De wonderbaarlijke wereld van koffiezetapparaten is enorm. Zie in die assortiment-jungle maar eens de beste te vinden! De zoektocht naar het beste filterkoffiezetapparaat is dan ook niet niks! Maak een paar lekkere kopjes koffie en lees verder... 😛

Goed nieuws voor de filterkoffie liefhebber die het zichzelf graag makkelijk maakt: hier zijn de top 5 beste filterkoffiezetapparaten voor je op een rij gezet, met de bijzondere Philips Cafe Gourmet op nummer één!

De 5 beste filterkoffiezetapparaten in een oogopslag

 1. Philips Cafe Gourmet HD5408/20 - Het beste filterkoffiezetapparaat uit deze top 5 heeft een prachtig design en heeft allerlei functies voor de beste kopjes koffie.
 2. Inventum KZ718D - Dit apparaat heeft de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit koffiezetapparaat met thermoskan houdt je koffie lekker warm.
 3. Siemens Sensor for Senses - Als je filterkoffie zetten tot kunst hebt verheven en veel extra functies zoekt, is dit wat je nodig hebt.
 4. Russell Hobbs Colours Plus - Zoek je simpelweg een fijn filterkoffiezetapparaat voor een lage prijs? Dan is dit een aanrader.
 5. Philips Gaia - Ook koffie zetten kost stroom. Om zo groen mogelijk te leven, is de Philips Gaia de beste energiebesparende optie.
koffie inschenken kopje

De beste filterkoffiezetapparaten op een rij

Met de Philips Cafe Gourmet haal je simpelweg 's ochtends heerlijke koffie van geweldige kwaliteit in huis. 

Dit koffiezetapparaat is dan ook uitgerust met het unieke Boil and Brew-systeem. Hiermee wordt het water voor de koffiebereiding al aan de kook gebracht en wordt de koffie extra heet gezet. 

De temperatuur van 93 ℃ onttrekt de aroma’s precies op het juiste moment met een heerlijke, volle koffiesmaak als resultaat. Van de perfecte smaak is dus werk gemaakt!

Het apparaat is wel 51 centimeter hoog, maar daardoor relatief smal gebleven. In de keuken neemt de Philips Cafe Gourmet dus niet zo veel plaats in beslag. Dat is wel zo efficiënt.

De bediening is lekker simpel gehouden met een enkele duidelijke knop. Dankzij de maataanduiding in de koffiemachine zie je ook precies hoe veel kopjes je gaat zetten. 

Dankzij de druppelstop heb je verder geen last van een knoeiend apparaat en de warmhoudplaat houdt je koffie lekker warm. Die stopt overigens wel na 30 minuten; dan schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.

Kortom haal je met de Philips Cafe Gourmet wel heel erg makkelijk heerlijke koffie in huis!

Voordelen:

 • Zeer kwalitatief koffiezetapparaat
 • Simpele maar effectieve bediening
 • Warmhoudplaat en maataanduiding aanwezig

Nadelen:

 • Heeft geen timer
 • Hogere prijs

De koffie die in deze fijne thermoskan terecht komt, is overigens ook in sterkte af te stellen zodat jouw kopje koffie precies naar jouw smaak is. 

Je stelt de sterkte van de koffie in door de hoeveelheid water te kiezen. Gebruik minder water voor een intensere koffie en meer water voor een mildere kop. Wil je gewekt worden door de geur van verse koffie? Gebruik dan de handige timerfunctie.

Jammer genoeg heeft dit apparaat geen afneembaar waterreservoir. Dat is een klein minpuntje, maar doet niets af aan de lekkere koffie die je zet en fijne functies die je daar nog meer bij hebt.

Betere koffie voor een goede prijs ga je niet vinden! De productbeoordelingen van gebruikers liegen er dan ook niet om met een gemiddelde van 4 sterren.

Voordelen:

 • Goede prijs
 • In sterkte afstelbaar
 • Thermoskanfunctie

Nadelen:

 • Geen uitneembaar waterreservoir

Met een druk op de knop stel je bovendien de koffiesterkte af op je eigen smaak. Maak de koffie zo sterk of mild als je op dat moment wilt!

In de Siemen Sensor For Senses zit verder een ingebouwde timer. Je hoeft daardoor ‘s morgens niet extra vroeg uit bed om een kop koffie te zetten, want je stelt gewoon de timer in. Wanneer je opstaat, staat de koffie al klaar. Da’s nog luxe!

Ook dit koffiezetapparaat heeft een afneembaar waterreservoir. Dat is bespaart je een boel gepruts.

Maak je het jezelf graag gemakkelijk? Dan is dit filterkoffiezetapparaat echt iets voor jou!

Voordelen:

 • Bepaal zelf de koffiesterkte
 • Handige timer
 • Sterkte instelbaar
 • Uitneembaar waterreservoir

Nadelen:

 • Behuizing is van kunststof, wat een beetje minder stevig aanvoelt

De instelbare timer bedien je eenvoudig en duidelijk met het display. Bespaar jezelf die kostbare minuten in de ochtend door ‘s avonds de timer in te stellen. Sta vervolgens rustig op en kom de heerlijke geur van verse koffie je al tegemoet. 

Vergeet je nog wel eens het koffiezetapparaat uit te zetten? Dat is met de Rusell Hobbs Colours Plus geen probleem: na 40 minuten schakelt hij zichzelf automatisch weer uit. 

Luxe functies en veel gemak hoeft dus niet veel te kosten!

Voordelen:

 • Druppelstop tegen nadruppelen
 • Instelbare timer
 • Schakelt zichzelf na 40 minuten uit
 • Warmhoudplaat aanwezig

Nadelen:

 • Waterreservoir niet uitneembaar

De kan is uitgerust met een dubbelwandige isolatie om de koffie warm én op smaak te houden. Daar wordt dus geen extra stroom voor gebruikt, zoals wel het geval is bij apparaten met een warmhoudplaat.

Ten slotte wordt het gebruikersgemak nog opgekrikt met een timer functie. Koffie zetten vergeet je niet snel, maar zo ben je verzekerd van heerlijke koffie op een vaste tijd!

Voordelen:

 • Geen onnodig verbruik door dubbelwandige isolatie, 1000 Watt verbruik en automatische uitschakelfunctie
 • Extra timerfunctie

Nadelen:

 • Geen instelbare koffiesterkte
 • Geen warmhoudplaat

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je dé beste koffiemachine wilt kopen, of in ieder geval goed geïnformeerd wilt zijn. Er staat hierboven alvast een mooie top 5 voor je klaar, maar welke past perfect bij jou? Dat hangt af van een paar punten.

Budget

Als het om budget gaat wil je waarschijnlijk sterke koffie voor een milde prijs. De koffiezetapparaten in dit artikel hebben hun plaats aan kwaliteit en beoordelingen te danken; ook de goedkopere apparaten zijn kwalitatief sterk. 

De Russell Hobbs Colours Plus heeft de allerlaagste prijs, maar de Philips Intense staat net twee plekjes hoger voor een prijs die maar iets hoger uitvalt. Deze twee koffiezetapparaten scoren dus het best als je graag binnen een bepaald budget blijft.

Heb je alles over voor simpelweg de allerbeste koffie en ultiem gebruikersgemak en speelt geld geen rol? De Philips Cafe Gourmet heeft een sterke positie als nummer één. 

Timerfunctie

Met een timerfunctie stel je precies in wanneer de koffie gaat lopen. Je koffie is niet zo snel klaar als bijvoorbeeld een goede oploskoffie, maar met een timer is je koffie wel klaar wanneer je uit je bed stapt!

Steeds meer filterkoffiezetapparaten gaan met de tijd mee en zijn uitgerust met een timer, maar het is geen standaard die altijd inbegrepen is. Als een timer je handig lijkt is het dus verstandig om hier op te letten.

Inhoud

Hoe veel koffie gaat er in jouw huishouden gemiddeld in een dag doorheen? Afhankelijk hiervan let je op de inhoud van het waterreservoir en de koffiepot. 

Een fanatieke koffiedrinker die regelmatig bezoek krijgt, wilt natuurlijk een stuk meer koppen koffie tegelijk kunnen zetten. Die wens is zeker te vervullen met het juiste filterkoffiezetapparaat!

Formaat en vorm

kopjes koffie

Het is wel zo fijn als je koffiezetapparaat een mooie plek krijgt die jij op het oog hebt. Handig dus om te bedenken waar je de machine neerzet en wat de afmetingen dan maximaal kunnen zijn.

Veel filterkoffiezetapparaten hebben een vergelijkbare vorm, maar de Philips Cafe Gourmet is hier bijvoorbeeld een uitzondering in. Deze machine is namelijk een stuk langer en smaller dan de gemiddelde filterkoffiemachine.

Dat komt in een bepaald hoekje van je keuken misschien net goed uit, maar is zeker verstandig om van te voren naar te kijken.

Op jouw wensen aangepast

De Siemens Sensor for Senses geeft je de meeste extra functies. Die ondersteunen het gebruikersgemak, maar geven je ook de optie om de smaak van de koffie af te stellen. Als je iemand bent die graag de touwtjes in handen heeft én graag verzekerd bent van geweldige koffie is dit de machine voor jou.

Je krijgt echter bij gebruik van een halfautomatische of volautomatische koffiemachine dikwijls veel meer controle over de smaak. Houd dit in gedachten als je toch liever meer invloed wilt uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. Bij een volautomatische koffiemachine gebruik je namelijk verse bonen, en geen gemalen koffie. Dit komt de smaak ten goede.

De meeste standaard koffiezetapparaten hebben geen geïntegreerde koffiemolen. Een aparte koffiemolen lost dit probleem echter op. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar: van automatische koffiemolens tot handmolens en alles er tussenin. Er is een koffiemolen voor elk budget.

Dit wilt niet zeggen dat een filterkoffieapparaat geen lekkere koffie maakt. Probeer verschillende soorten gemalen koffie uit en koop je koffie liever online of bij de speciaalzaak, niet in de supermarkt. Je weet namelijk niet hoe lang de gemalen koffie al in het schap staat. Hoe verser de koffie, hoe lekkerder deze smaakt.

Zelf je bonen malen?

De lekkerste koffie maak je écht met verse koffiebonen. Verse koffiebonen zorgen voor een sterke en verse smaak en bovendien een heerlijk aroma. Hoewel de meeste goedkopere koffiezetapparaten geen geïntegreerde bonenmaler hebben, kun je er alsnog voor kiezen om je koffiebonen zelf te malen met een goede koffiemolen.

Wanneer je je koffiebonen maalt met de beste koffiemolen, bepaal je zelf de maalgraad. Hoe grover de maalgraad, hoe sterker je koffie en hoe fijner de maalgraad, hoe milder je koffie smaakt. Bewaar vervolgens je vers gemalen koffie in een afgesloten pot en gebruik het binnen twee weken. Na twee weken gaat de kwaliteit al achteruit.

Het liefst maal je de bonen en gebruik je ze meteen om koffie mee te zetten: hoe verser hoe lekkerder je koffie.

Welke koffiebonen?

Er zijn twee soorten koffiebonen die erg populair zijn: de arabica en de robusta. De arabicaboon bevat minder cafeïne en smaakt daardoor minder bitter. De robusta boon is eigenlijk te bitter om te gebruiken voor een espresso.

Vaak vind je in de schappen van de supermarkt melanges van zowel arabica als robusta. Weet je niet goed welke koffiebonen bij jouw smaak passen? Koop dan een proefpakketje zodat je verschillende bonen uit kunt proberen zonder een grote hoeveelheid aan te hoeven schaffen.

Conclusie

De onbetwiste winnaar en hiermee het beste filterkoffiezetapparaat is de Philips Cafe Gourmet! Er zijn veel goede koffiemachines, maar geen één heeft de perfecte combinatie van heerlijke koffie, kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid zoals dit apparaat.

Zit je wat meer aan een middenklasse prijs te denken? De Inventum die op de tweede plaats is geëindigd zal je zeker niet teleurstellen. Met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding is ook de Philips Intense je nieuwe beste vriend voor de koffiedienst.

Bedankt voor het lezen en hopelijk maak je snel de keuze voor het beste koffiezetapparaat! Wat vind jij het allerbeste koffiezetapparaat? Ken je misschien een echte underdog die gedeeld moet worden? Laat het ons weten in de reacties!

Was dit artikel behulpzaam?