Op zoek naar de beste slimme verlichting voor jouw huis? In dit artikel leiden we je stap voor stap door de wereld van slimme verlichting, waarbij we de topmodellen belichten die uitblinken in efficiëntie, functionaliteit en gebruiksgemak. Ontdek hoe je de perfecte slimme verlichting kiest die past bij jouw levensstijl en interieur.

Wat zijn de beste slimme verlichtingen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste slimme verlichting op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste slimme verlichtingen van 2024

1. Beste slimme verlichting: Philips Hue White and Color

1. Beste slimme verlichting: Philips Hue White and Color

Belangrijke specificaties:

Fitting: E27
Lumen per lichtpunt: 1055 lm
Wattage per lichtpunt: 9.5 W
Levensduur lichtbronnen: 25000 jaar
Smart Home Platform: Alexa Amazon, Philips Hue

Ik ben verheugd om het Philips Hue White and Color Ambiance Starter Kit (Gen 3) aan te kondigen, dat een opmerkelijke standaard zet in de wereld van slimme verlichting, met een indrukwekkend scala aan functies en compatibiliteit. Met de mogelijkheid om miljoenen kleuren te produceren, vooraf ingestelde scènes en spraakbesturing compatibiliteit met Alexa, Google Assistent en Apple HomeKit, biedt dit kit een zeer aanpasbare verlichtingservaring. De inclusie van een Bridge en LED-lampen, die 1100 lumen helderheid leveren, zorgt voor een naadloos installatieproces en een robuust verlichtingssysteem. Zoals een gebruiker op Amazon opmerkte, "Deze starter kit biedt dynamische lichteffecten en personalisatieopties." Het Gen 3 model biedt verbeterde connectiviteit via Wi-Fi en is uitgerust met een garantie van 3 jaar, wat een toewijding aan duurzaamheid en betrouwbaarheid aantoont.

In vergelijking met eerdere modellen tilt het Gen 3 kit de slimme verlichtingservaring naar een hoger niveau met verbeterde helderheid en connectiviteit, met aandacht voor een breder scala aan gebruikersbehoeften. De toevoeging van Matter-technologie zorgt voor een veilige verbinding en de mogelijkheid om de verlichting vanaf elke locatie te bedienen. De optie om het systeem uit te breiden met accessoires zoals een slimme dimmerschakelaar en extra LED-lampen biedt flexibiliteit voor gebruikers om de verlichting aan te passen aan hun specifieke voorkeuren. Bovendien maakt de compatibiliteit met populaire spraakassistenten en slimme home ecosystemen het een veelzijdige keuze voor een verbonden thuisopstelling.

In vergelijking met concurrenten onderscheidt het Philips Hue White and Color Ambiance Starter Kit zich door naadloze integratie met verschillende platforms, en biedt het een uitgebreide slimme verlichtingsoplossing. Hoewel de prijs misschien iets hoger ligt dan sommige alternatieven, maken de uitgebreide functies en ecosysteemcompatibiliteit het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een robuuste, allesomvattende slimme verlichtingsoplossing. Zoals een recensent op Best Buy verklaarde, "Het Philips Hue starter kit is een slimme investering voor iedereen die zijn thuisambiance wil verbeteren."

Tot slot heeft het Philips Hue White and Color Ambiance Starter Kit (Gen 3) zich stevig gevestigd als een eersteklas slimme verlichtingsoplossing, met een combinatie van prestaties, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Zijn vermogen om te voldoen aan diverse gebruikersvoorkeuren, naadloze integratie met populaire slimme home-platforms en duurzaamheid door zijn garantie maken het een uitzonderlijke keuze voor degenen die de beste slimme verlichtingservaring zoeken. Hoewel de prijs voor sommigen een overweging kan zijn, positioneert zijn uitgebreide functieset en ecosysteemcompatibiliteit het als een opvallende speler op de markt.

