Goede koffie is belangrijk, zeker als je er dagelijks van wilt genieten. Daarvoor hoef je (gelukkig) niet altijd te kiezen voor de duurste en meest superluxe koffiemachines. De Philips HD8824/01 is dan ook een uitermate geschikte kandidaat.

Dit is een betaalbare espressomachine met veel functies die je ook in duurdere modellen tegenkomt. Alle voor- en nadelen staan in dit artikel op een rijtje. Lees snel verder en bepaal of dit model iets is voor jou!

De volautomatische Philips HD8824/01 espressomachine zet jouw kop koffie in een handomdraai. Het model heeft een 100% keramische, konische maalschijven waardoor de koffiebonen niet oververhit raken en de volle koffie smaak behouden blijft. Door de automatische melkopschuimer is het allesbehalve een karwei om een cappuccino of latte te zetten.

Over Philips

Dit Nederlandse elektronicabedrijf ontwikkelt producten voor het hele huis. Op de koffiemarkt is Philips al een flinke tijd een grote speler. Zo is Senseo het liefdeskind van Philips en Douwe Egberts. Aan expertise dus geen gebrek!

Philips koffiemachine melkopschuimer voor-en zij-aanzicht

Voordelen:

  • Heeft een geheugenfunctie die jouw favoriete kop koffie opslaat
  • Makkelijk in gebruik door het simpele bedieningspaneel
  • Met één druk op de knop melkschuim uit de automatische melkopschuimer
  • Door de konische, keramische maalschijven raken de bonen nooit oververhit. Dit zorgt voor een vollere smaak
  • Er zijn 5 aanpasbare maalinstellingen voor jouw favoriete smaak

Nadelen:

  • Het is niet mogelijk om de temperatuur van de koffie te bepalen
  • De koffiemachine heeft geen vaatwasserbestendige onderdelen

Dingen om te overwegen voordat je een espressomachine koopt

Er bestaan allerlei verschillende opties en prijscategorieën voor espressomachines. Je wilt natuurlijk wel een koffiemachine die aansluit op jouw persoonlijke voorkeur.

Hoeveel koffie wordt er in je huishouden gedronken? Drink je eigenlijk alleen espresso’s of schenk je ook weleens melkschuim toe? Wil je die melkschuim automatisch of handmatig opkloppen? Dat zijn allemaal belangrijke vragen die je kunt beantwoorden om de zoekresultaten bij te snijden.

De Philips HD8824/01 is op de markt gebracht als betaalbare alleskunner. Het is een koffiezetapparaat dat bonen zelf maalt, automatisch melk opschuimt en makkelijk is in gebruik en onderhoud.

Overweeg de prijs die je bereid bent te betalen voor een espressomachine en welke functies je écht wil hebben. Voldoet de Philips HD8824/01 aan die eisen? Daar zul je vandaag achter komen.

De bediening van de espressomachine

Het bedieningspaneel is makkelijk te bedienen en overzichtelijk. Er zijn weinig knoppen en ze spreken allemaal voor zich. Via de groen oplichtende knop schakel je het apparaat in of uit.

Een espresso of zwarte koffie maak je via de andere twee grote knoppen. De kleine knopjes aan de zijkant zijn om de automatische melkopschuimer te gebruiken en om thee te zetten.

Bediening van Philips HD8824/01

Iets waar je op moet letten zijn de LED-lichtjes aan de rechterkant van het paneel. Die waarschuwen je als er iets mis is met het apparaat. Moet het water- of bonenreservoir gevuld worden? Of zitten er bonen vast in het bonenreservoir? Deze lichtjes laten je het weten.

Via de ”calc clean”-knop ontkalk je het apparaat. Hij begint dan het ontkalkingsprogramma, daarvoor gebruik je het ontkalkingsmiddel van Philips.

Mocht je het lekbakje er te snel uithalen (ik spreek uit ervaring 😅) dan vliegt de oude koffie in de rondte. Dat wil nog weleens vervelende koffievlekken achterlaten. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om koffievlekken te verwijderen.

De smaak van de koffie

De 100% keramische molen oververhitten de kwetsbare koffie bonen nooit, waardoor de volle koffie smaak niet verloren gaat. De koffie krijgt hierdoor geen overheersende geroosterde smaak en zorgt voor een rijke cremalaag.

De temperatuur van de koffie is echter niet in te stellen. Dat is niet per se een gemis, maar wordt het wel als je daar een specifieke voorkeur voor hebt.

Het gebruik van de melkopschuimer

Door de automatische melkschuimer is het een fluitje van een cent om een cappuccino of latte te bereiden.

Deze melkopschuimer, ook bekend als ”cappuccinatore”, haalt de melk rechtstreeks uit een melkpan of kannetje. Hij schuimt de melk automatisch op en past de dosering aan voor het gerbuikte kopje. Daar heb je weinig omkijk naar. Makkelijk, hè?

Philips koffiemachine met melkopschuimer

Het onderhoud van een Philips HD8824/01

De Philips HD8824/01 beschikt over een volledig uitneembare zetgroep. Hierdoor maak je de espressomachine makkelijk schoon.

Aan de zijkant van het apparaat verwijder je met één klik de zetgroep om deze vervolgens schoon te spoelen. Dit doe je idealiter eens per week.

De espressomachine doet ook een aantal dingen automatisch zelf.

Philips HD8824/01 zij-aanzicht

Door het koffiedoorloopsysteem reinigt de machine zich bijvoorbeeld zelf met water wanneer hij wordt in- of uitgeschakeld.

De lampjes op het bedieningspaneel waarschuwen je wanneer de machine moet worden ontkalkt. Om alles precies na te lezen heeft Bol.com de handleiding online gezet.

Philips HD8824/01 ervaringen

Het is belangrijk dat je leest wat andere koffiedrinkers over de Philips HD8824 zeggen. Hieronder twee korte gebruikersreviews die in mijn ogen het product het beste omschrijven:

Philips HD8824/01 Alternatieven

#1 Philips 3100 serie EP3550/00

Als je meer luxe wilt is deze ”grotere broer” van de Philips HD8824/01 ook een optie. Hij beschikt over een uitgebreider display waar je de temperatuur, sterkte en hoeveelheid van je koffie bepaalt.

Door het AquaClean filter maak je je minder zorgen om het onderhoud. Door dit filter hoef je de eerste 5000 kopjes niet te ontkalken.

Philips 3100 serie koffiemachine, vooraanzicht

#2 Philips 2200 Serie EP2230/10

Deze volautomatische EP2230 is anders dan de HD8824/01 omdat hij een melkreservoir heeft. Die werkt wat makkelijker dan het stoompijpje.

Geef je graag het melkopschuimen uit handen, dan is de HD8824 een topkeuze voor jou.

Goed om te weten: deze espressomachine heb ik al eens als gebruiksvriendelijke beoordeeld onder de beste espressomachines.

Philips 2200 serie koffiemachine vooraanzicht

Conclusie

De Philips HD8824/01 is een uitstekende keuze voor koffiedrinkers die snel en makkelijk verse koffie willen voor een betaalbare prijs. Je bent met dit model weinig tijd kwijt aan het onderhoud.

Het bedieningspaneel is makkelijk in gebruik, maar er missen wel wat functies zoals het instellen van de temperatuur. Al met al is dit een zeer goede volautomatische koffiemachine met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Als je vragen hebt over het model, hoor ik dat graag beneden bij de reacties. 

Was dit artikel behulpzaam?