Een schone vloer is belangrijk. Het is niet alleen fijn als je vloer er netjes en schoon uit ziet, maar het is ook belangrijk voor je gezondheid. Stof is slecht voor je en met een vloer vol kruimels haal je ongewilde gasten binnen. 🐭 Deze Dyson V11 review is dan ook bedoeld om te kijken of dit technisch hoogstandje de echte aartsvijand is van stof.

Het is hoe dan ook het paradepaardje onder de steelstofzuigers – of dat wordt in ieder geval beweerd. Of dat echt zo is, lees je hier.

Dyson heeft twee uitvoeringen van het V11 model: V11 Absolute en de V11 Animal. De Animal versie is het kleine broertje van de Absolute en heeft iets minder bijgeleverde accessoires, en een minder krachtige HEPA-filter.

De Dyson V11 Absolute heeft alles wat de Dyson V11 Animal heeft plus nog wat extraatjes, dus we bespreken hier de Dyson V11 Absolute.

Met zijn superkrachtige motor is geen klusje te zwaar voor deze stofzuiger. Dyson staat bekend om zijn kwaliteit en uitstekende schoonmaakresultaten en scoort tevens erg hoog op gebruiksvriendelijkheid.

“In order to fix it, you need a passionate anger about something that doesn't work well.”

James Dyson

Accessoires

In de doos van de Dyson V11 Absolute vind je:

 • Torque combi-borstel
 • Parketborstel
 • Mini-turboborstel
 • 2-in-1 accessoire (kierenzuigmond en zachte borstel)
 • Zachte afstofborstel
 • Hardnekkig vuil borstel
 • Accessoire clip
 • Oplader

Helaas vinden sommige mensen het onduidelijk waar al deze hulpstukken voor zijn bedoelt, maar dat neemt niet weg dat ze erg handig zijn, waar je ze ook voor gebruikt. 😬

De Torque combi-borstel is toch wel een van de beste borstels van deze Dyson. Deze borstel herkent de ondergrond en past daarmee de zuigkracht aan. Je wisselt niet van borstel als je even snel wat op wilt stofzuigen.

Dyson V11 horizontaal bovenaanzicht
Over Dyson

In 1974 kocht Sir James Dyson een stofzuiger. Deze stofzuiger verloor zijn zuigkracht zodra de stofzak vol begon te raken. Hij vond een zakenpartner en ontwikkelde speciaal een nieuwe stofzuiger met een cyclonentechnologie.

De eerste Dyson stofzuiger werd verkocht in 1991 en Dyson maakt sindsdien niet alleen stofzuigers, maar ook haardrogers, luchtfilters en andere apparaten. Het is nu een internationaal technologiebedrijf. Je vindt Dyson tegenwoordig in maar liefst 65 landen.

Voordelen:

 • Heeft een HEPA 13-filter, dus is uitermate geschikt voor mensen met allergieën
 • Wordt met allerlei handige toebehoren geleverd
 • Uitstekende schoonmaakresultaten
 • Heeft een lcd-display dat nuttige info laat zien
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Heeft een superkrachtige motor met uitstekende zuigkracht

Nadelen:

 • Er hangt een stevig prijskaartje aan deze stofzuiger
 • Hij is vrij luidruchtig

Dingen om te overwegen voordat je een stofzuiger koopt

Het kost veel tijd om elke keer die grote, logge, stofzuiger uit de kast te moeten halen, zelfs voor de kleinere klusjes. Honden en katten verliezen hun haar en kinderen knoeien, morsen en zijn niet zo zorgvuldig als ons volwassenen. Dan heb ik het nog niet over baby’s! 👶

Met een kruipende baby in huis wil je dat je vloer schoon is; er moet letterlijk van gegeten kunnen worden. Of dat laatste bereikt kan worden weet ik niet, maar de Dyson V11 Absolute helpt je zeker een eind op weg.

Kruipende baby

Ontwerp

Steelstofzuigers zijn over het algemeen lichtgewicht en door hun ontwerp staan ze rechtop. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en je haalt ze dan ook gemakkelijk uit te kast om een klein klusje te klaren.

Zo ook de Dyson V11. Het ontwerp hiervan is echter tweeledig: hij kan als steelstofzuiger gebruikt worden én als kruimeldief!

Gebruiksgemak

Het grootste voordeel wat mij betreft is de handigheid van de Dyson V11. Het kost letterlijk nog geen vijf minuutjes om even snel onder de keukentafel te stofzuigen. Dat red je echt niet met een traditionele stofzuiger.

Je bedient de stofzuiger via het knopje op het handvat. Je kunt de Dyson V11 dus bedienen terwijl je stofzuigt.

Op het lcd-scherm krijg je de resterende gebruiksduur te zien, maar je ziet ook meteen op welke zuigstand hij opereert. Als er eventuele foutmeldingen zijn, worden die ook hier aangegeven.

Bovenop dit gemak komen de uitstekende resultaten. De Torque combi-borstel maakt het hele proces niet alleen nog eenvoudiger als je “even snel” wilt stofzuigen – deze herkent namelijk de ondergrond die je wilt stofzuigen en past hierop de zuigkracht aan. Hij optimaliseert hiermee ook het hele zuigproces!

Tevens kun je de Dyson V11 Absolute gebruiken als kruimeldief. Je haalt simpelweg de buis eraf en gebruikt een ander opzetstuk. Dat komt goed van pas bij het stofzuigen van bijvoorbeeld de auto, of meubilair.

Met zijn vederlichte gewicht van 3 kilo ligt hij verder fijn in de hand. Hij is zodoende makkelijk te hanteren voor zowel gebruik als stofzuiger en kruimeldief!

Accessoires

De parketborstel is ideaal om je harde vloer mee te stofzuigen en de zachte afstofborstel gebruik je om bijvoorbeeld meubilair te stofzuigen. De mini turbo-borstel is ideaal voor hardnekkige dierenharen.

Met de 2-in-1 accessoire bereik je verder de meest moeilijk te bereiken plekjes.

Dyson V11 in gebruik op autostoel, zij-aanzicht

Filter

De Dyson V11 maakt gebruik van een HEPA13-filter. Dit houdt in dat deze stofzuiger uitermate geschikt is voor mensen met allergieën. HEPA-filters filteren de kleinste stofdeeltjes en micro-organismen uit de lucht voordat deze uitgeblazen wordt.

Reinigen en onderhoud

Het motorfilter kun je gemakkelijk losschroeven en dan onder kraan schoonmaken. Appeltje-eitje!

Verder hoef je zijn ruime, transparante afvalbak van 0,7 liter niet vaak te legen. Zit hij uiteindelijk toch vol, dan leeg je hem met een enkele druk op de knop. Geen onhygiënische toestanden, want je komt niet in contact met het vuil.

Verbetering

Een van de verbeteringen van de Dyson 11 op zijn voorganger de Dyson V10: Het handvat heeft nu een klein stukje rubber! Waarom? Zodat je hem tegen de muur kunt zetten, zonder dat hij weg glijdt. Verdere verschillen vind je terug door onze Dyson V10 review te lezen.

Zuigkracht

Met zijn krachtige motor die gebruikt maakt van cyclonen technologie zuigt hij werkelijk alles zonder moeite op. Van glasscherven tot rijst en van dierenharen tot blaadjes.

Dat mag je natuurlijk ook wel verwachten van een machine van dit kaliber.

Hij doet dan ook zeker niet ten onder aan de meer traditionele modellen met snoer.

De luchtstroom is geoptimaliseerd zodat er geen geen zuigkracht verloren gaat, zelfs niet als de afvalbak aan de volle kant is.

Display van Dyson V11 vooraanzicht

Voor hoogpolig tapijt bereik je de beste resultaten als je de turbo-stand aan zet. Dit betekent wel dat de accu maar 5 minuten meegaat. Daarvoor in ruil krijg je wel een superschoon tapijt na 5 minuten gebruik!

De Dyson V11 Absolute mag dan ook met trots zeggen dat hij de hoogste zuigkracht van alle Dyson stopfzuigers heeft.

Garantie

Je ontvangt maar liefst vijf jaar garantie op de Dyson V11 Absolute. Dat is meer dan de standaard 2 jaar die je normaliter binnen de EU krijgt!

Dyson V11 Absolute ervaringen

Het is belangrijk dat je ook van andere mensen hoort wat hun mening is over deze Dyson V11. Hieronder vindt je een paar goede reviews.

Reviews Dyson V11

Dyson V11 Absolute alternatieven

Persoonlijke voorkeur

Uiteraard kan het ook zo zijn dat je simpelweg liever met een zwaardere, grotere stofzuiger schoonmaakt. Er komt immers ook persoonlijke voorkeur bij kijken.

Dat niet alleen: als je alleen woont, veel buitenshuis werkt en/of geen kinderen hebt, vind je het misschien helemaal niet zo erg om eens per week een traditionele stofzuiger te gebruiken.

Niet iedereen heeft het budget voor een Dyson V11 Absolute en daar is niets mis mee. Er zijn alternatieven verkrijgbaar die gegarandeerd beter bij een bescheidener budget passen.

#1 Dirt Devil Blade DD767-1

Zie hier een steelstofzuiger voor een klein budget.

De Dirt Devil DD767-1 scoort natuurlijk niet precies even hoog als de Dyson V11 op resultaten, maar zijn prestaties zijn toch indrukwekkend.

De zuigkracht wordt dan ook als zeer goed ervaren. De wendbaarheid scoort ook erg hoog, en zelfs het schoonmaak resultaat is goed.

Door de gemotoriseerde borstels is het opzuigen van dierenharen ook geen probleem.

Deze stofzuiger wordt dan ook gezien als een goede keuze voor als je huisdieren hebt!

Hij komt natuurlijk ook goed van pas als je zélf lange haren hebt die je regelmatig borstelt. 😉

Dirt Devil Blade 24v Rechtop Copy

#2 Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

Wel de Dyson kwaliteit, maar geen steelstofzuiger? Dat kan.

De Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 is hetzelfde technische hoogstandje als de V11, maar dan in de vorm van een traditionelere stofzuiger.

Hij maakt wel meer lawaai en hij is met zijn 7 kilo een stuk zwaarder, maar dan heb je wel de traditionele form factor!

Dyson Cinetic Big Ball zij-aanzicht

Conclusie

Als jij, om welke reden dan ook, veel waarde hecht aan een schone vloer in je huis, maar ook van kwaliteit houdt, dan is de Dyson V11 Absolute de beste stofzuiger voor jou.  Dyson staat voor kwaliteit en dat krijg je ook.

Ik hoop dat dit Dyson V11 Review je heeft geholpen. Mocht je nog meer informatie willen, klik dan op de onderstaande links. Beide sites hebben ontzettend veel reviews om te lezen.

Heb je zelf een Dyson V11 en wil je je ervaring delen? Dat kan hieronder! 👇

Was dit artikel behulpzaam?