Voordelen Philips Hue White and Color
 • Mogelijkheid om miljoenen kleuren en vooraf ingestelde scènes te gebruiken voor een zeer aanpasbare verlichtingservaring
 • Compatibiliteit met spraakbesturing via Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit
 • Inclusief een Bridge en LED-lampen voor een naadloze installatie en robuust verlichtingssysteem
Nadelen Philips Hue White and Color
 • Prijs kan hoger zijn dan sommige alternatieven

2. Betaalbare slimme lamp met brede compatibiliteit: Wyze Bulb White

2. Betaalbare slimme lamp met brede compatibiliteit: Wyze Bulb White

Belangrijke specificaties:

Smart Home Platform: Google Assistant

Ik ben de Wyze Bulb White en ik ben een opvallende verschijning op de markt voor slimme verlichting. Met een kleurtemperatuurbereik van 2700K - 6500K en een 800-lumen lamp bied ik veelzijdige verlichtingsopties en een hoge kleurnauwkeurigheid met 90+ CRI. Mijn Sun Match functionaliteit past automatisch de kleurtemperatuur gedurende de dag aan, wat de gebruikerservaring verbetert. Ik kan moeiteloos worden ingesteld via de Wyze app met Bluetooth en bied slimme bedieningsopties zoals slaaproutines, spraakbediening met Alexa of Google Assistent, vakantiemodus en groepering voor handige controle van meerdere lampen.

Volgens PCMag is de Wyze Bulb White een uitstekende keuze met "een scala aan functies, waaronder temperatuur- en helderheidsregeling." Mijn veelzijdigheid en gebruiksgemak maken mij aantrekkelijk voor consumenten die op zoek zijn naar betaalbare slimme verlichtingsoplossingen. Bovendien draagt mijn compatibiliteit met populaire spraakassistentplatforms en mijn energiezuinige ontwerp bij aan mijn aantrekkingskracht.

TechHive benadrukt de Wyze Bulb Color als een "budgetvriendelijke slimme lamp met indrukwekkende functies." Het wordt opgemerkt om zijn helderheid, eenvoudige installatie en intuïtieve bediening via de Wyze app. Ondanks enkele beperkingen, zoals het onvermogen om gegroepeerd te worden met de instelbare witte Wyze Bulb, wordt het geprezen als een veelbelovende budget slimme lamp, vooral gezien de prijs van $35 voor een vierpack.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Wyze Bulb White op door zijn overtuigende combinatie van betaalbaarheid, brede compatibiliteit en geavanceerde functies zoals Sun Match functionaliteit en hoge kleurnauwkeurigheid. Hoewel sommige concurrenten mogelijk extra effecten of geavanceerde integraties bieden, blinkt de Wyze Bulb White uit als een betaalbare slimme verlichtingsoplossing met brede compatibiliteit.

De voornaamste gebruiksscenario's voor de Wyze Bulb White zijn het creëren van aangepaste verlichtingsomgevingen, het instellen van slaaproutines en naadloze integratie in slimme thuisecosystemen. Mijn voordelen liggen in mijn betaalbaarheid, gebruiksgemak en robuuste functies, waardoor ik een ideale keuze ben voor gebruikers die op zoek zijn naar kosteneffectieve slimme verlichtingsoplossingen. Mogelijke beperkingen kunnen echter de huidige niet-beschikbaarheid van individuele eenheden voor aankoop en voortdurende functieverbeteringen zijn.

Tot slot komt de Wyze Bulb White naar voren als een uitstekende keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare slimme verlichtingsoplossing met brede compatibiliteit. Mijn geavanceerde functies, gebruiksgemak en concurrerende prijsstelling positioneren mij als een topkandidaat op de markt, vooral voor degenen die kostenbesparend zijn zonder in te leveren op functionaliteit. 🌟

Voordelen Wyze Bulb White
 • Brede compatibiliteit
Nadelen Wyze Bulb White
 • Huidige niet-beschikbaarheid van losse eenheden voor aankoop
 • Mogelijke doorlopende functieverbeteringen

3. Kosteneffectief met instelbare instellingen: Nanoleaf Essentials smart lights

3. Kosteneffectief met instelbare instellingen: Nanoleaf Essentials smart lights

Belangrijke specificaties:

