Iedereen kent Nespresso. Is het niet van de reclames met George Clooney, dan is het wel van de winkels vol met gekleurde capsules. Ben jij op zoek naar een Nespresso-ervaring? Dan help ik je graag bij het vinden van het beste Nespresso-apparaat.

Hieronder vind je onze top 5 van de beste Nespresso-apparaten, waaronder de Magimix Inissia M105, plus een koopgids om je keuze wat makkelijker te maken.

De Nespressokwaliteit

Nestlé is de eigenaar van Nespresso. Zij hebben een aantal bedrijven licenties gegeven voor het produceren van Nespresso-apparaten. Op dit moment zijn dat: Sage, Krups, Magimix, DeLonghi, Jura, Siemens en Miele.

Alle makers moeten zich aan strikte eisen houden om de kwaliteit te waarborgen. Hierdoor zijn sommige apparaten vrijwel identiek. Bij het vergelijken van sommige producten zie je alleen verschil in de prijs.

De 5 beste Nespresso-apparaten in een oogopslag

 1. Sage Nespresso Creatista Pro  - Het ideale apparaat voor de echte koffieliefhebber. Je kiest uit maar liefst 14 programma's!
 2. Magimix CitiZ & Milk M195 - Voor iedereen met een beperkt budget die toch hoge eisen stelt.
 3. Magimix Inissia M105 - Door de consumentenbond uitgeroepen tot de beste keuze, en niet voor niets.
 4. De'Longhi Nespresso Lattissima Pro EN750- Met zijn ingebouwde melkopschuimer maak je de lekkerste melkspecialiteiten.
 5. Krups Essenza Mini XN 1108 - Het meest verkochte Nespresso-apparaat dankzij de kleine prijs en het minimalistische design.

De standaard functies

Er zijn een aantal standaard instellingen die alle Nespressomachines hebben. Val dus niet voor marketing trucjes zoals: “dit apparaat perst het water met maar liefst 19 bar door de koffiemaling”, want dat doen ze namelijk allemaal.

Andere handige standaard functie’s zijn:

 • Automatische slaapstand. Ieder Nespresso-apparaat schakelt na 3 minuten automatisch over tot slaapstand. Als het apparaat 9 minuten niet wordt gebruikt, schakelt het zichzelf uit.
 • Opwarmtijd. Alle apparaten hebben een opwarmtijd van 25 seconden. Voor de melkopschuimer is dit iets langer, afhankelijk van wat voor soort koffie je zet.
 • Standaard kopgrootte. Met een machine van Nespresso kun je altijd een kopje espresso of lungo zetten.
 • De hoeveelheid water. Wil je liever iets meer of juist wat minder water in je kopje dan wat het apparaat standaard voor je kiest? Zie in de video hier onder hoe je dit kunt instellen. Dit werkt op ieder apparaat hetzelfde.

Wil je weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de Nespresso-apparaten? Daar komen we op terug in onze koopgids!

De beste Nespresso-apparaten op een rij

Je betaalt voor deze luxe optie een premium prijs maar daartegenover staat een Nespresso-apparaat met ongeëvenaarde functies die zijn naam zeker waardig is.

Dat begint al bij het ontwerp. Dankzij de RVS behuizing ziet de machine er erg professioneel uit. In één oogopslag zie je hoeveel extra functies dit apparaat heeft. Het model is ook redelijk breed. Dat komt omdat de designers zich hebben laten inspireren door echte Italiaanse espressomachines, zoals hun The Oracle-lijn.

Het grote model heeft ook zijn voordelen. Zo krijg je een waterreservoir van 1,5 liter. Dat is verreweg het grootste van alle Nespresso-apparaten en goed voor 35 kopjes espresso! Voordat het water op is, moet je wel de opvangbak moeten legen; deze is na twaalf capsules helaas al vol.

De bediening van de Creatista blijft redelijk simpel. Allereerst gaat natuurlijk de capsule bovenin en dan kies je de gewenste kopgrootte. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst acht verschillende koffiespecialiteiten.

Vervolgens kun je ook de temperatuur handmatig instellen, tussen de 50 en 76 °C. Over het algemeen geldt: hoe hoger de temperatuur, hoe meer geur- en smaakstoffen je uit de koffiebonen onttrekt. Dit is dus een hele handige functie voor de echte koffiekenners onder ons!

Voor wie graag een koffie met melk drinkt is er tevens een ingebouwde stoompijp met bijbehorend kannetje. Hiermee maak je de lekkerste melkspecialiteiten.

Je denkt misschien dat al deze extra functies ook voor extra lawaai zorgen, maar niets is minder waar. Het apparaat produceert slechts 55 decibel (dB) geluid. Daarmee is het een van de stilste machines op de markt.

We kunnen wel stellen dat de Nespresso Creatista Pro zeker een expert is op het gebied van koffie zetten.

Voordelen:

 • Verschillende koffiespecialiteiten beschikbaar
 • Groot waterreservoir
 • Je stelt zelf de temperatuur en sterkte in

Nadelen:

 • Er hangt een stevig prijskaartje aan deze machine

Hoewel het lijkt alsof de behuizing van metaal is, is hij in feite van kunststof. Met 27,8 cm hoogte is het ook een van de hoogste Nespressomodellen. Het resultaat is een opvallende en stijlvolle machine.

Het voordeel van deze hoogte is dat je een groot waterreservoir krijgt, namelijk 1 liter. Hiermee zet je al gauw 25 kopjes espresso. Ook de opvangbak is ruim en hoeft pas na 11 cups te worden geleegd.

Je gebruikt de CitiZ & Milk op dezelfde manier als de meeste andere Nespresso-apparaten. De capsule gaat bovenin, klik op het knopje espresso of  lungo, en de machine brouwt je koffie.

Doordat er geen schoonmaakindicatie is zul je echter zelf moeten onthouden wanneer je de machine moet ontkalken.

Om een creatie met melk te maken zul je de Aeroccino moeten gebruiken. Hiermee kun je veel lekkere recepten uitproberen. Kijk het filmpje in onze koopgids om te zien hoe je een Aeroccino gebruikt.

Met 58 decibel ligt het geluidsniveau van de Citiz & Milk een stuk lager dan dat van de Inissia, maar het is zeker geen stil apparaat. 

Al met al is de Citiz & Milk een prima Nespresso-apparaat. Het is een machine die veel kan maar eigenlijk nergens daadwerkelijk in uitblinkt. Dat is meteen het grootste nadeel.

Wie meer opties wil om de koffie aan te passen komt beter uit bij een Nespresso Expert, en wie wil experimenteren met melk zal liever een Lattissima Touch willen.

De Citiz & Milk is wel goedkoper dan deze twee laatstgenoemden. Daarom blijft het de beste optie voor wie een veelzijdige machine wil zonder te veel te betalen. Betaal je echter graag wat extra’s voor meer uitgebreide functies? Lees dan snel verder.

Voordelen:

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ruim waterreservoir

Nadelen:

 • Geen baristafuncties aanwezig
 • Geen schoonmaakindicatie aanwezig

Deze machine doet precies wat hij moet doen: heerlijke koffie zetten voor een lage prijs. Er zijn niet veel extra functie’s, maar juist die eenvoud is de kracht van dit Nespresso-apparaat. 

De behuizing is gemaakt van kunststof. Dat is minder duurzaam dan metaal, maar qua uiterlijk ziet het er niet minder mooi uit. Het is ook een erg klein Nespresso-apparaat. Daardoor is er altijd wel ergens een plek waar je hem kunt neerzetten.

Met een waterreservoir van 0,7 liter kun je ongeveer 6 kopjes lungo zetten voordat deze moet worden bijgevuld. In de opvangbak heb je weer wat meer plek, daarin passen 10 capsules.

Je bedient de Inissia door een capsule bovenin de machine te stoppen. Vervolgens klik je op één van de twee knopjes: espresso of lungo. Het apparaat zet voor jou een lekker kopje koffie en de capsule verdwijnt in de opvangbak. Zo makkelijk is het. 

Het grootste nadeel van de Inissia is het lawaai. Met 66,6 decibel maakt hij nogal wat herrie. Gelukkig duurt het zetten van een kopje Nespresso nooit erg lang, waardoor het lawaai snel voorbij is.

Voordelen:

 • Grote opvangbak is erg handig
 • Erg vriendelijk geprijsd

Nadelen:

 • Geen melkopschuimer aanwezig
 • Maakt veel lawaai

Er past 1,3 liter water in het reservoir, wat goed is voor ongeveer 26 kopjes espresso. Wie de Lattissima Touch aanschaft zal echter waarschijnlijk een koffie met melk drinken. In het melkreservoir past 500 ml melk; daarmee zet je ongeveer tien kopjes cappuccino.

Ondanks de vele extra opties is het gebruik van de Lattissima Pro niet moeilijker geworden. In tegendeel: door het ingebouwde melkreservoir maak je met één druk op de knop een heerlijke koffie. Je hebt zes verschillende keuzes waaronder een ristretto, cappuccino of latte macchiato.

Wat de Lattissima Pro zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de textuur van de melk aan te passen. Dit doe je door aan de knop bovenop het melkreservoir te draaien. Zo kun je thuis een echte barista koffie maken.

Het nadeel is dat het melksysteem na ieder gebruik moet worden schoongespoeld om de ophoop van bacteriën te voorkomen. Daardoor duurt het zetten van een cappuccino een stukje langer. Ook komt zijn geluidsniveau neer op 57,1 decibel; daarmee is het geen stil apparaat, maar ook niet het luidruchtigste. 

Na gebruik neem je gelukkig wel het melkreservoir makkelijk uit en zet je hem in de koelkast. Zo hoef je de overgebleven melk niet weg te gooien. De machine heeft ook een schoonmaakindicatie dat aangeeft wanneer de machine ontkalkt moet worden.

Kortom, de Nespresso Lattissima Pro is het perfecte apparaat voor wie van koffie met melk houdt. De opties die de ingebouwde melkopschuimer biedt zijn ongekend. 

Lijkt dit je allemaal te veel van het goede en ga je liever terug naar de basis? Lees dan onze laatste mini-review over de Nespresso Essenza Mini.

Voordelen:

 • Veel barista opties
 • Schoonmaakindicatie

Nadelen:

 • Schoonspoelen na gebruik van melk

Met 0,6 liter kun je ongeveer vijftien kopjes espresso maken. Je moet wel al na zes capsules de opvangbak legen.

De Essenza Mini heeft alle functies om lekkere koffie te zetten. Je stopt een capsule in het daarvoor bestemde vakje en binnen een handomdraai zet je een heerlijk kopje espresso of lungo. Ook bij deze machine is de waterhoeveelheid handmatig aan te passen.

Qua prijs en specificaties lijkt de Essenza Mini veel op de Inissia. Het grote verschil is echter dat de Essenza Mini bijna 7 decibel minder geluid maakt. Met 59,7 decibel is het aan de wat luidruchtigere kant van het spectrum.

De Essenza Mini is het perfecte apparaat voor op kantoor. Niet alleen doordat hij weinig herrie maakt, maar ook door het compacte formaat en het stijlvolle design.

Voor een lage prijs krijg je de echte Nespressokwaliteit op je werkplek. Goede koffie drinken op kantoor, wie wilt dat nou niet?

Voordelen:

 • Laag geprijsd
 • Compact formaat maakt hem makkelijk inzetbaar

Nadelen:

 • Relatief klein waterreservoir
 • Kleine opvangbak moet vaak geleegd worden

Koopgids: Hoe kies je het beste Nespresso-apparaat?

Bij het kopen van een Nespresso-apparaat gaat het niet zozeer om de smaak; de Nespressocapsules zijn namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de smaak.

Hoe kies je dan wél het beste Nespresso-apparaat? Hoe weet je of dit een goede koffiemachine is? Daarvoor moet je kijken naar de hieronder genoemde verschillen.

De prijs

Er zijn Nespresso-apparaten op de markt van 80 tot rond de 400 euro! Dat is een behoorlijk verschil. De kwaliteit van de koffie is echter bijna altijd hetzelfde, ongeacht de prijs. Hogere prijsklassen hebben wel vaak meer extra functies. Lees daarover hier onder meer.

Inhoud van het waterreservoir

De inhoud van het waterreservoir bepaalt na hoeveel kopjes koffie het water weer moet worden bijgevuld. Hier zitten grote verschillen tussen. Vaak hebben goedkopere machines bijvoorbeeld een kleiner waterreservoir.

Het kleinste reservoir in deze top 5 is van de Essenza (0,6 liter) en het grootste is van de Expert (1,4 liter). Onthoud hierbij dat een kopje espresso ongeveer 40 ml water bevat en een lungo 110 ml.

Grootte van de opvangbak

Iedere opvangbak moet na een aantal capsules weer worden geleegd. Hierbij lijkt de prijs weinig invloed te hebben op de inhoud van de opvangbak. 

Ja, de goedkoopste optie heeft de kleinste opvangbak: de Essenza heeft ruimte voor slechts 6 capsules. Maar goedkopere machines zoals de Inissia en de Citiz hebben beide ruimte voor 11 capsules. Dat is bijna net zo veel als de 12 capsules die in de bak van de duurste machine (de Expert) passen!

Het type melkopschuimer

Veel Nespresso-apparaten worden geleverd zonder melkopschuimer. Wil je toch een creatie met melk drinken? Dan heb je een aantal optie’s.

 • Ingebouwde melkopschuimer: Het allerhandigste is een machine waarmee je met één druk op de knop een koffie met melk kunt maken. Dit vind je alleen bij de Latissima uitvoeringen. 
 • Losse Aeroccino: De Aeroccino is een door Nespresso gemaakte melkopschuimer. Deze kun je los aanschaffen voor rond de 70 euro.
 • Geïntegreerde Aeroccino: Een aantal Nespressomodellen kunnen gekocht worden met een geïntegreerde Aeroccino. Dat is goedkoper dan wanneer je de Aeroccino los zou kopen.

Kijk hier onder het filmpje over hoe je een Aeroccino gebruikt. Dit is hetzelfde voor zowel de losse als de geïntegreerde versies.

Kopgrootte

Alle Nespresso-apparaten kunnen een kopje espresso of lungo voor je zetten, maar slechts een aantal kunnen ook een ristretto voor je brouwen. Dit zijn wel al snel de duurdere machines zoals de Latissima Pro en de Creatista.

Schoonmaakindicatie

Een aantal Nespressomachines geven zelf aan wanneer het apparaat moet worden schoongemaakt, om zo kalkaanslag te verwijderen. Dit is een handige extra functie maar niet noodzakelijk als je het zelf goed in de gaten kunt houden.

Bekijk het filmpje bij onze veelgestelde vragen om te zien hoe je jou Nespresso-apparaat kunt ontkalken.

Nespresso-apparaat met glas koffie en cups

Veelgestelde vragen over Nespresso-apparaten

Waar koop ik een Nespresso-apparaat? 

Je kunt een Nespresso-apparaat makkelijk kopen via webshops zoals Bol.com en Coolblue. Zij bezorgen je machine snel en gratis bij je thuis. 

Welke cups passen in mijn Nespresso-apparaat? 

In een Nespresso-apparaat horen echte Nespressocapsules. Hoewel er cups van andere merken op de markt zijn, loop je kans dat je je machine beschadigt door deze te gebruiken. 

Hoe ontkalk je een Nespresso-apparaat? 

Alle Nespressomachines hebben een ontkalkingsmodus. Je activeert deze modus op de meeste machines door het espresso en het lungo knopje tegelijkertijd in te drukken en 3 seconden vast te houden. Zie in het onderstaande filmpje hoe je de Nespresso CitiZ kunt ontkalken.

Conclusie

Het beste Nespresso-apparaat is de Sage Nespresso Creatista Pro. Een prachtige machine met veel barista opties waarmee je allerlei soorten koffie kunt zetten. 

Wie echter wat meer opties wilt, heeft bij Nespresso niets te klagen. Ook Nespresso-apparaten met melkfuncties zijn te vinden in verschillende prijsklassen. Zo is er voor ieder wat wils. Heeft je Nespresso-apparaat geen melkopschuimer, geen nood: melk opschuimen met een losse melkopschuimer is ook zo gepiept!

Juist doordat er zo veel keuze is kan het af en toe moeilijk zijn om het overzicht te bewaren. Ik hoop dat deze top 5 samen met onze koopgids je daarbij geholpen hebben. Heb jij een Nespresso-apparaat in huis, of ben je toch meer het type voor de beste espressomachine? Laat het ons weten in een reactie! ⤵️

Was dit artikel behulpzaam?