satellietontvanger werkt als volgt. De ontvanger krijgt een signaal van een satelliet via een schotelantenne. De LNB (Low Noise Block downconverter) op de schotel zet het signaal om naar een lager frequentiebereik.

De ontvanger demoduleert en decodeert dit signaal naar een formaat dat op de televisie getoond kan worden. Het verwerkte signaal wordt naar de TV gestuurd voor weergave van programma's.

Meerdere afstandsbedieningen op een witte tafel voor een tv

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen