Ben je op zoek naar de beste A3-printer die aan al jouw printbehoeften voldoet? In dit artikel begeleiden we je stap voor stap bij het vinden van de ideale A3-printer, of je nu grote posters, gedetailleerde technische tekeningen of uitgebreide spreadsheets wilt afdrukken. Ontdek welke A3-printer het beste past bij jou op het gebied van kwaliteit, snelheid en functionaliteit.

Wat zijn de beste A3-printers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste A3-printers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste A3-printers van 2024

1. Beste A3-printer: Epson WorkForce WF-7310DTW - Printer

1. Beste A3-printer: Epson WorkForce WF-7310DTW - Printer

Belangrijke specificaties:

Printer technologie: Inkjetprinter
Printresolutie (DPI): 4800 x 2400
Print formaten: 10X15 cm, 13x18 cm, 20x25 cm, 25x30 cm, 5.4x8.6 cm, 5x7.6 cm, A3, A4
Printer functies: Printen

Ik ben de Epson WorkForce WF-7310DTW A3-printer en ik ben een uitstekende keuze, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een A3-inkjetprinter met krachtige mogelijkheden. Ik ben ontworpen voor bedrijven en individuen die hoogwaardige, grootformaat afdrukken nodig hebben. TechRadar merkt op dat ik "een instapmodel A3-inkjetprinter ben met een grote voetafdruk en twee laden die elk tot 125 A5-vellen kunnen verwerken." Met een beoordeelde snelheid van 18 pagina's per minuut voor monochroom en 10 pagina's per minuut voor kleur, bied ik efficiënt automatisch dubbelzijdig afdrukken. Bovendien heb ik een maximale maandelijkse werklast van 20.000 pagina's, waardoor ik geschikt ben voor zware werkbelastingen. Mijn vermogen om "afdrukken van hoge kwaliteit te produceren met heldere tekst en levendige kleuren" is een opmerkelijke eigenschap, zoals benadrukt door TechRadar.

Ik word geprezen om mijn hoogwaardige fotoprints en goede algehele afdruksnelheid. Het is echter belangrijk om op te merken dat ik kritiek heb gekregen vanwege mijn hoge kosten per afdruk, lage opbrengst van zwarte pagina's en gebrek aan scanfuncties in verschillende gebruikersscenario's, zoals vermeld in de recensie van Rtings. Bovendien prijst Which.co.uk mijn individuele kleurencartridges, ondersteuning voor dubbelzijdig afdrukken en redelijke prijs, waarbij wordt opgemerkt dat ik een hoge algehele testscore van 80% heb ontvangen. Er wordt ook een vergelijking gemaakt met alternatieve printeropties zoals de Canon Pixma G3571, Brother HL-L2310D en Canon Pixma MG2550S, waardoor ik word gepositioneerd als een betrouwbare en kosteneffectieve keuze voor standaard inkjetkleurenafdrukken met A3-mogelijkheden.

In vergelijking met mijn voorganger, de Epson WorkForce WF-7210DTW, laat ik verbeteringen zien op het gebied van afdrukkwaliteit, snelheid en algehele functionaliteit. Het is belangrijk om de naadloze integratie van mij in kleine bedrijven en thuiskantoren te benadrukken vanwege mijn ondersteuning voor grootformaat afdrukken en veelzijdige connectiviteitsopties, waaronder USB, Ethernet, NFC en draadloze connectiviteit. Ondanks mijn indrukwekkende functies is het essentieel om de kritiek met betrekking tot mijn hoge kosten per afdruk en lage opbrengst van zwarte pagina's in overweging te nemen, aangezien deze factoren van invloed kunnen zijn op mijn aantrekkingskracht voor budgetbewuste gebruikers.

In de competitieve markt voor A3-printers blink ik uit in het leveren van hoogwaardige, grootformaat afdrukken, waardoor ik een ideale keuze ben voor bedrijven en individuen die zich richten op levendige kleuren en efficiënte afdruksnelheid. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig hun afdrukbehoeften en budgettaire beperkingen evalueren voordat ze tot aankoop overgaan, met name gezien de beperkingen van mijn kosten per afdruk en opbrengst van zwarte pagina's.