Met dimfunctie: Ja
Smart Home Platform: Alexa Amazon, Apple HomeKit, Google Assistant, SmartThings

Ik ben razend enthousiast over de Nanoleaf Essentials slimme lampen, inclusief de Matter-over-Thread slimme lampen, die een essentiële toevoeging zijn aan het slimme thuisnetwerk. Met ondersteuning voor Thread zorgen deze lampen voor snelle en betrouwbare draadloze verbindingen. De Circadian Lighting functie past moeiteloos de kleurtemperatuur aan op basis van het tijdstip van de dag, voor een naadloze verlichtingservaring. Bovendien synchroniseert de Screen Mirror functie de lampen met de kleuren op het scherm, waardoor de sfeer in elke ruimte wordt verhoogd. De aanpasbare schema's en compatibiliteit met belangrijke slimme thuisnetwerken maken deze lampen een veelzijdige en praktische keuze voor liefhebbers van slimme verlichting.

Volgens The Verge worden deze lampen "geprezen als een essentieel onderdeel van het slimme huis," waarbij hun belang op de markt wordt benadrukt. Daarnaast biedt de Nanoleaf-website een studentenkorting van 15%, waardoor ze een voordelige keuze zijn voor studenten of prijsbewuste consumenten. De veelzijdigheid van het productassortiment van Nanoleaf gaat verder dan slimme lampen, met boeiende opties zoals de Shapes Kits, 4D Kit en Lines. Deze aanbiedingen zijn afgestemd op diverse voorkeuren, waarbij de Shapes Kits zorgen voor aanpasbare wandpanelen met touch-gevoelige bedieningselementen en app-connectiviteit, de 4D Kit zorgt voor een meeslepende game- of filmervaring, en de Lines bieden modulaire 11-inch staven voor sculpturale verlichtingsontwerpen.

De slimme lampen van Nanoleaf vallen op vanwege hun vermogen om 16 miljoen kleuren en heldere wittinten te bieden, evenals de mogelijkheid om te synchroniseren met de kleuren op het scherm voor verbluffende verlichtingseffecten. Wired benadrukt het belang van het overwegen van factoren zoals beschikbare ruimte, gewenste verlichtingsstijl en voorkeuren voor bediening voordat tot aankoop wordt overgegaan, waarbij de veelzijdigheid en aanpasbare opties van de producten van Nanoleaf worden benadrukt. Bovendien positioneren de compatibiliteit met belangrijke slimme thuisnetwerken en de beschikbaarheid van diverse kleur- en verlichtingseffecten Nanoleaf als een sterke speler in de markt voor slimme verlichting.

In vergelijking met andere opties voor slimme verlichting blinken de Nanoleaf Essentials slimme lampen uit in hun kosteneffectiviteit en instelbare instellingen, zoals blijkt uit hun ondersteuning voor Thread, Circadian Lighting en Screen Mirror functie. Sommige beoordelingen wijzen echter op gebieden die verbeterd moeten worden, zoals het verbeteren van de functionaliteit voor meerdere beheerders. Desalniettemin maken de innovatieve benadering van Nanoleaf voor slimme verlichting en hun toewijding om essentiële functies te leveren hun producten tot een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide, aanpasbare en kosteneffectieve oplossing voor slimme verlichting.

Voordelen Nanoleaf Essentials smart lights
 • Robuuste connectiviteit en uitgebreide set functies
 • Ondersteuning voor Thread voor snelle en betrouwbare draadloze connectiviteit
 • Circadian Lighting-functie voor een naadloze verlichtingservaring
 • Screen Mirror-functie voor gesynchroniseerde kleuren op het scherm
 • Aanpasbare schema's en compatibiliteit met belangrijke smart home ecosystemen
 • Veelzijdige productlijn met boeiende opties zoals Shapes Kits, 4D Kit en Lines
Nadelen Nanoleaf Essentials smart lights
 • Behoefte aan verbetering in multi-admin functionaliteit

4. Ideaal voor het verlichten van looppaden: Ring Solar Pathlight

De Ring Solar Pathlight biedt een milieubewuste en handige beveiligingsverlichtingsoptie die naadloos integreert in het Ring-ecosysteem. Met een zonnepaneel voor druppellading en een duurzame kunststof constructie, elimineert het de noodzaak van wegwerpbatterijen. Volgens TechHive kan de zonneversie worden opgeladen via een micro-USB-kabel als er onvoldoende zonlicht is. Met een bescheiden helderheid van 80 lumen, verbindt het zich met het Wi-Fi-netwerk via de Ring Bridge en kan worden geprogrammeerd om in te schakelen op basis van verschillende parameters. Ondanks de hogere prijs in vergelijking met traditionele zonne-padverlichting, biedt de Ring Solar Pathlight een duurzame en onderhoudsarme verlichtingsoplossing, zoals benadrukt door Tom's Guide: "De Pathlights presteren goed, met de mogelijkheid om helderheid en bewegingsgevoeligheid aan te passen. Ze integreren met andere Ring-producten, waardoor ze compatibel zijn met slimme thuisapparaten."

Het ontwerp van de Ring Solar Pathlight is onderscheidend, met een kleine zonnepaneel en LED gehuisvest in een helder kunststof gedeelte. Hoewel de initiële investering hoger is dan bij niet-slimme padverlichting, maken de integratie met het Ring-ecosysteem en de aanpassingsopties via de Ring-app het de kosten waard, vooral voor bestaande Ring-productgebruikers. De naadloze integratie en aanpassingsopties binnen het Ring-ecosysteem maken het tot een overtuigende keuze voor gebruikers die geïnvesteerd zijn in het slimme thuisaanbod van het merk. Zoals Tom's Guide suggereert, biedt de Ring Solar Pathlight unieke functies die doorgaans niet te vinden zijn in andere zonnelampen.

Binnen de bredere categorie slimme verlichting valt de Ring Solar Pathlight op door zijn duurzame en onderhoudsarme kenmerken. Het adresseert de noodzaak om wegwerpbatterijen te kopen en biedt het gemak van zonne-energie. Bovendien maken de integratie met het Ring-ecosysteem en de compatibiliteit met andere Ring-apparaten het tot een aantrekkelijke optie voor gebruikers die een uitgebreide slimme thuisoplossing zoeken. Echter, zoals opgemerkt door TechHive, kunnen de hogere prijs in vergelijking met traditionele zonne-padverlichting en de volledig kunststof constructie mogelijke beperkingen zijn voor sommige gebruikers.

In vergelijking met andere slimme lampen onderscheidt de Ring Solar Pathlight zich door zijn duurzame en onderhoudsarme ontwerp, waardoor het een geschikte keuze is voor buitenverlichting binnen het Ring-ecosysteem. Hoewel het aanvankelijk duurder kan zijn, maken de langetermijnvoordelen op het gebied van duurzaamheid en integratie met andere Ring-apparaten het tot een waardevolle toevoeging aan een slimme thuisopstelling. Als onderdeel van het Ring-ecosysteem biedt de Pathlight een handige en aanpasbare buitenverlichtingsoplossing, in lijn met het veelzijdige scala aan opties binnen de Ring Smart Lighting-reeks.

Voordelen Ring Solar Pathlight
 • Milieubewust en duurzaam met zonne-opladen
Nadelen Ring Solar Pathlight
 • Hogere initiële kosten in vergelijking met traditionele zonnelampen voor paden
 • Volledige kunststof constructie spreekt mogelijk niet alle gebruikers aan
 • Kan opladen via micro-USB nodig hebben als zonlicht onvoldoende is

5. Nanoleaf Shapes -- Hexagons

5. Nanoleaf Shapes -- Hexagons

Belangrijke specificaties:

Fitting: Geen fitting
Met dimfunctie: Ja
Lumen per lichtpunt: 100 lm
Kleurtemperatuur: 50 K
Kleur licht: RGB
Wattage per lichtpunt: 5 W
Levensduur lichtbronnen: 25000 uur
Smart Home Platform: Alexa Amazon, Apple HomeKit, Google Assistant, SmartThings

Met het Nanoleaf Shapes -- Hexagons slimme verlichtingssysteem voeg ik een visueel verbluffende en aanpasbare toevoeging toe aan elke ruimte. Met zijn modulaire zeshoekige panelen kan ik mijn eigen gepersonaliseerde verlichtingsontwerpen creëren, waardoor het een opvallende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een visueel boeiende slimme verlichtingsoplossing. Het Nanoleaf Shapes -- Hexagons slimme verlichtingssysteem is een aanzienlijke evolutie ten opzichte van eerdere modellen, met verbeterde connectiviteit, aanraakmogelijkheden en een breder scala aan kleuropties. Het onderscheidende verkoopkenmerk van dit product ligt in zijn vermogen om elke kamer te transformeren in een meeslepende, kleurrijke omgeving, waardoor het zich onderscheidt van traditionele slimme verlichtingsopties.

Volgens een review van TechRadar bieden de Nanoleaf Shapes -- Hexagons "een volledig unieke benadering van slimme verlichting, waarbij design en technologie worden gecombineerd om een meeslepende, aanpasbare ervaring te creëren." Deze mening wordt ook gedeeld in een review van PCMag, waarin wordt opgemerkt dat "de Nanoleaf Shapes -- Hexagons opvallen door hun vermogen om een vleugje artistieke flair toe te voegen aan slimme verlichtingsopstellingen."

De primaire gebruiksscenario's voor het Nanoleaf Shapes -- Hexagons slimme verlichtingssysteem zijn divers, variërend van het creëren van sfeerverlichting voor ontspanning tot het toevoegen van een dynamische, kleurrijke achtergrond voor sociale bijeenkomsten of entertainment. De belangrijkste kenmerken van het product zijn aanraakgevoelige bediening, compatibiliteit met spraakassistenten en de mogelijkheid om te synchroniseren met muziek voor een echt meeslepende ervaring. Met meer dan 16 miljoen kleuren om uit te kiezen en de optie om aangepaste verlichtingsscènes te creëren, biedt het Nanoleaf Shapes -- Hexagons ongeëvenaarde aanpassingsmogelijkheden.

In vergelijking met andere slimme verlichtingsopties blinken de Nanoleaf Shapes -- Hexagons uit in het bieden van een meer artistieke en visueel opvallende verlichtingsoplossing. In tegenstelling tot traditionele slimme lampen en strips richten ze zich voornamelijk op standaard verlichtingsfunctionaliteit. Het is echter belangrijk op te merken dat de Nanoleaf Shapes -- Hexagons misschien niet de beste budgetoptie zijn voor degenen die op zoek zijn naar basis slimme verlichting, omdat ze worden gepositioneerd als een premium, op design gericht product.

Hoewel het Nanoleaf Shapes -- Hexagons een werkelijk unieke en visueel boeiende slimme verlichtingservaring bieden, zijn er enkele beperkingen om rekening mee te houden. De initiële investering kan hoger zijn in vergelijking met andere slimme verlichtingsalternatieven, en sommige gebruikers vinden het installatieproces misschien wat ingewikkelder vanwege de modulaire aard van de panelen. Bovendien kunnen individuen die op zoek zijn naar eenvoudige, enkele kleurverlichting de Nanoleaf Shapes -- Hexagons misschien meer uitgebreid vinden dan nodig is voor hun behoeften.

Tot slot is het Nanoleaf Shapes -- Hexagons slimme verlichtingssysteem een opvallende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een visueel verbluffende en aanpasbare slimme verlichtingsoplossing. De naadloze combinatie van kunst en technologie, samen met de meeslepende aanpassingsopties, maakt het een topkandidaat in de slimme verlichtingsmarkt. Hoewel het misschien niet de beste budgetoptie is voor basis slimme verlichtingsbehoeften, blinken de Nanoleaf Shapes -- Hexagons uit in het bieden van een werkelijk unieke en visueel boeiende verlichtingservaring.

Voordelen Nanoleaf Shapes -- Hexagons
 • Visueel verbluffend en aanpasbare toevoeging aan elke ruimte
 • Modulaire zeshoekige panelen zorgen voor gepersonaliseerde verlichtingsontwerpen
 • Verbeterde connectiviteit, aanraakmogelijkheden en een breder scala aan kleuropties
Nadelen Nanoleaf Shapes -- Hexagons
 • Hogere initiële investering in vergelijking met andere slimme verlichtingsalternatieven
 • Complex installatieproces vanwege de modulaire aard van de panelen
 • Kan meer uitgebreid zijn dan nodig is voor personen die eenvoudige, enkelkleurige verlichting zoeken

.

Hoe kies je de beste slimme verlichting?

Slimme verlichting mag dan ingewikkeld klinken, maar het is eenvoudig te installeren en gebruiken. Wil je je huis nog slimmer maken? Vul het aan met een slimme thermostaat of slimme stekker en meet je verbruik met een goede energiemeter. Er zijn een paar dingen waar je op let wanneer je slimme verlichting koopt. Je leest het hieronder!

Kleuropties

Bijna alle lampen zijn dimbaar, zelfs als dat voorheen niet zo was. Dit geldt voor zowel Philips Hue als de Philips Hue-alternatieven. Hierdoor creëer je een gezellige atmosfeer of juist veel licht wanneer je bijvoorbeeld een boek leest.

De meeste mensen nemen genoegen met een normale, witte lamp, maar er zijn ook veel lampen verkrijgbaar die verschillende kleuren hebben (RGB-verlichting). Zo stel je ze in op blauw, rood, geel, paars en ga zo maar door. 1Lampdirect.nl (n.d.). 'Wat is RGB LED verlichting?'

Hoewel je misschien geen paars of blauw licht in je keuken wilt, is het een leuke eigenschap wanneer je bijvoorbeeld een feestje geeft. Bovendien kun je verschillende scenes in de meeste bijbehorende apps selecteren. Denk aan warm, feestelijk of studie. De kleuren die worden gebruikt zijn ideaal voor de gekozen scene.

Connectiviteit

Er zijn lampen die werken via een Bluetooth-verbinding en er zijn slimme lampen die werken via je wifi-verbinding. Heb je een Bluetooth-lamp, dan bedien je deze via de app, maar alleen als je in de buurt van de lamp bent. De connectie begint weg te vallen na ongeveer tien meter.

Bluetooth-lampen hebben om deze reden vaak minder mogelijkheden dan lampen die verbinding maken met je wifi-verbinding.

Lumen en lichtopbrengst

Bij het kiezen van slimme verlichting is de lichtopbrengst, gemeten in lumen (lm), cruciaal. Voor algemene verlichting in een kamer zoek je naar lampen met een lichtopbrengst van 800 tot 1100 lm, wat overeenkomt met een traditionele 60-watt gloeilamp.

Voor sfeerverlichting of accentverlichting zijn lampen met 250 tot 600 lm vaak voldoende. Let op: hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het licht.

Wattage en energiezuinigheid

Bij het kiezen van slimme verlichting is het belangrijk om te letten op het vermogen, uitgedrukt in watt (W). Slimme led-lampen zijn energiezuiniger dan traditionele gloeilampen, dus zoek naar lampen met een laag wattage, vaak tussen de 5 en 15 watt. Dit lage wattage betekent minder energieverbruik, terwijl je toch voldoende licht krijgt.

Doordat deze slimme verlichting daardoor altijd op stand-by staat, verbruikt hij een minimale hoeveelheid stroom. Ook verbruikt deze verlichting iets meer dan normale verlichting, zo zegt Jeroen Horlings van Tweakers:

"In de praktijk is het stroomverbruik van de slimme lampen iets hoger dan dat van hun 'domme' tegenhangers. Dat komt doordat ze wat extra elektronica aan boord hebben, waaronder een chip voor draadloze communicatie."

Huiskamer met sfeerverlichting, vooraanzicht

Bedieningsmogelijkheden

Het mooie van slimme verlichting is dat je de lampen bedient vanaf je luie stoel met bijvoorbeeld de beste Samsung-telefoon. Heb je slimme verlichting die verbinding maakt met je wifi, dan bedien je je lampen zelfs overal ter wereld. Dit laatste is vooral erg handig wanneer je op vakantie bent, want lichten die op bepaalde tijden aangaan, schrikken inbrekers af.

Je bedient de lampen via een bijbehorende app op je smartphone. Hier vind je ook alle mogelijkheden zoals timers, het instellen van eventuele scenes en het kiezen van kleuren. Soms wordt ook een afstandsbediening meegeleverd waarmee je je lampen bedient.

Maak je gebruik van een spraakassistent zoals Amazon Alexa of Google Home en je lampen zijn compatibel hiermee, dan bedien je de lampen zelfs met je stem! Let hierbij wel goed op of de lampen geschikt zijn voor jouw systeem.

Programmeerbare instellingen

Bij het kiezen van slimme verlichting zijn programmeerbare instellingen essentieel. Zoek naar lampen die je kunt programmeren voor automatische routines, zoals het aan- en uitschakelen op specifieke tijden. Zelf vond ik dit belangrijk, omdat ik iemand ben die de verlichting aan laat staan, en nu juist energie bespaar.

Controleer ook of je de kleurtemperatuur en helderheid kunt aanpassen; dit biedt de flexibiliteit om de sfeer in je ruimte te veranderen. Sommige slimme lampen bieden zelfs de mogelijkheid om kleuren te veranderen, wat ideaal is voor speciale gelegenheden.

Functionaliteiten

Niet alle lampen hebben dezelfde mogelijkheden. Sommige slimme verlichting zet je alleen maar aan en uit; andere zijn dimbaar en soms kies je ook nog verschillende kleuren. Welke lamp het beste voor jou is, hangt het meeste af van waarvoor je de lamp gebruikt.

Gebruik je de lamp in je studeerkamer, dan is sfeerverlichting met verschillende kleuren in de meeste gevallen niet nodig. Voor lampen in de huiskamer zijn meerdere kleuren juist wel wenselijk (niet noodzakelijk!).

De beste buitenlamp met bewegingssensor zorgt dat je niet meer in het donker naar het sleutelgat zoekt en houdt potentiële inbrekers op afstand. Ook slimme buitenverlichting is vaak te bedienen via een app.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is belangrijk bij slimme verlichting. De meeste mensen kiezen voor slimme verlichting juist omdat het zoveel gemak biedt. Daarom moet een slimme lamp gemakkelijk te bedienen zijn en eenvoudig zijn in gebruik.

Als je de fabrikanten moet geloven, zijn ze allemaal even gebruiksvriendelijk. Helaas is dit niet waar en zijn sommige – vooral de goedkopere – versies lang niet altijd eenvoudig in gebruik of gemakkelijk te installeren.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste slimme verlichting?

De beste slimme verlichting volgens Consumentenbond is de Philips Hue White and Color Ambiance GU10. Deze slimme lamp biedt een breed scala aan kleuren en wittonen, waardoor je de perfecte sfeer voor elke gelegenheid kunt creëren. Met een vermogen van 6,5 watt en een lichtopbrengst van 350 lumen, combineert deze lamp energie-efficiëntie met krachtige prestaties. 

Wat is volgens Tweakers de beste slimme verlichting?

De beste slimme verlichting volgens Tweakers is het Philips Hue White Starterkit. Dit pakket biedt een naadloze introductie tot slimme verlichting met drie LED-lampen van 9,5 watt, die elk tot 806 lumen lichtopbrengst leveren. De lampen zijn eenvoudig te bedienen via de Philips Hue-app of stemassistenten zoals Alexa en Google Assistant. 

Wat is volgens TechForm de beste slimme verlichting?

De beste slimme verlichting volgens TechForm is het Philips Hue White Starterkit. Dit pakket biedt een uitstekende basis voor slimme verlichting met drie led-lampen van 9,5 watt, die een heldere lichtopbrengst van 806 lumen leveren. De lampen zijn eenvoudig te bedienen en te programmeren via de Philips Hue-app of stemassistenten zoals Alexa en Google Assistant.

Veelgestelde vragen over slimme verlichtingen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen