We kijken tegenwoordig steeds meer programma's online, maar ook op televisie worden nog pareltjes uitgezonden. Met de beste satellietontvanger verbreed je het aanbod van televisiezenders, waardoor er een compleet nieuwe wereld voor je opengaat! šŸŒ

Je hebt een mooie 43 inch tv, een prachtige tv van 55 inch, een oled-tv of een qled-tv en wilt nu ook graag een satellietontvanger om maximaal te profiteren van bestaande tv-zenders in en rondom Nederland. Pak de popcorn er maar vast bij, want je leest hier hoe je de beste satellietontvanger in huis haalt!

Wat zijn de beste satellietontvangers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste satellietontvantvangers op basis van expertreviews enĀ onderzoek van onze redactie.

Beste satellietontvangers van 2024

1. Beste satellietontvanger: Manhattan T3-R

1. Beste satellietontvanger: Manhattan T3-R

Belangrijke specificaties:

Ik ben erg enthousiast over de Manhattan T3-R Freeview Play 4K Smart Recorder! Met een prijs van Ā£169,99 voor de 500GB versie en Ā£199 voor de 1TB versie, biedt dit apparaat 300 tot 600 uur aan opnames, wat het super veelzijdig maakt. De compacte vormgeving, inclusief een leerzame afstandsbediening en een strakke Freeview Play gebruikersinterface met catch-up TV apps, zorgt voor een naadloze en intuĆÆtieve ervaring. Zoals TechRadar opmerkt, "De T3-R levert een responsieve en efficiĆ«nte prestatie met een gebruiksvriendelijke interface."

Helaas ontbreken populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, Disney Plus en Now TV, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-Ć©Ć©n oplossing voor streamingdiensten.

Ondanks zijn sterke punten hebben gebruikers problemen gemeld met specifieke functionaliteiten. Een gebruiker van AVForums meldde moeilijkheden met het niet kunnen opnemen van bepaalde programma's en uitdagingen bij het krijgen van ondersteuning van Manhattan. Dit lijkt een terugkerend probleem te zijn voor gebruikers, wat een potentieel nadeel kan zijn voor toekomstige kopers.

De evolutie van de T3-R van eerdere modellen, zoals de T1 en T2-R, toont de toewijding van Manhattan aan om verbeterde prestaties en design te leveren. Echter, met de aankondiging van de komende T4 en T4-R Freeview boxes, uitgerust met een quad-core processor, Ultra HD (4k) HDR en opnamecapaciteiten met verschillende opslagopties, biedt dit een aantrekkelijk alternatief. De vertraging in de release van deze boxes weerspiegelt de toewijding van Manhattan om een robuust product te garanderen.

In vergelijking met zijn concurrenten, maakt de T3-R indruk met zijn eenvoudige gebruik, geweldige selectie van Britse on-demand apps en PVR-mogelijkheden. Het integreert naadloos in TV-opstellingen en biedt een afstandsbediening die de stroomvoorziening en het audiosysteem van de TV regelt, wat het gebruiksgemak vergroot. Echter, het ontbreken van speciale Netflix en Amazon Prime Video apps, zoals benadrukt door TechAdvisor, vermindert de aantrekkingskracht voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide streamingdiensten.

Al met al, blinkt de Manhattan T3-R Freeview Play 4K Smart Recorder uit in het leveren van een responsieve en efficiƫnte prestatie met een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een krachtige Freeview set-top box is. Echter, de beperkingen, waaronder het ontbreken van populaire streamingdiensten en gemelde problemen met specifieke functionaliteiten, verdienen overweging. Met de komst van de T4 en T4-R Freeview boxes, kunnen consumenten de verbeterde prestaties en design van deze aankomende modellen aantrekkelijk vinden.

Voordelen Manhattan T3-R
 • EfficiĆ«nt en gebruiksvriendelijk apparaat
Nadelen Manhattan T3-R
 • Gebrek aan populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, Disney Plus en Now TV
 • Gemelde problemen met specifieke functionaliteiten
 • Stopzetting van de T3-R en aankomende release van T4 en T4-R Freeview boxen

2. Maintro BT TV Box Pro

2. Maintro BT TV Box Pro

Belangrijke specificaties:

Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar

De BT TV Box Pro springt eruit als een eersteklas satellietontvanger, met een mix van geavanceerde functies en naadloze functionaliteit. Met zijn 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en een royale opslagcapaciteit van 1TB biedt het een meeslepende kijkervaring. TechRadar prijst zijn "snelheid, scherpte en uitstekende TV-zoekfuncties," waardoor het een ideale metgezel is voor fervente tv-liefhebbers. De universele zoekoptie vereenvoudigt het ontdekken van content, terwijl de ingebouwde Netflix en Amazon Prime Video de entertainmentmogelijkheden vergroten. Bovendien benadrukken het slanke ontwerp, milieuvriendelijke instellingen en de Bluetooth-afstandsbediening zijn gebruiksvriendelijke aantrekkingskracht. Als opvallende keuze voor BT-klanten biedt de BT TV Box Pro een uitgebreid scala aan tv-kijkopties.

De vergelijking van app-helderheid tussen de BT TV Box Pro en de ingebouwde apps van tv's op AVForums werpt licht op de superieure weergaveprestaties van de box. Dit benadrukt zijn vermogen om de visuele ervaring te verbeteren en bevestigt zijn positie als leider in het leveren van levendige en meeslepende beelden.

In het landschap van satellietontvangers onderscheidt de BT TV Box Pro zich door zijn 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en uitgebreide streamingopties, en stelt het een hoge standaard voor meeslepende home entertainment. In tegenstelling tot zijn tegenhangers, zoals Sky Q, Manhattan T3-R en Freesat 4K TV Recorder, excelleert de BT TV Box Pro in het bieden van een uitgebreide en naadloze kijkervaring met zijn uitgebreide functies.

Ondanks zijn bewonderenswaardige eigenschappen is de BT TV Box Pro niet zonder concurrentie. De Sky Q valt op door zijn uitgebreide content streaming mogelijkheden en krachtige interface, terwijl de Manhattan T3-R uitzonderlijke beeldkwaliteit en stille HDD-operatie biedt. Echter, de inclusieve functies van de BT TV Box Pro, zoals 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en geĆÆntegreerde streamingdiensten, positioneren het als een geduchte concurrent in de satellietontvanger arena, die tegemoetkomt aan de veeleisende behoeften van entertainmentliefhebbers.

Tot slot komt de BT TV Box Pro naar voren als een opvallende satellietontvanger, die een ongeƫvenaarde kijkervaring biedt met zijn 4K HDR beelden, Dolby Atmos-geluid en uitgebreide streamingopties. Ondanks de concurrentie van andere spelers in de branche, maken zijn uitgebreide functies en gebruiksvriendelijk ontwerp het een uitstekende keuze voor degenen die hun tv-kijkervaring willen verbeteren.

Voordelen Maintro BT TV Box Pro
 • De 4K HDR-beelden zijn ongelooflijk levendig en detailrijk, waardoor ik een meeslepende kijkervaring heb.
Nadelen Maintro BT TV Box Pro
 • Het apparaat staat voor flinke concurrentie van andere spelers in de industrie, wat de keuze soms lastig maakt.
 • Mogelijk biedt het niet zulke uitgebreide mogelijkheden voor content streaming als sommige concurrenten, wat beperkend kan zijn.

3. Humax FVP-5000T

De Humax FVP-5000T is een veelzijdige FreeviewHD+ set-top box, die toegang biedt tot meer dan 70 Freeview-kanalen en de mogelijkheid om content op te nemen met behulp van een televisiegids van acht dagen. Ik ben trots op de "serieopname" functie en het vermogen om vier programma's op te nemen terwijl ik naar een vijfde kijk. De box ondersteunt ook populaire catch-up apps zoals BBC iPlayer, ITV Hub, All 4, My5, UK TV Play, YouTube en Netflix in Full HD. Met ingebouwde Wi-Fi, een ethernetpoort, USB 2.0 poorten en een RCA-uitgang zorgt het voor naadloze connectiviteit. De afstandsbediening van het apparaat bevat sneltoetsen voor opnames, Netflix en On-Demand diensten, terwijl er ook afstandsbedieningsapps beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android. De FVP-5000T levert indrukwekkende beeldkwaliteit in zowel standaard als Full HD, met natuurlijke kleuren en bevredigende details. Ook de geluidskwaliteit is opmerkelijk, waardoor het een ideale keuze is om de kijkervaring op oudere televisies te verbeteren.

De Humax FVP-5000T onderscheidt zich als een uitgebreide Freeview-recorder geschikt voor tv's die na 2010 zijn geproduceerd, met geavanceerde functies in vergelijking met basis Freeview-tuners. Hoewel het een gebruikersvriendelijke interface en de nodige accessoires heeft, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de interface traag kan zijn, wat resulteert in vertraging bij het navigeren tussen kanalen en het gebruik van de elektronische programmagids. Regelmatige software-updates zorgen echter voor voortdurende functionaliteit en verbetering. De integratie van live Freeview-kanalen en catch-up apps is een belangrijke positieve eigenschap, hoewel het ontbreken van bepaalde streaming-apps is genoemd. Ondanks dit wordt het aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide set-top box voor tv-kijken en opnemen, met de mogelijkheid voor toekomstige verbeteringen.

In vergelijking met de Humax Aura 4K Freeview Play biedt de FVP-5000T een breder scala aan functies, waaronder de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere programma's op te nemen en toegang tot een breed scala van catch-up apps. De FVP-5000T biedt ook een Full HD streaming ervaring, terwijl de Aura 4K Freeview Play zich richt op 4K-resolutie en spraakbesturing functionaliteit. Dit plaatst de FVP-5000T als een voorkeurskeuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige set-top box met krachtige opname-mogelijkheden en een uitgebreid scala aan catch-up apps.

Hoewel de Humax FVP-5000T uitblinkt in het bieden van een uitgebreide Freeview opname- en kijkervaring, kunnen de interfacevertraging en het ontbreken van bepaalde streaming-apps worden beschouwd als beperkingen. Desalniettemin maken de indrukwekkende beeld- en geluidskwaliteit, in combinatie met de opnamemogelijkheden en toegang tot tal van catch-up apps, het tot een sterke concurrent op de set-top box-markt, met name voor degenen die de kijkervaring op oudere televisies willen upgraden.

Voordelen Humax FVP-5000T
 • Uitgebreide Freeview-recorder met geavanceerde functies
Nadelen Humax FVP-5000T
 • Interfacevertraging tijdens het navigeren door kanalen en het gebruik van de elektronische programmagids
 • Afwezigheid van bepaalde streaming-apps

4. Freesat 4K Recordable TV Box

4. Freesat 4K Recordable TV Box

Belangrijke specificaties:

De Freesat 4K Recordable TV Box, ook wel bekend als de UHD-4X, is een veelzijdige 4K-ready satellietontvanger met een intuĆÆtieve gebruikersinterface, uitstekende opnamekwaliteit en toegang tot streamingdiensten en catch-up TV. Met drie harde schijfconfiguraties variĆ«rend van 500 GB tot 2 TB, ondersteunt deze compacte en stille box functies zoals HDMI 2.0-uitvoer, dubbele F-connectors voor terrestrische televisie en een scala aan streaming-apps. De gebruikersinterface is overzichtelijk, met opties voor on-demand content, catch-up TV en een retrospectieve zeven dagen programmagids. Het mist echter ondersteuning voor sommige populaire streaming-apps zoals All4 en Disney Plus. Ondanks dit, maakt het gelijktijdige vierkanaalsopname mogelijk en biedt het 125 tot 500 uur aan HD-opname, waardoor het een geschikte keuze is voor degenen die geĆÆnteresseerd zijn in terrestrische en satelliet-tv. Volgens TechRadar biedt het "goede waarde voor zijn functies," waardoor het een veelzijdige optie is voor gebruikers die geĆÆnteresseerd zijn in een verscheidenheid aan content.

Het gestroomlijnde ontwerp en diverse connectiviteitsopties, waaronder HDMI 2.0, Dolby Atmos-ondersteuning en Ethernet/Wi-Fi, maken de Freesat 4K TV Recorder een populaire keuze. Verkrijgbaar in opslaggroottes van 500 GB, 1 TB en 2 TB, is de 1 TB-versie waarschijnlijk geschikt voor de meeste gebruikers. De interface is eenvoudig en responsief, met toegang tot live TV, on-demand content en populaire apps zoals BBC iPlayer, ITV Hub en Netflix. Hoewel het geen ondersteuning biedt voor All 4, compenseert het met de mogelijkheid om tot vier kanalen tegelijk op te nemen, afhankelijk van de satellietschotelopstelling. TrustedReviews merkt op dat het een "net en onopvallend set-top box is met een gebruikersvriendelijke interface en voldoende opslagopties," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een naadloze kijkervaring.

Aan de andere kant biedt de Freesat 4K TV Box (Niet-opneembaar) een goede reeks kanalen en een overzichtelijke interface, maar mist Dolby Vision-ondersteuning, heeft beperkte app-keuzes en staat niet toe dat live TV wordt gepauzeerd. Het integreert live content met on-demand services en biedt, ondanks het onvermogen om op te nemen, de mogelijkheid om herinneringen in te stellen voor shows. De box is compact, inclusief twee satellietingangen, een HDMI-uitgang, optische S/PDIF-audio-uitgang en een Ethernetpoort met ingebouwde Wi-Fi. Het is een nicheproduct geschikt voor degenen die uitsluitend geĆÆnteresseerd zijn in het toegang krijgen tot gratis TV via een satellietschotel zonder de noodzaak van opnamefunctionaliteit, waardoor het een ideale optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige kijkervaring zonder de complexiteit van opnemen.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Freesat 4K Recordable TV Box op door zijn uitgebreide functies, waaronder gelijktijdige vierkanaalsopname en uitgebreide opslagopties. Het staat echter tegenover stevige concurrentie van niet-opneembare boxes die een eenvoudigere interface bieden en zich richten op live en on-demand content. Hoewel de niet-opneembare versie beperkter is qua functionaliteit, richt het zich op een specifieke niche van gebruikers die op zoek zijn naar een probleemloze kijkervaring zonder de noodzaak van opnamecapaciteiten.

Tot slot biedt de Freesat 4K Recordable TV Box een mix van opnamecapaciteiten, een uitgebreide selectie van kanalen en toegang tot populaire streamingdiensten, waardoor het een veelzijdige optie is voor degenen die geĆÆnteresseerd zijn in satelliet-tv. De niet-opneembare tegenhanger biedt echter een overtuigend alternatief voor gebruikers die uitsluitend geĆÆnteresseerd zijn in het toegang krijgen tot gratis TV zonder de noodzaak van opnamefunctionaliteit. Beide opties voldoen aan specifieke voorkeuren, waarbij de opneembare versie uitblinkt in uitgebreide functies en de niet-opneembare versie een eenvoudigere, gestroomlijnde kijkervaring biedt.

Voordelen Freesat 4K Recordable TV Box
 • Veelzijdige 4K-ready satellietontvanger met intuĆÆtieve gebruikersinterface.
Nadelen Freesat 4K Recordable TV Box
 • Ontbreekt ondersteuning voor sommige populaire streaming-apps zoals All4 en Disney Plus.
 • En ondervindt stevige concurrentie van niet-opneembare boxen met een eenvoudigere interface en de focus op live- en on-demand content.

5. Sky Q UHD

Met de Sky Q UHD-satellietontvanger krijg ik toegang tot een uitgebreid assortiment 4K-content, waaronder live-uitzendingen van Premier League-voetbal en Formule 1, evenals een groeiende bibliotheek met 4K-films en tv-series via Sky Cinema. De integratie van accountbeheer en verschillende kijkopties maken het relatief gebruiksvriendelijk. Toch mis ik HDMI-CEC en kunnen er inconsistenties optreden bij verschillende streamingdiensten, wat de algehele gebruikerservaring kan beperken. Bovendien kunnen de maandelijkse kosten voor toegang tot 4K- en Atmos-content een belangrijke overweging zijn voor potentiƫle kopers.

In vergelijking met concurrenten valt de Freesat UHD-4X op door zijn intuĆÆtieve gebruikersinterface, uitstekende opnamekwaliteit en toegang tot topstreamingdiensten en catch-up tv. Het komt in drie harde schijfconfiguraties, met tot wel 500 uur HD-opname, waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die vertrouwen op terrestrische en satelliettelevisie. Het komt echter tekort in het ondersteunen van bepaalde diensten zoals Channel 4 HD en All4, en mist toegang tot Disney Plus. Aan de andere kant ligt het belangrijkste verkoopargument van de Sky Q UHD in zijn uitgebreide 4K-contentbibliotheek, naadloze integratie met verschillende entertainmentpakketten en de aantrekkingskracht van Dolby Atmos, waarmee het zich onderscheidt op de markt.

Hoewel de Sky Q UHD een indrukwekkend scala aan functies en inhoud biedt, is het essentieel om mogelijke beperkingen te overwegen, zoals de kosten voor premium content, zoals benadrukt door TechRadar. Bovendien kunnen de gemelde inconsistenties in gebruikerservaring bij verschillende streamingdiensten de algehele tevredenheid beĆÆnvloeden. Desalniettemin blijft de Sky Q UHD een overtuigende keuze, vooral voor degenen die prioriteit geven aan hoogwaardige visuele en audio-ervaringen, met zijn "indrukwekkende beeldkwaliteit" en naadloze toegang tot live en on-demand 4K-content.

Samengevat blinkt de Sky Q UHD-satellietontvanger uit in het leveren van een uitgebreid assortiment 4K-content en uitzonderlijke beeldkwaliteit, waardoor het een topkeuze is voor zowel videofielen als mainstream kijkers. De naadloze integratie met verschillende entertainmentpakketten en de aantrekkingskracht van Dolby Atmos zorgen voor een overtuigende gebruikerservaring. Desalniettemin moeten de potentiƫle financiƫle gevolgen van toegang tot premium content en gemelde inconsistenties in gebruikerservaring bij verschillende streamingdiensten zorgvuldig worden afgewogen. Niettemin positioneert de uitgebreide 4K-contentbibliotheek en indrukwekkende audiokenmerken van de Sky Q UHD het als een toonaangevende concurrent op de satellietontvangermarkt.

Voordelen Sky Q UHD
 • Uitgebreid assortiment aan 4K-content, inclusief live sport en films
Nadelen Sky Q UHD
 • Maandelijkse kosten voor toegang tot 4K- en Atmos-content kunnen een belangrijke overweging zijn voor potentiĆ«le kopers
 • Gemelde inconsistenties in gebruikerservaring bij verschillende streamingdiensten

Hoe kies je de beste satellietontvanger?

Er zijn veel satellietontvangers op de markt, maar waar moet je nu opletten als je er een wilt aanschaffen? In deze koopgids geef ik je tips over waar je op kunt letten, zodat je er zeker van bent dat je de beste keuze maakt.

Kiezen tussen digitale en analoge satellietontvangers

De ontvanger is een belangrijk onderdeel van de satellietset. Je hebt een ontvanger nodig om de signalen die via de schotel binnen komen te vertalen naar beeld en geluid op je tv.

Er zijn twee soorten ontvangers: Ć©Ć©n voor analoge signalen en Ć©Ć©n voor digitale signalen. Tegenwoordig zijn de meeste ontvangers in omloop digitaal. De ontvanger vertaalt het digitale signaal in beeld en geluid.

Soorten schotels voor satellietontvangers

Naast een ontvanger heb je natuurlijk ook een schotel nodig ā€“ zonder schotel, geen zenders op de beste tv. Er is keuze uit twee schotels: een vaste schotel die op het dak of aan het balkon installeert, of een losse schotel die je kunt plaatsen waar je wilt.

Een vaste schotel is duurder dan een losse schotel. Bij een vaste schotel moet je rekening houden met de installatiekosten door een expert die er bij komen. Een losse schotel heeft die kosten niet, maar moet je wel eerst zelf opbouwen voor dat je die kan gebruiken. Daarnaast heb je plaats nodig om de schotel op te bergen wanneer je deze weer afbreekt.

Kinderen kijken naar een tekenfilm met Russische ondertiteling

Het zenderaanbod

In de meeste gevallen schaf je een satelliet aan om je zenderaanbod te verbreden. Het makkelijkste is om dit te doen bij een satelliet-tv-aanbieder, zoals CanalDigitaal.

Ondanks het vele aantal zenders dat deze aanbieders doorgaans aanbieden, is het niet vanzelfsprekend dat jouw beoogde zenders hiertussen zitten. Ga daarom bij de aanbieder het zenderaanbod na en dubbelcheck of het de investering van een heel satellietsysteem ā€“ inclusief ontvanger ā€“ waard is.

Gecodeerd

In Europa hebben we te maken met auteursrechten. Een filmmaatschappij verkoopt een film aan een bepaalde zender, waarna deze zender betaalt om dit in een bepaald gebied uit te mogen zenden. Voor deze zenders heb je in Nederland doorgaans een abonnement nodig bij aanbieder als CanalDigitaal.

Tweakersgebruiker Mx. Alba legt duidelijk uit het zit met die auteursrechten:

Formeel is het niet toegestaan om buiten Nederlands grondgebied Nederlandse televisie te ontvangen. Dat heeft ermee te maken dat Nederlandse zenders relatief weinig betalen voor de rechten om series, films en andere programma's uit te zenden omdat het Nederlandse publiek relatief klein is.

Echter doen wij aan ondertiteling, niet aan nasynchronisatie, waardoor het potentiƫle publiek niet alleen Nederlandstalig is, maar ook bijvoorbeeld Engelstalig... Die lage prijs voor de rechten komt dus met een voorwaarde: Nederlandse broadcasters moeten ervoor zorgen dat hun uitzendingen alleen op Nederlands grondgebied bekeken kunnen worden.

Oftewel, het gebruik van je CanalDigitaal decoder in het buitenland is niet toegestaan volgens de gebruikersvoorwaarden. En mochten ze erachter komen dat je decoder in het buitenland gebruikt wordt, dan kan hij worden uitgeschakeld.

Een voorwaarde is dat buiten de landsgrenzen er niet naar gekeken mag worden. Een gevolg hiervan is dat veel stations gecodeerd worden uitgezonden.

Je hebt een satellietontvanger nodig met een decoder. Er zijn twee typen satellietontvangers waarmee je te maken krijgt in relatie tot decoders: modellen met ingebouwde decoders, en modellen zonder decoder, maar met CI-slot (Common Interface).1Satelliet en TV (n.d.). 'Satellietontvangers / CI-slot'

Free to air

Naast de gecodeerde zenders zijn er ontzettend veel ongecodeerde zenders, ook wel 'FTA' genoemd. Dit staat voor free to air en wilt niets anders zeggen dan dat je daar alleen een schotel en een ontvanger voor nodig hebt om die zenders te kunnen kijken. Een abonnement bij een aanbieder is hiervoor dus niet nodig.

Belangrijke functies van satellietontvangers

De beste satellietontvanger ontvangt naast televisieprogramma's ook radiostations via de satelliet, en sommige hebben de mogelijkheid om verbinding te maken met het internet om naar internet radio te luisteren.

Verschillende typen satellietontvangers

Afhankelijk van het type ontvanger is het mogelijk om tv-zenders te kijken en opnemen, opnames instellen via de gids, reclame vooruitspoelen en opnames opslaan.

 • DVB-S/DVB-S2 staat voor digital video broadcasting - satellite. Dit is de standaard voor het uitzenden van tv-signalen via de satelliet. De S2 is een verbetering van de DVB-S die de doeltreffendheid en betrouwbaarheid van de kanalen verbetert.
 • DVB-S2X is een uitbereiding van de DVB-S2-standaard voor digitale satellietuitzendingen.
 • DVB-C staat voor digital video nroadcasting - cable. Een kabelinvoer/-verbinding is vereist om kabeltransmissies te ontvangen.
 • DVB-T is een afkorting voor digital video broadcasting - terrestrial. Voor het ontvangen van digitale terrestrische uitzendingen is een antenne vereist.
Terrestrische televisie?

Dit is een type televisie-uitzending waarbij het televisiesignaal wordt uitgezonden door radiogolven van terrestrische (op aarde gebaseerde) zenders van een televisiestation, naar een tv-ontvanger met een antenne.

Wil je satelliet-tv ontvangen, dan is een ontvanger die DVB-S of DVB-S2 gebruikt genoeg, wil je ook nog kabel-tv kunnen ontvangen, danis een ontvanger die met een combinatie van DVB-S en DVB-C werkt een aanrader.

Wat is volgens de Bol. de beste satellietontvanger?

De beste satellietontvanger volgens Bol. is de Freesat V8 Super 1080P Full HD DVB-S2 TV Box. Deze ontvanger biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit met zijn 1080P Full HD-resolutie, wat zorgt voor een kristalheldere kijkervaring. Hij ondersteunt DVB-S2, waardoor je toegang hebt tot een breed scala aan satellietkanalen.

Bovendien is hij gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren, wat hem ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Met deze ontvanger haal je het maximale uit je satelliettelevisie, zonder zorgen over compatibiliteit of beeldkwaliteit.

Wat is volgens Tweakers de beste satellietontvanger?

De beste satellietontvanger volgens Tweakers is de Humax IRHD-5300C. Deze ontvanger biedt jou Full HD-beeldkwaliteit, waardoor je geniet van haarscherpe beelden in 1080p. Hij is compatibel met de meeste satellietsignalen, wat zorgt voor een breed scala aan zenders.

Daarnaast is de Humax IRHD-5300C gebruiksvriendelijk met een eenvoudige interface, wat het navigeren door menu's en zenders gemakkelijk maakt. Met deze ontvanger haal je een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande kijkervaring in huis.

Wat is volgens Technologie Radar de beste satellietontvanger?

De beste satellietontvanger volgens Technologie Radar is de Amiko HD8155 Full HD Satelliet TV Settop box receiver. Deze ontvanger levert uitstekende beeldkwaliteit met Full HD-resolutie, waardoor je geniet van haarscherpe beelden. Hij ondersteunt een breed scala aan satellietformaten, wat zorgt voor veelzijdige kijkopties.

De Amiko HD8155 is ook gebruiksvriendelijk, met een eenvoudige installatie en een intuĆÆtieve interface, waardoor het gemakkelijk is om je favoriete kanalen te vinden en te bekijken. Met deze ontvanger ben je verzekerd van een topkwaliteit kijkervaring in je eigen woonkamer.

Veelgestelde vragen over satellietontvangers van onze lezers

Hoe werkt een satellietontvanger? 

Een satellietontvanger werkt als volgt. De ontvanger krijgt een signaal van een satelliet via een schotelantenne. De LNB (Low Noise Block downconverter) op de schotel zet het signaal om naar een lager frequentiebereik.

De ontvanger demoduleert en decodeert dit signaal naar een formaat dat op de televisie getoond kan worden. Het verwerkte signaal wordt naar de TV gestuurd voor weergave van programma's.

Meerdere afstandsbedieningen op een witte tafel voor een tv

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen