In de zoektocht naar een stralende glimlach, is de beste whitening tandpasta een populaire keuze geworden. Het belooft je tanden witter te maken en je zelfvertrouwen te verhogen. Maar hoe weet je welke tandpasta echt werkt en veilig is voor je tanden?

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over whitening tandpasta's. Van de effectiviteit en veiligheid tot de beste keuzes op de markt, wij helpen je om de juiste beslissing te nemen voor jouw glimlach.

Wat zijn de beste whitening tandpasta's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste whitening tandpasta's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste whitening tandpasta's van 2024

1. Beste Whitening Tandpasta: Oral B Oral-B Tandpasta 3D

1. Beste Whitening Tandpasta: Oral B Oral-B Tandpasta 3D

Belangrijke specificaties:

Met fluoride: Ja
Inhoud: 300 ml

Ik ben dol op de Oral-B Tandpasta 3D White Vitalizing Fresh! Deze tandpasta is klinisch bewezen om tot 87% van oppervlakkige verkleuringen te verwijderen, waardoor mijn glimlach wit en stralend wordt. En weet je wat het beste is? Het begint al na één poetsbeurt met whitening!

Niet alleen maakt deze tandpasta mijn tanden witter, maar het is ook nog eens zacht voor mijn glazuur. Dat betekent dat ik het elke dag veilig kan gebruiken zonder me zorgen te maken. En het beste van alles is dat het geleverd wordt in een recyclebare verpakking en tube. Goed voor mijn glimlach én goed voor het milieu!

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze tandpasta. Veel andere gebruikers zijn ook tevreden en beschrijven het als een geweldig product met direct effect. Ze zijn ook dol op de smaakbeleving. Hoewel er enkele gebruikers zijn die geen verschil zien in de witheid van hun tanden, is het belangrijk om te onthouden dat dit subjectief kan zijn en afhangt van individuele factoren.

Wat deze tandpasta echt onderscheidt van de concurrentie is de bewezen effectiviteit in het verwijderen van oppervlakkige verkleuringen. Als je op zoek bent naar een tandpasta die je glimlach wil opfrissen en verhelderen, dan is dit de juiste keuze. En je kunt het elke dag gebruiken, omdat het zo zacht is voor je glazuur.

Het milieubewuste karakter van de verpakking en tube is ook een groot pluspunt. Ik vind het geweldig dat Oral-B om het milieu geeft en ik voel me goed bij het kiezen van hun producten.

Dus, als je op zoek bent naar een tandpasta die oppervlakkige verkleuringen verwijdert, zorgt voor een frisse adem en een milieubewuste keuze is, dan is de Oral-B Tandpasta 3D White Vitalizing Fresh perfect voor jou! Probeer het zelf en laat je glimlach stralen als nooit tevoren. 😄

Voordelen Oral B Oral-B Tandpasta 3D
 • Effectieve verwijdering van oppervlakkige verkleuringen
 • Zachte formule, veilig voor dagelijks gebruik
 • Milieubewuste verpakking en tube
Nadelen Oral B Oral-B Tandpasta 3D
 • Sommige gebruikers zien geen verschil in witheid van tanden

2. Smilekit V34 Colour Corrector Serum

2. Smilekit V34 Colour Corrector Serum

Belangrijke specificaties:

Met fluoride: Nee
Inhoud: 30 ml

De Smilekit V34 Colour Corrector Serum is echt geweldig, weet je. Als je je tanden snel wilt opfrissen, dan is dit de perfecte keuze voor jou. Of je nu wilt stralen op een speciale gelegenheid of gewoon elke dag wilt genieten van een stralende glimlach, dit whitening boost kan je helpen.

Wat deze kleurcorrector echt onderscheidt, is de ultramoderne technologie die binnen slechts 2 minuten resultaat belooft. Echt, zo snel! En weet je wat het beste is? Het bevat geen schadelijke stoffen zoals waterstofperoxide, wat je misschien geruststelt als je je zorgen maakt over de gezondheid van je tanden.

Wat ik ook zo geweldig vind aan de Smilekit V34 Colour Corrector is hoe eenvoudig het is om te gebruiken. Het heeft zelfs een CE-keurmerk, dus je weet dat het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. In slechts een paar simpele stappen kun je je tanden een boost geven. Gewoon 2 pompjes kleurcorrector op je tandenborstel doen, grondig poetsen gedurende 2 minuten en daarna je mond spoelen met water. Zo simpel is het!

Nu moet ik je wel eerlijk vertellen dat de meningen van gebruikers over de Smilekit V34 Colour Corrector gemengd zijn. Sommige mensen merken helaas geen resultaat na het gebruik van het product en dat is natuurlijk teleurstellend. Dus dat is wel iets om in gedachten te houden als je overweegt om het te kopen. Maar aan de andere kant zijn er ook positieve reviews van mensen die blij zijn met hoe snel en gemakkelijk het product werkt. Ze vinden het handig en merken dat het aan hun verwachtingen voldoet.

Al met al heeft de Smilekit V34 Colour Corrector Serum veel potentieel. Het werkt snel en bevat geen schadelijke stoffen, wat heel aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar een veilige en effectieve whitening boost voor hun tanden. Het gebruiksgemak en het CE-keurmerk maken het nog aantrekkelijker. Maar het is wel belangrijk om op te merken dat sommige gebruikers geen resultaat hebben ervaren, dus daar moet je rekening mee houden. Het is altijd verstandig om verschillende reviews te lezen en zelf wat onderzoek te doen voordat je besluit om tandenbleekproducten te kopen. 😉

Voordelen Smilekit V34 Colour Corrector Serum
 • Ultramoderne technologie voor snelle resultaten binnen 2 minuten.
 • Bevat geen schadelijke stoffen zoals waterstofperoxide.
 • Eenvoudig in gebruik met een CE-keurmerk voor veiligheid.
Nadelen Smilekit V34 Colour Corrector Serum
 • Sommige gebruikers ervaren geen resultaat na gebruik.

3. Sensodyne Repair & Protect Tandpasta

3. Sensodyne Repair & Protect Tandpasta

Belangrijke specificaties:

Met fluoride: Ja
Inhoud: 75 ml

Als je last hebt van gevoelige tanden, dan is de Sensodyne Repair & Protect Tandpasta echt iets voor jou. Met deze tandpasta kun je niet alleen de pijnlijke gevoeligheid verlichten, maar ook de kwetsbare plekken van je tanden herstellen en beschermen.

Wat deze tandpasta zo bijzonder maakt, is de unieke NovaMin formule. Deze formule is klinisch bewezen en zorgt voor verlichting bij gevoelige tanden, terwijl het ook helpt bij het herstellen van de kwetsbare plekken van je tanden. Daarnaast bevat de tandpasta fluoride, wat je tanden sterker maakt.

Wat deze tandpasta echt onderscheidt van andere tandpasta's, is de vernieuwde formule die een sterke laag vormt op de kwetsbare plekken van je tanden. Dit zorgt voor een krachtig herstel en beschermt tegen pijnlijke gevoeligheid. Gebruikers hebben zelfs gemeld dat ze sinds ze deze tandpasta gebruiken geen pijn meer ervaren bij het drinken van koude drankjes.

De Sensodyne Repair & Protect Tandpasta is ook nog eens heel handig in gebruik. Je gebruikt deze tandpasta gewoon twee keer per dag voor de beste resultaten. Het is wel belangrijk om te weten dat deze tandpasta een medisch hulpmiddel is en dat je de gebruiksaanwijzing moet lezen voordat je het gebruikt.

Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden over deze tandpasta. Ze hebben gemeld dat het echt helpt bij pijnlijke gevoeligheid van de tanden en kiezen. Ook voldoet de tandpasta aan hun verwachtingen en wordt het gezien als een tandpasta van goede kwaliteit. Daarnaast vinden gebruikers het ook nog eens heel handig in gebruik.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen zijn gemaakt door gebruikers, is het wel belangrijk om te weten dat de effectiviteit van deze tandpasta kan verschillen per persoon. Het is dus aan te raden om de tandpasta regelmatig te blijven gebruiken voor de beste resultaten.

Al met al is de Sensodyne Repair & Protect Tandpasta echt een aanrader voor mensen met gevoelige tanden. Het verlicht pijnlijke gevoeligheid, helpt bij het herstellen en beschermen van kwetsbare plekken van de tanden, en wordt over het algemeen heel positief ontvangen door gebruikers. Dus als je op zoek bent naar een tandpasta die echt werkt tegen gevoelige tanden, dan is dit de tandpasta voor jou. 😉

Voordelen Sensodyne Repair & Protect Tandpasta
 • Biedt verlichting bij pijnlijke gevoeligheid
 • Helpt bij het herstellen en beschermen van kwetsbare plekken van de tanden
 • Over het algemeen goed ontvangen door gebruikers
Nadelen Sensodyne Repair & Protect Tandpasta
 • Effectiviteit kan variëren van persoon tot persoon

4. Sensodyne Gentle Whitening 4-pack

4. Sensodyne Gentle Whitening 4-pack

Belangrijke specificaties:

Met fluoride: Ja
Inhoud: 300 ml

Review van Sensodyne Gentle Whitening 4-pack

Als het gaat om tandpasta voor gevoelige tanden, ben ik dol op Sensodyne. Met de Sensodyne Gentle Whitening tandpasta krijg ik niet alleen verlichting bij gevoelige tanden, maar ook een stralend witte glimlach. Met deze 4-pack heb ik genoeg tandpasta om mijn tanden elke dag te verzorgen.

Wat Sensodyne Gentle Whitening onderscheidt, is de perfecte combinatie van gevoeligheidsverlichting en whitening. Door twee keer per dag te poetsen met deze tandpasta, geniet ik 24/7 van bescherming tegen gevoelige tanden en een grondige reiniging.

Deze tandpasta bevat fluoride, wat mijn tandglazuur versterkt en beschermt tegen gaatjes. Dat is vooral belangrijk voor mensen met gevoelige tanden, omdat blootliggend tandbeen gevoelig kan zijn voor temperatuurwisselingen en prikkels. Sensodyne Gentle Whitening helpt dit te voorkomen.

En alsof dat nog niet genoeg is, biedt deze tandpasta ook nog een zachte whitening. Het verwijdert vlekken op een milde manier, waardoor mijn tanden hun natuurlijke witheid terugkrijgen. Dat is een groot pluspunt voor mensen met gevoelige tanden die ook graag een frisse uitstraling willen.

De reviews van Sensodyne Gentle Whitening zijn over het algemeen positief. Mensen prijzen de mildheid van de tandpasta en merken op dat het zorgt voor schone tanden en gezond tandvlees. Veel gebruikers gebruiken Sensodyne al jaren en zijn tevreden met de resultaten.

En laten we de heerlijke muntsmaak niet vergeten! Het geeft me een schoon en fris gevoel in mijn mond, wat bijdraagt aan een plezierige poetservaring.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat gevoelige tanden een symptoom kunnen zijn van een onderliggend probleem dat behandeling vereist. Als de symptomen aanhouden of erger worden, raad ik aan om een tandarts te raadplegen.

Al met al is de Sensodyne Gentle Whitening 4-pack een geweldige keuze voor mensen met gevoelige tanden die ook hun glimlach willen laten stralen. De combinatie van gevoeligheidsverlichting, bescherming en whitening maakt deze tandpasta uniek. En met de positieve gebruikersrecensies en de betrouwbare reputatie van Sensodyne hoef ik me geen zorgen te maken.

Voordelen Sensodyne Gentle Whitening 4-pack
 • Effectieve verlichting bij gevoelige tanden
 • Zachte whitening voor natuurlijk witte tanden
 • Positieve gebruikersrecensies en betrouwbare reputatie van Sensodyne
Nadelen Sensodyne Gentle Whitening 4-pack
 • Gevoelige tanden kunnen een symptoom zijn van een onderliggend probleem dat behandeling vereist

5. Colgate Max White Ultra Deep

5. Colgate Max White Ultra Deep

Belangrijke specificaties:

Met fluoride: Ja
Inhoud: 75 ml

De Colgate Max White Ultra Deep Clean is mijn favoriete tandpasta als het gaat om het krijgen van wittere tanden. In slechts 3 dagen zie ik al resultaat! Deze tandpasta is klinisch bewezen om diepe vlekken op mijn tanden te verwijderen en mijn glazuur veilig wit te maken. Wat deze tandpasta echt onderscheidt van andere whitening tandpasta's is de revolutionaire actieve zuurstofhoudende werking.

Met de Colgate Max White Ultra Deep Clean krijg ik de kracht van miljoenen actieve zuurstofmoleculen die veilig onder het glazuuroppervlak doordringen om diepliggende vlekken veroorzaakt door eten en drinken te verwijderen. Het is niet zomaar een oppervlakkige reiniging, deze tandpasta pakt het probleem bij de kern aan. En het beste is dat het niet alleen diepe vlekken verwijdert, maar ook oppervlakkige vlekken en toekomstige vlekken voorkomt.

Wat ik echt waardeer aan de Colgate Max White Ultra Deep Clean is dat het veilig is voor mijn glazuur, zelfs bij dagelijks gebruik. Ik hoef me geen zorgen te maken over schade aan mijn tanden. En het is belangrijk om te weten dat deze tandpasta geen schurende werking heeft, dus geen gedoe met beschadigd glazuur.

Ik ben niet de enige die dol is op de Colgate Max White Ultra Deep Clean. Veel gebruikers zijn ook erg tevreden met de resultaten. Ze hebben opgemerkt dat hun tanden na slechts een paar dagen gebruik al witter zijn geworden. En het beste is dat hun tanden langer wit blijven in vergelijking met andere whitening tandpasta's die ze hebben geprobeerd.

Natuurlijk zijn er ook enkele mogelijke beperkingen van de Colgate Max White Ultra Deep Clean. Sommige gebruikers vinden de smaak van de tandpasta niet erg aangenaam. En anderen merken op dat de tandpasta niet zo effectief is bij het verwijderen van diepere vlekken op de tanden. Het is belangrijk om te onthouden dat de resultaten kunnen variëren, afhankelijk van je individuele tanden en de ernst van de vlekken.

Kortom, de Colgate Max White Ultra Deep Clean heeft veel sterke punten, zoals de wetenschappelijk bewezen whitening-kracht en de veiligheid voor het glazuur. Het is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een tandpasta die diepere vlekken op de tanden verwijdert en veilig witter maakt. Maar het kan niet aan ieders smaak voldoen en sommige mensen vinden het minder effectief bij het verwijderen van diepere vlekken. Houd dus rekening met je individuele behoeften en voorkeuren bij het kiezen van een whitening tandpasta. 😉

Voordelen Colgate Max White Ultra Deep
 • Wetenschappelijk bewezen whitening-kracht
 • Veilig voor het glazuur, zelfs bij dagelijks gebruik
 • Verwijdert diepere vlekken op de tanden
Nadelen Colgate Max White Ultra Deep
 • Smaak van de tandpasta niet erg aangenaam
 • Minder effectief bij het verwijderen van diepere vlekken
 • Resultaten kunnen variëren afhankelijk van de individuele tanden

Hoe kies je de beste whitening tandpasta?

De effectiviteit van een whitening tandpasta hangt niet alleen af van de ingrediënten, maar ook hoe jij hierop reageert. Zoals bij alles: niet alle tanden zijn hetzelfde. Hieronder leg ik in het kort uit wat de meest voorkomende ingrediënten in een whitening tandpasta zijn.

Fluoride

Fluoride is essentieel voor het versterken van tandglazuur en het voorkomen van gaatjes. Kies een whitening tandpasta met een fluoridegehalte van rond de 1450 ppm voor optimale bescherming. Dit helpt niet alleen bij het witten, maar ook bij het behouden van gezonde tanden.

Het glazuur wordt harder en beschermt daardoor beter tegen gaatjes. Het is daarom ook een goed idee om naast een goede tandpasta ook mondwater met fluoride te gebruiken.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat poetsen met een tandpasta met fluoride je tanden beter tegen tandbederf beschermt dan wanneer je een tandpasta zonder fluoride gebruikt. Dit geldt echter alleen als je je tanden tweemaal daags, twee minuten lang poetst.

Gevoelige tanden

Als je gevoelige tanden hebt, zoek dan naar whitening tandpasta's die speciaal zijn ontwikkeld voor gevoeligheid. Deze producten bevatten vaak kalmerende ingrediënten zoals kaliumnitraat of strontiumchloride, die helpen bij het verminderen van gevoeligheid tijdens het witten.

Wat kan ik nog meer doen aan een goede mondverzorging?

Dat we twee keer per dag twee minuten moeten poetsen, weten we bijna allemaal wel. De meeste tandartsen raden daarnaast het gebruik van een goede elektrische tandenborstel aan.

Een elektrische tandenborstel reinigt je tanden vele malen beter. De borstelkop beweegt enorm snel waardoor er grondig schoongemaakt wordt. De meeste elektrische tandenborstels van nu hebben bovendien een timer, waardoor je zeker weet dat je lang genoeg poetst.

Ik neem een tandenborstel mee in mijn tas naar het werk om na de lunch te poetsen en ik denk echt dat het helpt. Soms drink ik ook koffie rond 3 uur op het werk en daarna poetsen helpt ook.

Het snow teeth whitening system werkt ook echt voor mij, ik gebruik het één keer per week 's avonds (maandagavond). Ik doe ook één keer per week een witmakende strip op als ik naar mijn werk rijd en haal hem er dan uit en poets als ik daar aankom (donderdagochtend).

yolandamashapotato, Redditgebruiker

Wat is volgens de Consumentenbond de beste whitening tandpasta?

De beste whitening tandpasta volgens Consumentenbond is Aquafresh Whitening Intense White. Deze tandpasta verwijdert tot 2 keer meer vlekken dan een standaard tandpasta, dankzij de micro-fijne whitening deeltjes.

Het bevat fluoride (1450 ppm) voor sterke tanden en biedt een drievoudige bescherming: het versterkt het glazuur, bestrijdt tandplak en zorgt voor frisse adem.

Gebruik het dagelijks voor het beste resultaat, maar wees voorzichtig bij gevoelig tandvlees of tanden. Aquafresh Whitening Intense White is effectief en veilig voor dagelijks gebruik.

Veelgestelde vragen over whitening tandpasta van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?