Voordelen Epson WorkForce WF-7310DTW - Printer
 • Hoge kwaliteit, grootformaat afdrukken
Nadelen Epson WorkForce WF-7310DTW - Printer
 • Hoge kosten per afdruk
 • Slechte opbrengst van zwarte pagina's
 • Gebrek aan scanfuncties

2. Epson Expression Photo HD XP-15000

2. Epson Expression Photo HD XP-15000

Belangrijke specificaties:

Printer technologie: Inkjetprinter
Printresolutie (DPI): 5760 x 1440
Print formaten: 10X15 cm, 13x18 cm, 20x25 cm, A3, A4, A5, A6, B5, DL (DIN-Lang), Geen scan functie, Legal Letter
Printer functies: Printen

Ik ben enthousiast over de Epson Expression Photo HD XP-15000 A3-printer, die uitblinkt in zijn categorie en uitzonderlijke A3-printkwaliteit biedt tegen een betaalbare prijs. Met een compact formaat en een indrukwekkende resolutie van 5.760 x 1.440 dpi, is het een topper voor fotografen, exposanten en studio's die op zoek zijn naar hoogwaardige prints. De printer heeft een 2,4-inch kleurendisplay, Ethernet- en Wi-Fi-netwerkmogelijkheden, USB-connectiviteit, dubbelzijdig printen, een invoerlade voor 200 vellen en een achterinvoer voor 50 vellen, waardoor het een veelzijdige en gebruiksvriendelijke keuze is.

Volgens IT Pro wordt de XP-15000 geprezen vanwege zijn "kleine formaat, redelijke prijs en indrukwekkende fotokwaliteit." Zijn vermogen om heldere en levendige A3-prints te produceren onderscheidt hem, waardoor het een uitstekende optie is voor professionals en liefhebbers. Het compacte formaat van de printer, met een gewicht van slechts 8,5 kg, maakt het nog aantrekkelijker, omdat het relatief eenvoudig te plaatsen en te vervoeren is, in tegenstelling tot grotere A3-printers. Bovendien zorgt de 1-jarige garantie voor gemoedsrust bij gebruikers.

In vergelijking met andere grootformaat printers biedt de XP-15000 een overtuigende combinatie van functies en prestaties. Hoewel de Canon imagePROGRAF PRO-300 en Epson SureColor SC-P900 hun eigen sterke punten hebben, zoals uitmuntende uitvoerkwaliteit en flexibele output, onderscheidt de XP-15000 zich door zijn balans tussen printkwaliteit, betaalbaarheid en compact ontwerp. De XP-15000 excelleert als een budgetvriendelijke optie voor degenen die hoogwaardige A3-prints prioriteren zonder in te leveren op belangrijke functies.

De review van Digital Camera World benadrukt het diverse aanbod van grootformaat printers die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van fotografen, exposanten en studio's. Echter, de Epson Expression Photo HD XP-15000 staat zijn mannetje met zijn indrukwekkende printkwaliteit, compacte formaat en betaalbare prijs. Het vermogen van de printer om consequent opmerkelijke A3-prints te leveren, plaatst het als een sterke concurrent op de markt.

Hoewel de XP-15000 wordt geprezen vanwege zijn uitzonderlijke A3-printkwaliteit, is het vermeldenswaardig dat het mogelijk niet kan concurreren op snelheid met sommige concurrenten. Ondanks dit maken de algehele waarde, compactheid en printkwaliteit het tot een aantrekkelijke keuze voor fotografie-enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare A3-printer zonder de bank te breken.

Kortom, de Epson Expression Photo HD XP-15000 A3-printer verdient zijn plaats als een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige A3-prints binnen een budget. Zijn compacte formaat, indrukwekkende printresolutie en veelzijdige functies maken het tot een overtuigende optie op de markt voor grootformaat printers. Of het nu voor professioneel gebruik is of voor persoonlijke projecten, de XP-15000 biedt een winnende combinatie van prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een uitstekende investering is voor wie behoefte heeft aan superieure A3-printkwaliteit. 🖨️

Voordelen Epson Expression Photo HD XP-15000
 • Uitzonderlijke A3-printkwaliteit voor een betaalbare prijs
 • Compact formaat en indrukwekkende 5.760 x 1.440 dpi-resolutie
 • Veelzijdige functies zoals kleurendisplay, netwerkmogelijkheden, dubbelzijdig afdrukken en grote invoerlade
Nadelen Epson Expression Photo HD XP-15000
 • Kan de snelheid van sommige concurrenten niet evenaren

3. Canon PIXMA TS9551C - All-in-One

3. Canon PIXMA TS9551C - All-in-One

Belangrijke specificaties:

Printer technologie: Inkjetprinter
Printresolutie (DPI): 4800 x 1200
Print formaten: A3
Printer functies: Kopiëren, Printen, Scannen

Ik ben de Canon PIXMA TS9550, een compacte A3-printer met veelzijdige functies, waardoor ik een solide keuze ben voor thuisgebruik of in een klein kantoor. Met een prijs van £209,99 bied ik A3-printen, A4 scannen en kopiëren, en ondersteuning voor mobiele apps. Mijn 4,2-inch LCD-touchscreen maakt de installatie eenvoudig, terwijl apps zoals Canon Print Inkjet/SELPHY en Easy-PrintPhoto Editor verschillende afdrukopties bieden. Het kan wel even wennen zijn om door deze apps te navigeren. Mijn bouwkwaliteit is goed, maar voelt misschien iets minder luxe aan in vergelijking met mijn goedkopere tegenhanger. Ik ben zwaar, maar mijn compacte ontwerp maakt me geschikt voor een thuiskantoor. De toevoeging van een achterste invoer voor A3-papier en een lade voor A4-papier verbetert mijn veelzijdigheid. Mijn bedrijfskosten zijn echter hoger, namelijk 8,6p per pagina, en ik ben niet bijzonder snel, met snelheden van 12,5 ppm voor zwart-wit tekst en 3,8 ppm voor kleurenafbeeldingen. Expert Reviews merkt op dat hoewel ik geschikt ben voor algemeen A3-gebruik thuis, alternatieven zoals Epson's WorkForce WF-7710DWF meer flexibiliteit en kosteneffectiviteit bieden, en Brother's MFC-J5945DW beter geschikt is voor een druk thuiskantoor.

De Canon PIXMA TS9550 is een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een A3-printer met alles-in-één functionaliteit. Mijn A3-printmogelijkheid, A4 scannen en kopiëren, en ondersteuning voor mobiele apps bedienen een verscheidenheid aan afdrukbehoeften, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor creatieve projecten of thuisgebruik. Mijn hogere bedrijfskosten en relatief langzamere afdruksnelheden kunnen echter beperkende factoren zijn voor mensen met uitgebreide afdrukbehoeften. Zoals Trusted Reviews benadrukt, ben ik een compacte A3-printer met een touchscreen-menu, geprijsd op £209,99, waarbij mijn compacte ontwerp en touchscreen-functionaliteit als belangrijke verkooppunten worden benadrukt.

In vergelijking met mijn tegenhangers, doe ik het goed op het gebied van mijn compacte ontwerp en A3-printmogelijkheden. Echter, alternatieven zoals Epson's WorkForce WF-7710DWF bieden meer kosteneffectiviteit en flexibiliteit, terwijl Brother's MFC-J5945DW beter geschikt is voor drukkere thuiskantooromgevingen. Dit benadrukt dat mijn primaire gebruiksscenario meer gericht is op algemeen A3-gebruik thuis, in plaats van zware kantoorvereisten.

Al met al ben ik een capabele A3-printer met veelzijdige functies, waardoor ik geschikt ben voor een scala aan afdrukbehoeften. Mijn compacte ontwerp en touchscreen-menu verbeteren de gebruikerservaring, hoewel ik concurrentie ondervind van alternatieven met een betere kosteneffectiviteit en snelheid. Als zodanig kan ik worden beschouwd als een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare A3-printer voor algemeen thuisgebruik.

Voordelen Canon PIXMA TS9551C - All-in-One
 • Ik kan gemakkelijk op A3-formaat printen, wat ideaal is voor grote documenten en ontwerpen.
 • Scannen en kopi"eren op A4-formaat is ook mogelijk, wat mijn dagelijkse taken vergemakkelijkt.
 • Ondersteuning voor mobiele apps maakt het mogelijk om te printen vanaf mijn telefoon of tablet, super handig!
Nadelen Canon PIXMA TS9551C - All-in-One
 • De kosten per pagina zijn vrij hoog, namelijk 8,6 cent, wat op de lange termijn aantikt.
 • De printsnelheid is aan de trage kant, met 12,5 pagina's per minuut voor zwart-wit tekst en 3,8 pagina's voor kleurengraphics.
 • Het navigeren door de mobiele apps kan soms een uitdaging zijn, niet altijd even gebruiksvriendelijk.

4. Epson EcoTank ET-M16600 - All-in-one

4. Epson EcoTank ET-M16600 - All-in-one

Belangrijke specificaties:

Printer technologie: Inkjetprinter
Printresolutie (DPI): 1200 x 2400
Print formaten: A3
Printer functies: Printen, Kopiëren, Scannen

Ik ben enthousiast om de Epson EcoTank ET-M16600 A3-printer aan te bevelen, een veelzijdige alles-in-één printer die opvalt door zijn uitzonderlijke kostenbesparende voordelen en mogelijkheden voor breedformaat afdrukken. Met zijn "snel afdrukken zonder cartridges met gemakkelijk bij te vullen, extra grote inktreservoirs" biedt de ET-M16600 een opmerkelijk alternatief voor traditionele inkjetprinters, waardoor gebruikers tot 80% op inktkosten kunnen besparen, zoals Epson aangeeft. Dit wordt bevestigd door klantrecensies van Best Buy, waar gebruikers de waarde en kwaliteit van de printer prijzen, waarmee de reputatie als kosteneffectieve keuze wordt versterkt.

Een kenmerkende eigenschap van de printer is zijn mogelijkheden voor breedformaat afdrukken, waardoor het een ideale keuze is voor bedrijven en professionals die grotere documenten moeten afdrukken. De ET-M16600 beschikt ook over draadloze connectiviteit en Wi-Fi-certificering, wat zorgt voor naadloze integratie in verschillende werkomgevingen. Epsons 2-jarige promotie voor onbeperkte inkt en 2-jarige beperkte garantie, in combinatie met de mogelijkheid om de garantieperiode te verlengen, bieden extra gemoedsrust en kostenbesparingen voor gebruikers.

In vergelijking met zijn voorganger, de Epson WorkForce ET-16500, biedt de ET-M16600 bijgewerkte functies zoals verbeterde draadloze connectiviteit en een nieuwere inktreservoirsysteem, waardoor de prestaties en gebruikerservaring worden verbeterd. Hoewel de ET-16500 een sterke concurrent is, maken de geavanceerde functies van de ET-M16600, met name de kostenbesparende voordelen, het tot een overtuigende upgrade voor gebruikers die een kosteneffectieve A3-printer zoeken.

De EcoTank ET-M16600 blinkt uit als een budgetvriendelijke A3-printer, met aanzienlijke kostenbesparingen op inkt en hoogwaardige breedformaat afdrukken. Het is echter belangrijk om op te merken dat het ontbreken van specifieke expertrecensies beperkingen kan opleveren bij het volledig beoordelen van de prestaties vanuit technisch oogpunt. Bovendien moeten potentiële kopers in Alaska en Hawaï zich ervan bewust zijn dat gratis grondverzending voor deze staten is uitgesloten, zoals Epsons verzendbeleid aangeeft.

In de wereld van A3-printers onderscheidt de Epson EcoTank ET-M16600 zich als een uitstekende keuze voor gebruikers die kostenbesparing, hoogwaardige breedformaat afdrukken en naadloze draadloze connectiviteit vooropstellen. Het innovatieve inktreservoirsysteem en de kostenbesparende voordelen maken het tot een topconcurrent in zijn categorie, gericht op de behoeften van bedrijven en professionals die een betrouwbare A3-printer zoeken die de bank niet breekt.

Voordelen Epson EcoTank ET-M16600 - All-in-one
 • Uitzonderlijke kostenbesparingen met eenvoudig te vullen extra grote inkttanks, waardoor tot 80% op inktkosten wordt bespaard.
 • Mogelijkheden voor breedformaat afdrukken, ideaal voor bedrijven en professionals die groter formaat documenten moeten afdrukken.
 • Draadloze connectiviteit en Wi-Fi-certificering voor naadloze integratie in verschillende werkomgevingen.
Nadelen Epson EcoTank ET-M16600 - All-in-one
 • Het ontbreken van specifieke expertbeoordelingen kan beperkingen opleggen bij het volledig beoordelen van de prestaties vanuit een technisch oogpunt.
 • Gratis grondverzending is uitgesloten voor potentiële kopers in Alaska en Hawaii, volgens het verzendbeleid van Epson.

5. Epson WorkForce WF-7835DTWF - All-In-One

5. Epson WorkForce WF-7835DTWF - All-In-One

Belangrijke specificaties:

Printer technologie: Inkjetprinter
Printresolutie (DPI): 4800 x 2400
Print formaten: A3
Printer functies: Faxen, Printen, Scannen

Ik ben de trotse eigenaar van de Epson WorkForce WF-7835DTWF A3-printer, een professionele multifunctionele inkjetprinter die is ontworpen voor veeleisende gebruikers, thuiswerkers en MKB's. Met een indrukwekkende printsnelheid tot 32 ppm in zwart-wit en 22 ppm in kleur, en een opmerkelijke afdrukresolutie van 4800 x 2400 DPI, is dit echt een krachtpatser. Het dubbelzijdig afdrukken op A3-formaat, in combinatie met een automatische documentinvoer van 35 pagina's en Wi-Fi en Wi-Fi Direct connectiviteit, maken dit apparaat echt veelzijdig. En het beste van alles is dat het aparte inktcartridges gebruikt die 50% efficiënter zijn dan drie-kleuren cartridges, waarmee de kosten effectief worden verlaagd. Met zijn professionele printkwaliteit en draadloze connectiviteitsopties biedt het een allesomvattende oplossing voor uiteenlopende afdrukbehoeften.

De A3-multifunctionele mogelijkheden van de WF-7835DTWF zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen en de output te minimaliseren, waardoor het geschikt is voor thuis- en kleinzakelijk gebruik. Met zijn PrecisionCore-printkop zorgt hij voor prints van hoge kwaliteit, en de printer biedt een afdrukresolutie van 4.800 x 2.400 DPI. De scanner biedt dubbelzijdig scannen met een optische resolutie van 1.200 DPI x 2.400 DPI, waardoor het tegemoetkomt aan diverse scanbehoeften. Bovendien ondersteunt de printer zwart-wit en kleuren faxmogelijkheden, met een transmissiesnelheid tot 33,6 kbps, waardoor het een veelzijdige kantoorpartner is.

Hoewel de Epson Workforce Pro WF-3823 Wireless All-in-One Printer, een ander model, vergelijkbare functies deelt, zoals betrouwbaarheid bij hoge volumes, automatisch dubbelzijdig afdrukken en een 35 pagina's ADF, onderscheidt de WF-7835DTWF zich door zijn focus op A3-afdrukken en professionele functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers met specifieke A3-afdrukbehoeften.

In een recensie van LDLC wordt de printer geprezen om zijn kosteneffectieve individuele inktcartridges, die tegemoetkomen aan de behoeften van veeleisende gebruikers en MKB's, en uiteindelijk de productiviteit verbeteren terwijl de kosten worden geminimaliseerd. De naadloze draadloze connectiviteit, de A3-afdrukmogelijkheden en de hoogwaardige output maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar professionele A3-afdruk-, scan- en faxoplossingen.

Al met al is de Epson WorkForce WF-7835DTWF A3 Printer een topkeuze voor gebruikers die behoefte hebben aan een professionele A3-multifunctionele printer. Zijn efficiënte en betrouwbare prestaties, kosteneffectieve inktopties en veelzijdige draadloze connectiviteit maken het een allesomvattende oplossing voor gebruikers met veeleisende afdrukbehoeften. Hoewel de WF-7835DTWF uitblinkt in professionele A3-afdrukken, is zijn prestatie in kleinere afdrukscenario's het overwegen waard. 🖨️

Voordelen Epson WorkForce WF-7835DTWF - All-In-One
 • Hoge printsnelheid voor A3-formaat
Nadelen Epson WorkForce WF-7835DTWF - All-In-One
 • Prestaties bij kleinere printscenario's

Hoe kies je de beste A3-printer?

De naam 'A3-printer' heeft voornamelijk betrekking op de formaten waarmee deze printer kan printen. maar er zijn ook andere eigenschappen waar je rekening mee houdt wanneer je een A3-printer koopt. Ik beschrijf ze hieronder voor je.

Verschillende printtechnologieën

A3-printers zijn verkrijgbaar als inkjetprinters, laserprinters en tegenwoordig ook als thermische printers. Elke printtechniek heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Print je veel? Dan is een laserprinter de beste keuze. Een goede laserprinter print snel en de kosten per pagina zijn lager dan die van een inkjetprinter. Print je echter veel in kleur? Dan is een goede inkjetprinter de beste keuze.

De kwaliteit van kleurenprints ligt bij inkjetprinters hoger, waardoor je betere afdrukken krijgt. De inkt van inkjetprinters is alleen wel duurder dan de toners die een laserprinter gebruikt, waardoor de kosten hoger zijn.

Print je veel foto's? Dan is het wellicht een idee om een goede fotoprinter aan te schaffen. Hoe meer kleureninkt de printer gebruikt, hoe beter de afdruk is. De meeste standaard kleurenprinters gebruiken maar drie kleuren, terwijl sommige fotoprinters wel zes kleurencartridges gebruiken. 🖼️

Thermisch printen werkt met hitte en wordt voornamelijk gebruikt bij printers die bonnetjes en barcodes printen.

Belangrijke functies

Ben je van plan je printer alleen te gebruiken om mee te printen en verder niets? Of wil je er ook af en toe mee scannen, kopiëren of zelfs een ouderwetse fax verzenden? Als je op zoek bent naar een printer die meer kan dan alleen printen, kies dan voor een all-in-one printer.

All-in-one printers zijn groter en nemen hierdoor meer ruimte in beslag. Hou hier rekening mee. Aan de andere kant: je hebt geen aparte scanner nodig, waardoor je tegelijkertijd ruimte bespaart.

Moderne wifi-printers bieden diverse connectiviteitsopties zoals wifi, Bluetooth en NFC. Zoek naar printers die compatibel zijn met mobiele printdiensten zoals AirPrint of Google Cloud Print voor gemakkelijk printen vanaf smartphones en tablets.

Persoonlijk vind ik een all-in-one printer handig. Ik gebruik de scanner niet veel, maar het bespaart me veel tijd als ik een kopie van bijvoorbeeld mijn paspoort nodig heb. Deze scan ik zelf in en klaar is Kees.

Geel bedieningspaneel met SD-kaartjes op de printer.

Resolutie

De resolutie van een printer is vooral belangrijk wanneer je veel in kleur print, of wanneer je belangrijke documenten print. Ook komt persoonlijke voorkeur om de hoek kijken. Meestal betaal je meer voor een printer die met een hogere resolutie print. Weeg je keuze goed af.

De resolutie wordt weergegeven in DPI: dots per inch. Hoe hoger de DPI, hoe beter de kwaliteit. Het nadeel van een hoog DPI, is dat de printer er langer over doet om je document af te drukken. Wil je bijvoorbeeld 20 tekstdocumenten afdrukken, dan is de afdrukkwaliteit minder belangrijk. 1DrukWerkDeal (n.d.). 'Wat is DPI?'

Printsnelheid

Vind je snelheid het belangrijkste en is kwaliteit van kleurenprints minder belangrijk? Dan is de beste laserprinter of een led-printer de beste keuze. Hoewel er onderling best een verschil te vinden is in snelheid, is een laserprinter, vergeleken met een inkjetprinter, altijd sneller. ⏱️

Er bestaan ook nog matrixprinters. Deze ken je misschien nog uit de jaren 90. Ze hebben een iets andere techniek dan laser- en inkjetprinters, maar printen snel. Wanneer je op zoek bent naar een printer die snel data afdrukt, dan is een goede matrixprinter wellicht iets voor jou.

Formaat van de printer

Misschien niet iets waar je meteen rekening mee houdt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe printer, maar denk na over waar je de printer neer wilt zetten. Een A3-printer is in de meeste gevallen groter dan een gemiddelde inkjet- of laserprinter.

Bovendien heeft een A3-printer een lade voor het papier. Dit is handig, maar betekent dat de printer niet compact is. Ben je op zoek naar een printer die je met je meeneemt en die je overal gebruikt? Kies dan voor een pocketprinter.

Inkjet- of laserprinter?

Wat voor printer het beste voor je is, is afhankelijk van waarvoor je de printer het meest gebruikt. Je hebt al besloten dat je een A3-printer wilt, maar wil je een inkjet- of een laserprinter? Welke is beter? Hieronder vergelijk ik de twee.

Inkjetprinters

Inkjetprinters zijn prima allrounders. Ze kunnen zowel documenten met tekst als foto's afdrukken. Inkjetprinters zijn over het algemeen veel beter in het afdrukken van foto's dan een laserprinter. Bovendien zijn de meeste modellen compact en maken ze meestal weinig lawaai. Ben je fotograaf als ik? Kies dan een laserprinter voor het printen van de mooiste foto's.

Inktjetprinters zijn daarnaast goedkoper in aanschaf dan laserprinters, maar de gebruikskosten zijn hoger door de benodigde inkt. De inkt gaat sneller op en wanneer je de printer een tijdje niet gebruikt, loop je het risico dat de inkt uitdroogt. Hierdoor zijn de kosten per afgedrukte pagina veel hoger zijn dan bij laserprinters.

Voordelen

 • Compact
 • Goede allrounder
 • Beter in foto's printen
 • Lagere aankoopprijs

Nadelen

 • Inkt kan duur zijn
 • Print langzamer

Laserprinters

Als je snel en efficiënt zwarte tekst-documenten wilt afdrukken, is een laserprinter top. Er zijn ook laserprinters die zowel in kleur als in zwart-wit printen. Laserprinters zijn gewoonlijk sneller dan inkjets en kunnen een zwaardere werklast aan.

Bovendien zijn de toners weliswaar duur in aanschaf, maar ze drukken per stuk veel meer pagina's af dan een set inkjetcartridges, waardoor de werkelijke kosten per pagina meestal veel lager zijn.

Laserprinters zijn over het algemeen duurder in aanschaf. Ze zijn daarnaast groter en nemen daardoor meer ruimte in beslag. Ze zijn ook luidruchtiger dan inkjetprinters.

Voordelen

 • Print snel
 • Kosten per pagina zijn laag
 • Ideaal voor tekstdocumenten

Nadelen

 • Hogere aankoopprijs
 • Neemt veel ruimte in beslag
 • Niet de beste kwaliteit foto's
Bureau met een printer erop in een kamer.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste A3-printer?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste A3-printer vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste A3-printer?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste A3-printer vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens TechGeek de beste A3-printer?

 De beste A3-printer volgens TechGeek is de HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One. Deze printer blinkt uit in veelzijdigheid en functionaliteit, met de mogelijkheid om te printen, scannen, kopiëren en faxen, allemaal in A3-formaat. Met een afdruksnelheid van 22 pagina's per minuut in zwart-wit en 18 pagina's per minuut in kleur, is hij uiterst efficiënt voor zowel thuisgebruik als kleine kantoren. 

De HP OfficeJet Pro 7740 biedt ook draadloze connectiviteit, waardoor je gemakkelijk vanaf verschillende apparaten kunt printen. Ik raad deze printer aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige A3-printer met hoge afdrukkwaliteit.

Veelgestelde vragen over wifi-printers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen