Je stofzuiger heeft het misschien begeven en je wilt investeren in een nieuwe stofzuiger, maar je wilt niet zomaar een stofzuiger! Je wilt er een die niet te zwaar is, die makkelijk te reinigen is, makkelijk op te bergen is en bovenal: goed zijn werk doet.

De Dyson V10 beweert deze eigenschappen allemaal te hebben. Wij gaan kijken of dat ook echt zo is. 🕵️‍♀️

De Dyson V10 is een snoerloze steelstofzuiger van het welbekende merk Dyson, een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit.

Hij heeft een digitale motor die dezelfde zuigkracht genereert als een stofzuiger met snoer. Het ouderwetse apparaat in de opberging krijgt serieuze competitie!

Zwaar tillen is met de V10 verleden tijd en veel ruimte neemt hij ook niet in beslag. Daarnaast bespaar je jezelf veel gedoe met stopcontacten zoeken, want deze Dyson V10 kun je opladen in zijn eigen dockingstation.

Voorganger van de V11

De V10 scoort bijna hetzelfde op het gebied van schoonmaken en gebruiksgemak, maar is een heel stuk goedkoper dan de Dyson V11. Is de V10 net zo’n technisch hoogstandje als zijn grote broer?

Wij nemen de Dyson V10 voor je onder de loep. De Dyson V10 wordt geleverd met de volgende toebehoren:

 • Parketborstel
 • Combi-borstel
 • Gemotoriseerde miniborstel
 • Zachte afstofborstel
 • 2-in-1 accessoire (kierenzuigmond en kleine afstofborstel)
 • Wandoplader
Over Dyson

In 1974 kocht Sir James Dyson een stofzuiger welke zijn zuigkracht verloor zodra de stofzak vol begon te raken. Hij vond een zakenpartner en ontwikkelde een nieuwe stofzuiger gebaseerd op cyclonentechnologie.

De eerste Dyson stofzuiger werd verkocht in 1991 en Dyson maakt sindsdien niet alleen stofzuigers, maar ook haardrogers, luchtfilters en andere apparaten. Het is nu een internationaal technologiebedrijf en je vindt Dyson maar liefst in 65 landen.

Dyson V10 demonstratie, bovenaanzicht

Voordelen:

 • Heeft een HEPA-filter dus is uitermate geschikt voor mensen met allergieën
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Tijdsbesparend

Nadelen:

 • Aan de luidruchtige kant
 • Niet genoeg opbergmogelijkheden voor de hulpstukken

Dingen om te overwegen voordat je een stofzuiger koopt

Zodra je kinderen hebt, of huisdieren hebt, is een constant schone vloer iets wat tot het verleden behoort. Haren, kruimels, zand – je komt van alles tegen.

Het kost onnodig veel tijd om voor elke klein klusje dat grote apparaat uit de kast te halen. Handveger en blik kan ook, maar echt schoon krijg je het daarmee niet.  Heb je een kruipende baby in huis, dan is het extra belangrijk om de vloer schoon te houden. 👶

Om de Dyson V10 te waarderen, hoef je natuurlijk geen kinderen of huisdieren te hebben. De Dyson gewoon een van de beste stofzuigers, en hij past bij elk huishouden, groot of klein.

Gebruiksgemak

Voor mij persoonlijk, als moeder van 3 jonge kinderen, is het belangrijk dat ik mijn stofzuiger “even snel” kan pakken. Het moet geen 5 minuten duren voordat ik dat logge apparaat de kast uit heb. Dan moet ik ook nog een stopcontact zoeken en ondertussen maar hopen dat mijn snoer lang genoeg is.

En als ik klaar ben, moet ik hele proces herhalen. Tijd is hiervoor te kostbaar!

Met de Dyson V10 zijn je kleine klusjes dan ook echt zo gepiept. Je haalt hem van de oplader, loopt naar de plaats van bestemming, zet hem aan, loopt terug en zet hem weer in de oplader. Eenvoudiger en sneller kan niet.

Zoals de meeste steelstofzuigers kun je de Dyson V10 ook gebruiken als kruimelzuiger. Handig als je bijvoorbeeld de trap, of de auto even wilt stofzuigen. Je hoeft alleen de buis eraf te halen en er een ander hulpstuk op te zetten.

De Dyson V10 weegt verder 2,66 kilo. Dat is lekker licht, waardoor hij fijn in de hand ligt en goed te hanteren is.

Uiteraard gebruik je de Dyson V10 ook om het hele huis aan te pakken. De gebruikstijd van zo’n 45 minuten is immers lang genoeg.

De verschillende accessoires die worden meegeleverd maken het gebruik van de Dyson V10 ook veelzijdiger. Zo kun je bijvoorbeeld de zachte afstofborstel gebruiken om stofnesten weg te halen in moeilijk te bereiken hoekjes.

Reinigen

Het leegmaken van de transparante afvalbak is eenvoudig en het is geen vies karwei. Je klikt op de knop, en schuift de afvalbak zo naar beneden zonder deze zelf aan te raken. 

Achterop het handvat, op het batterijpak, vind je een aantal LED indicators. Zo wordt er aangegeven als het tijd is om het filter schoon te maken. Het schoonmaken is wederom eenvoudig: spoel het filter af onder de kraan en plaats hem terug als het weer droog is.

Dyson V10 leegmaken

Verder kun je de stofzuiger afnemen met een vochtige doek, mocht hij wat vuil zijn geworden.

Gebruiksduur

Op de normale stand, gaat de accu gemiddeld zo’n 45 minuten mee. Dat is erg lang, vergeleken met andere steelstofzuigers.

Let wel op: de Dyson V10 wordt aangeleverd met de geactiveerde Turbostand, en op deze stand gaat de accu maar ongeveer 7 minuten mee. Gebruik de Turbostand dus alleen als je deze echt nodig hebt.

45 minuten klinkt overigens niet lang, maar je kunt veel doen in 45 minuten! Een gemiddeld huis heb je in ongeveer in een half uur helemaal gestofzuigd. Als de accu dan eenmaal leeg is, laadt hij in 3,5 uur weer op.

Vooraanzicht motor Dyson V10

Door het gebruik van de cyclonen technologie heeft de Dyson V10 een superkrachtige motor. Hij zuigt dan ook probleemloos het zwaarste vuil op.

Dat is natuurlijk ook te verwachten van een machine in deze prijsklasse. Hij doet zeker niet ten onder aan de meer traditionele modellen met snoer.

Er gaat geen zuigkracht verloren, ook niet als de afvalbak bijna vol is. Dit komt omdat de luchtstroom geoptimaliseerd is.

Voor de beste resultaten op hoogpolig tapijt, zet je de Turbo aan. Dit betekent wel dat de accu maar 7 minuten mee gaat. In ruil daarvoor krijg je wel een superschoon tapijt na 5 minuten!

Persoonlijke voorkeur

Of de Dyson V10 een goede keuze voor jou is, hangt natuurlijk ook af van jouw persoonlijke voorkeur. Misschien past een traditionele stofzuiger beter bij jouw behoeften. Iedereen is anders – en dat is maar goed ook!

Dyson V10 ervaringen

Het is altijd fijn om meerdere meningen te lezen om zo een meer overwogen keuze te maken. Zie hieronder twee reviews van mensen die erg tevreden zijn met hun Dyson V10.

Dyson V10 reviews

Dyson V10 alternatieven

#1 Dyson V11 Absolute

Bijna hetzelfde als de Dyson V10, maar met een aantal verbeteringen.

De Dyson V11 heeft een handig display waaraan je kunt aflezen hoe lang je nog kunt stofzuigen, wanneer je filter schoongemaakt moet worden en welke zuigkracht je gebruikt. 

Deze stofzuiger wordt standaard geleverd met een Torque-combiborstel, welke de ondergrond die je wilt stofzuigen herkent en de zuigkracht hierop de zuigkracht aanpast!

Dyson V11 Absolute Langs Plint

#2 Dirt Devil Blade DD767-1

Kwaliteit voor een fractie van de prijs van een Dyson V10.

De Dirt Devil DD767-1 scoort weliswaar niet zo hoog als de Dyson V10, maar hij blijft een goed alternatief als je een kleiner budget hebt. De zuigkracht wordt voor die prijs als zeer goed ervaren. De wendbaarheid scoort ook erg hoog, en zelfs het schoonmaak resultaat is goed.

Dierenharen worden probleemloos opgezogen door het gebruik van gemotoriseerde borstels. Deze stofzuiger wordt dan ook gezien als een goede keuze voor als je huisdieren hebt.🐶

Dirt Devil in gebruik, vooraanzicht

Conclusie

Bijna elke stofzuiger zorgt voor een schone vloer, maar de vraag is hoe hard jij er voor wilt en moet werken. De Dyson V10 beantwoord deze vraag door eenvoudig in gebruik te zijn en uitstekende schoonmaakresultaten te leveren.

Dat maakt je stofzuigkarwei een stuk minder onaangenaam! We hopen dat deze Dyson V10 review je heeft geholpen bij je overwegingen. Is dit de beste stofzuiger voor jou, of heb je vragen of nog iets anders toe te voegen? Laat het me dan hieronder weten!

Was dit artikel behulpzaam?