Waar je ook woont: een goede stofzuiger is geen overbodige luxe. Wil je een steelstofzuiger of een cycloon stofzuiger? Het voordeel is dat deze stofzuigers meestal ook zakloos zijn. Hieronder bespreek ik de voordelen van stofzuigers zonder zak en waar je op let bij de aankoop - en daarbovenop vind je ook de top 5 beste zakloze stofzuigers!

Een zakloze stofzuiger heeft een stofreservoir die je leeg maakt boven of in de vuilnisbak. Eenvoudig een snel! Je hoeft daarom geen stofzuigerzakken meer te verwisselen - wat ik altijd een vreselijke klus vond. Dit is beter voor het milieu en je portemonee!1Milieu Centraal (n.d.). 'Schoonmaaktips' Ik zou zelf nooit meer iets anders willen! Jij ook? Lees dan verder.

Wat zijn de beste zakloze stofzuigers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste zakloze stofzuigers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Beste zakloze stofzuigers van 2024

1. Beste stofzuiger zonder zak: Dyson V15 Detect Absolute

1. Beste stofzuiger zonder zak: Dyson V15 Detect Absolute

Belangrijke specificaties:

Met de Dyson V15 Detect Absolute zakloze stofzuiger krijg je cutting-edge prestaties en uitzonderlijke schoonmaakresultaten in huis. De Consumer Reports benadrukt de opvallende eigenschappen, en zegt dat "de prestaties van de stofzuiger het meest opvallende aspect zijn." Dit wordt bevestigd door de 4,6-sterrenbeoordeling uit 12.545 reviews, wat getuigt van de krachtige en intelligente ontwerp voor diepe reiniging van het hele huis, ondersteund door eigenschappen zoals het onthullen van onzichtbaar stof en HEPA-filtratie. Bovendien laten de 60 minuten lange accuduur en de Dyson Hyperdymium ™ motor, die 100% meer vermogen genereert dan de Dyson V8, zien dat hij superieur is in zijn mogelijkheden.

De Dyson V15 Detect Absolute is uitgerust met een reeks geavanceerde technologieën, waaronder een LCD-display dat het stofniveau en de resterende looptijd weergeeft, een Laser Slim Fluffy reinigingskop en een High-Torque reinigingskop met 56 polycarbonaattanden om haarverstrengeling te voorkomen. De 0,2-gallon stofbak, drie vermogensniveaus en verwisselbare accu verhogen verder de veelzijdigheid, terwijl de inclusie van acht tools, zoals de anti-verstoppingshaar-schroeftool, zijn reinigingskracht versterkt. De stofzuiger's vermogen om zich aan te passen aan verschillende vloertypen en zijn intelligente vloertype-aanpassingsfunctie ondersteunen zijn alomvattende benadering van reiniging.

Bovendien heeft Dyson extra inspanningen geleverd om een aantrekkelijke klantervaring te bieden, met een gratis 7-daagse proefperiode voor aankoop, een prijsgarantie en een 90-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Het is vermeldenswaard dat het product een hoger prijspunt heeft, geprijsd op $699.99 / £599.99 / AU$1,399, maar zijn uitzonderlijke prestaties en innovatieve eigenschappen rechtvaardigen de investering voor degenen die op zoek zijn naar een topklasse zakloze stofzuiger.

In het competitieve landschap van zakloze stofzuigers onderscheidt de Dyson V15 Detect Absolute zich door zijn laser verlichting, HEPA-filtratie en wetenschappelijk bewijs van diepe reiniging. Hoewel de prijs een beperkende factor kan zijn voor prijsbewuste consumenten, maken zijn geavanceerde reinigingsmogelijkheden, krachtige motor en reeks intelligente eigenschappen het de beste keuze voor degenen die prioriteit geven aan topklasse prestaties en innovatieve technologie.

Kortom, de Dyson V15 Detect Absolute zet een nieuwe standaard voor zakloze stofzuigers, met ongeëvenaarde reinigingsprestaties, innovatieve eigenschappen en een uitzonderlijke klantervaring. Voor wie bereid is te investeren in een topklasse reinigingsoplossing, is de V15 Detect Absolute een uitstekende keuze, die zich staande houdt in een competitieve markt door zijn belofte van krachtige, intelligente en diepe reiniging, zoals benadrukt door zijn talrijke gebruikersrecensies en branche-onderscheidingen.

Voordelen Dyson V15 Detect Absolute
 • Uitzonderlijke reinigingsprestaties
Nadelen Dyson V15 Detect Absolute
 • Hogere prijs

2. Veelzijdig en uitstekende waarde: Shark NV352 Navigator Lift-Away

2. Veelzijdig en uitstekende waarde: Shark NV352 Navigator Lift-Away

Belangrijke specificaties:

Shark ICZ300EUT. Stofzuigercontainer type: Zakloos, Kleur van het product: Blauw, Stof capaciteit: 0,6 l. Lengte van slang: 1,46 m. Soort reiniging: Droog, Stofzuiger luchtfiltering: HEPA, Vuilafscheidingsmethode: Cyclonaal/filtering. Stroombron: Batterij/Accu, Maximaal ingangsvermogen: 450 W, Motor vermogen: 450 W. Breedte verpakking: 355 mm, Diepte verpakking: 295 mm, Hoogte verpakking: 770 mm Droog Zakloos 0,6 l Blauw Stofzuiger luchtfiltering: HEPA Cyclonaal/filtering 87 dB Afneembare kruimeldief 450 W Batterij/Accu 28,8 V Looptijd: 60 min

3. Miele Complete C3 Calima PowerLine

3. Miele Complete C3 Calima PowerLine

Belangrijke specificaties:

Vermogen: 890 W
Actieradius: 12 m
Actieradius: 12 m
Type stofopvang: Met zak

De Miele Complete C3 Calima PowerLine is een eersteklas zakloze stofzuiger die lof oogst vanwege zijn uitzonderlijke prestaties op tapijten en vloerkleden, waardoor het een topkeuze is voor huishoudens met verschillende vloertypen. Zijn opvallende kenmerk is zijn effectiviteit op harde vloeren, benadrukt door een HEPA-filter, waardoor het een geweldige keuze is voor huishoudens met allergieën. De robuuste bouw, het gemak van onderhoud en de garantie van 5 jaar, in combinatie met zijn stille werking, maken het een overtuigende optie voor degenen die duurzaamheid en gemak zoeken. Volgens Forbes overtreft het de Miele Classic C1 Pure Suction PowerLine in zuigkracht en algehele reinigingsprestaties, met name op tapijten, waardoor het zichzelf vestigt als een eersteklas product met kleine beperkingen.

Volgens TechGearLab excelleert de Miele Complete C3 Calima PowerLine in tapijtreiniging en heeft het een groot bereik. Het schiet echter tekort in het reinigen van harde oppervlakken en ontbeert borstelbediening. Zijn hoge prijs kan voor sommigen een uitdaging vormen, vooral gezien zijn algehele prestaties. Aan de andere kant wordt de stofzuiger geprezen om zijn grote zakcapaciteit en gebruiksgemak, waardoor het geschikt is voor huishoudens met de nadruk op tapijtbeklede gebieden.

De Miele Complete C3 Calima PowerLine, volgens Rtings, is zeer veelzijdig en effectief, met uitzonderlijke prestaties op verschillende oppervlakken, waaronder kale vloeren, laagpolige en hoogpolige tapijten, trappen en auto's. Het toont ook een uitstekend vermogen om dierenhaar en vuil op te pikken, waardoor het zeer geschikt is voor huisdiereigenaren. De handige configuratie, LED-verlichting en gemak van onderhoud verbeteren verder de bruikbaarheid ervan. Het heeft echter terugkerende kosten en een korte kabellengte, wat voor sommige gebruikers een overweging kan zijn.

TrustedReviews benadrukt de krachtige 1200W motor, de hoge zuigkracht en een stofzakcapaciteit van 4,5 liter van de Miele Complete C3 Powerline. Zijn variabele vermogensinstellingen, eenvoudige manoeuvreerbaarheid en stille werking maken het een overtuigende optie voor veel huishoudens. Zijn beperkingen in het omgaan met harde vloeren, het reinigen van dierenhaar en de neiging om vuil weg te duwen op harde vloeren zijn echter punten om rekening mee te houden, vooral voor degenen met deze specifieke behoeften.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Miele Complete C3 Calima PowerLine zich door zijn uitzonderlijke prestaties op tapijten en vloerkleden, waardoor het een topkeuze is voor huishoudens met een mix van vloertypen. Zijn effectiviteit op harde vloeren, in combinatie met een HEPA-filter, bedient consumenten met allergieën. Ondanks mogelijke beperkingen in het omgaan met harde oppervlakken en het reinigen van dierenhaar, plaatst de robuuste bouw, het gemak van onderhoud en de stille werking het als een eersteklas stofzuiger. Voor degenen die een eersteklas product met kleine beperkingen zoeken, is de Miele Complete C3 Calima PowerLine een overtuigende optie.

Samenvattend excelleert de Miele Complete C3 Calima PowerLine in zijn primaire gebruiksscenario's, met uitzonderlijke prestaties op tapijten en vloerkleden, waardoor het een topkeuze is voor huishoudens met diverse vloeren. Zijn stevigheid, gemak van onderhoud en stille werking dragen bij aan zijn aantrekkingskracht, hoewel beperkingen in het omgaan met harde oppervlakken en het reinigen van dierenhaar in overweging moeten worden genomen. Ondanks deze beperkingen, solidificeert zijn effectiviteit op tapijten en vloerkleden, samen met zijn duurzaamheid en gemak, zijn positie als een eersteklas stofzuiger met kleine beperkingen.

Voordelen Miele Complete C3 Calima PowerLine
 • Uitzonderlijke prestaties op tapijten en vloerkleden
 • Effectief op harde vloeren en HEPA-filter voor huishoudens met allergieën
 • Robuuste constructie, eenvoudig onderhoud en 5 jaar garantie, gecombineerd met stille werking
Nadelen Miele Complete C3 Calima PowerLine
 • Schiet tekort in het reinigen van harde oppervlakken en mist borstelbediening
 • Hoge prijs kan een uitdaging vormen voor sommige gebruikers
 • Terugkerende kosten en korte kabellengte

4. iRobot Roomba S9 Plus

4. iRobot Roomba S9 Plus

Belangrijke specificaties:

Vermogen: 120 W

Ik ben de iRobot Roomba S9 Plus, een eersteklas zakloze stofzuiger die de standaard zet op de markt. Met indrukwekkende functies en efficiënte prestaties ben ik een waardevolle investering. Mijn strakke ontwerp, drukgevoelige knoppen en geavanceerde technologie voor randreiniging dragen bij aan mijn effectiviteit. Mijn mapping-mogelijkheden zijn efficiënt, waardoor ik een betrouwbare keuze ben voor grondige reiniging. Bovendien heb ik een zelfreinigende Clean Base, die opnieuw is ontworpen voor een gestroomlijnder uiterlijk en minder stofverspreiding, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd.

Een van mijn opvallende kenmerken is mijn uitzonderlijke vermogen om vuil op te pikken op zowel harde vloeren als tapijten, met name huisdierhaar. Dit maakt me een ideale keuze voor huisdierbezitters of huishoudens met veel verkeer. Bovendien biedt de optie om de Clean Base apart aan te schaffen flexibiliteit voor gebruikers die deze functie in eerste instantie niet nodig hebben. Dit stelt gebruikers in staat om hun aankoop aan te passen op basis van hun specifieke behoeften, wat de algehele waarde van het product verhoogt.

In vergelijking met mijn concurrenten, zoals de iRobot Roomba j7+ en de iRobot Roomba i3+ EVO1, blink ik uit in mijn vermogen om vuil op te pikken en mijn zelfreinigende basisstation. Hoewel de j7+ een gevaarherkenningssysteem en in-app automatiseringsfuncties biedt, en de i3+ EVO1 goede prestaties levert tegen een meer betaalbare prijs, onderscheid ik me met mijn uitstekende reinigingsmogelijkheden en efficiënte reinigingsroutes. Zoals Rtings suggereert, ben ik beoordeeld als de beste iRobot-stofzuiger, wat mijn superioriteit op de markt benadrukt.

Maar let op, ik kom met een relatief hogere prijs, wat een beperkende factor kan zijn voor budgetbewuste consumenten. Dit maakt me meer geschikt voor degenen die prestaties en geavanceerde functies boven budgetoverwegingen stellen. Bovendien kan mijn gewicht, hoewel het bijdraagt aan mijn solide gevoel, een overweging zijn voor gebruikers die liever lichtere modellen hanteren voor meer gemak.

Kort samengevat, ben ik de iRobot Roomba S9 Plus, een eersteklas zakloze stofzuiger die uitblinkt in prestaties en geavanceerde functies. Mijn uitzonderlijke vermogen om vuil op te pikken, efficiënte reinigingsroutes en zelfreinigende basisstation onderscheiden mij van mijn concurrenten. Hoewel ik misschien niet de meest budgetvriendelijke optie ben, maken mijn prestaties en ontwerp mij een overtuigende keuze voor degenen die een hoogwaardige reinigingsoplossing zoeken.

Voordelen iRobot Roomba S9 Plus
 • Uitzonderlijke prestaties bij het opruimen van vuil op zowel harde vloeren als tapijten, vooral bij dierenharen.
 • Efficiënte reinigingsroutes en zelfontladende basisstation voor handig gebruik.
 • Strak ontwerp, touch-gevoelige knoppen en geavanceerde technologie voor randreiniging dragen bij aan de effectiviteit.
Nadelen iRobot Roomba S9 Plus
 • Relatief hogere prijsklasse is mogelijk niet geschikt voor budgetbewuste consumenten.
 • Het gewicht van de stofzuiger kan een overweging zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan lichtere modellen voor gemakkelijk hanteren.

5. Dyson Ball Animal 3 Extra/Complete

Hoe koop ik de beste zakloze stofzuiger?

Er zijn verschillende modellen zakloze stofzuigers om uit te kiezen. Zo zijn er steelstofzuigers, snoerloze stofzuigers, maar ook traditionele stofzuigers die geen zak gebruiken. Hieronder leg ik de meest belangrijke eigenschappen van zakloze stofzuigers aan je uit.

Snoerloos, steelstofzuiger of een traditionele stofzuiger?

Zoals hierboven al in het kort uitgelegd, is er genoeg keuze wanneer het aankomt op zakloze stofzuigers. Welk type stofzuiger het beste is voor jou, hangt vooral af je omstandigheden en voorkeuren.

Een steelstofzuiger is handig op te bergen, maar heeft vaak minder zuigkracht. Snoerloze stofzuigers zijn flexibel: je bent niet afhankelijk van stopcontacten en kunt overal zonder probleem bij. Ze moeten worden opgeladen en zijn soms minder krachtig.

Er zijn veel mensen die echter de voorkeur geven aan een traditionele stofzuiger. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en zijn goede allrounders. De stofopvang is vaak ruimer dan die in een steelstofzuiger, al komt hier langzaamaan verandering in.

Vermogen

Over het algemeen geldt dat een stofzuiger met een hoger vermogen meer zuigkracht heeft. Sinds 2017 is er echter een nieuwe wet die ervoor zorgt dat het vermogen van een stofzuiger niet meer dan 900 watt mag zijn.

Hoewel een stofzuiger van 600 watt vanzelfsprekend minder zuigkracht heeft dan een stofzuiger van 900 watt, word de zuigkracht ook mede bepaald door het opzetstuk wat je gebruikt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een zakloze stofzuiger, uitgedrukt in decibel (dB), is een belangrijke factor voor het gebruikscomfort. Stofzuigers variëren meestal tussen 60 en 80 dB, waarbij een niveau onder de 70 dB als redelijk stil wordt beschouwd en stofzuigers met minder dan 65 dB zeer stil.

Een laag geluidsniveau verbetert niet alleen het comfort tijdens het schoonmaken, maar is ook essentieel in omgevingen waar stilte gewenst is, zoals plekken waar overdag wordt gewerkt of gestudeerd en voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren.

Verschillende ondergronden en zuigkracht

Heb je een harde vloer, zoals tegels, zeil, parket of laminaat? In dat geval kun je de maximale zuigkracht gebruiken, maar wees voorzichtig als je zeil los ligt of als je linoleum niet stevig vastligt om beschadigingen te voorkomen.

Bij vloerbedekking of tapijt is maximale zuigkracht ook ideaal, vooral bij hoogpolig tapijt waar vuil diep in de vezels kan zitten. Voor dunner vloerkleed is het echter beter om niet de maximale zuigkracht te gebruiken, om problemen zoals het omhoogtrekken van het kleed te voorkomen.

Filters

Heb je last van allergieën zoals huisstofmijt, pollen of astma? Dan is het verstandig om een stofzuiger te kiezen met een speciaal anti-allergiefilter, dat zorgt voor schone uitgeblazen lucht. Naast anti-allergiefilters zijn er ook stofzuigers met HEPA-filters beschikbaar.

HEPA staat voor high-efficiency particulate air, en deze filters zijn ontworpen om stofdeeltjes tegen te houden. Het nummer achter HEPA geeft de efficiëntie aan; bijvoorbeeld, een HEPA 13-filter houdt 99,95% van de stofdeeltjes tegen, terwijl een HEPA 15-filter 99,995% tegenhoudt.

Actieradius

De actieradius vertelt je hoe ver je kunt gaan met de stofzuigers als je aan het stofzuigen bent. Hoe groter de actieradius, hoe beter. De actieradius hangt af van de lengte van het snoer, de lengte van de stofzuigerslang en de grootte van de stofzuiger zelf.

Heeft je stofzuiger een kleine actieradius, bereid je dan voor op een portie frustratie, want je bent continu afhankelijk van stopcontacten. Kortom: groter de actieradius, hoe beter. Uiteraard is dit niet van toepassing op een snoerloze stofzuiger. Hierbij moet je enkel de batterijstatus goed in de gaten houden!

Zakloze stofzuiger op houten vloer

Inhoud van het stofreservoir

Deze spreekt eigenlijk voor zichzelf. Hoe meer inhoud het stofreservoir heeft, hoe minder je hem hoeft te legen. Daar staat wel tegenover dat een groot stofreservoir meer ruimte in neemt en de stofzuiger ook zwaarder maakt. Traditionele stofzuigers hebben vaak een ruimer stofreservoir dan bijvoorbeeld steelstofzuigers.

Accessoires

Hoe meer accessoires een stofzuiger heeft, hoe beter. Met alleen een zuigmond maak je bijvoorbeeld niet de trap schoon, en ook het stofzuigen van je bank wordt erg lastig. Ronde borsteltjes zijn erg handig, maar ook lange splitse stukken zijn ideaal om bijvoorbeeld het plafond mee te stofzuigen.

Heb je huisdieren, dan zijn er stofzuigers die hier speciale mondstukken voor hebben. Kijk ook goed naar de accessoires als je een dure parketvloer hebt. Als je geen speciale borstel hiervoor gebruikt, loop je het risico je vloer te beschadigen.

Welke merken maken goede zakloze stofzuigers?

Sommige merken blinken nu eenmaal uit in bepaalde categorieën, zo ook hier!

Dyson

Dyson is wellicht een van de meest bekende merken als het gaat om zakloze stofzuigers. Ze staan bekend om hun krachtige zuigkracht, geavanceerde filtertechnologie en innovatief design. Dyson-stofzuigers zijn vaak lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren.

"Ongeveer vijf jaar geleden hadden we een nieuwe stofzuiger nodig en besloten wat meer uit te geven en een van de ‘zakloze’ modellen te proberen. Wij hebben een Dyson DC33 gekocht. De DC33 doet fantastisch werk en doet het nog steeds goed. We hebben twee honden en als je het haar ziet dat het bij één keer schoonmaken oppakt, is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn. Ik zie niet dat we in de nabije toekomst een nieuwe stofzuiger nodig hebben."

Barry Robison, Quora

Shark

Shark biedt een reeks zakloze stofzuigers die bekend staan om hun veelzijdigheid en efficiëntie. Ze hebben vaak handige functies zoals afneembare onderdelen voor het gemakkelijk reinigen van moeilijk bereikbare plekken.

Philips

Philips is een ander populair merk dat betrouwbare zakloze stofzuigers produceert. Hun modellen zijn vaak ontworpen met het oog op gebruiksgemak en effectieve stofopname, en zijn uitgerust met hoogwaardige filters.

Zakloze stofzuiger op houten vloer

Wat is volgens de Consumentenbond de beste zakloze stofzuiger?

Volgens de Consumentenbond is de nummer 1 zakloze stofzuiger de Miele Boost CX1 Cat&Dog PowerLine. Deze stofzuiger zuigt alle huisdierharen op van tapijt, stoot zo goed als geen stof uit, zuigt veel stof op van harde vloeren en de zuigkracht neemt bijna niet af als de stofbak voller wordt. Een nadeel is echter dat het een zware stofzuiger is (meer dan 7 kg).

Wat is volgens Tweakers de beste zakloze stofzuiger?

Volgens Tweakers is de Dyson V15 Detect Absolute de beste zakloze stofzuiger. Ze vinden het fijn dat er veel verschillende hulpstukken zijn, die je ook makkelijk verwisselt. Daarnaast heeft deze stofzuiger een briljante laser en een automatische detectie hoe hard zuigen nodig is.

Veelgestelde vragen over zakloze stofzuigers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen