Ben je op zoek naar de beste laserprinter die voldoet aan al jouw afdrukbehoeften? In dit artikel helpen we je stap voor stap bij het vinden van de ideale laserprinter, of je nu behoefte hebt aan hoge afdruksnelheid, uitstekende beeldkwaliteit of geavanceerde connectiviteitsopties. Ontdek welke laserprinter het beste past bij je situatie!

Wat zijn de beste laserprinters van 2024?

Dit zijn de top 5 beste laserprinters op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste laserprinters van 2024

1. Canon imageClass MF264dw II

1. Canon imageClass MF264dw II

Belangrijke specificaties:

Type printer: All-in-One printer
Printresolutie (DPI): 600 x 600
WIFI: Ja
Print formaten: A4, A5, B5, Legal Letter, Executive

De Canon imageCLASS MF264dw II Wireless Monochrome Laserprinter is een veelzijdig 3-in-1 apparaat dat uitblinkt in printen, scannen en kopiëren. Met een indrukwekkende printsnelheid van maximaal 30 pagina's per minuut en een snelle eerste afdruk van ongeveer 6 seconden, is deze printer ontworpen voor efficiëntie. Het maakt gebruik van Toner 051/051 High Capacity Toner en is uitgerust met een standaard cassette voor 250 vellen en een 35-vels simplex ADF, waardoor het gemakkelijk taken met een hoog volume aankan. De compatibiliteit met Canon PRINT Business, Apple AirPrint en Mopria Print Service zorgt voor naadloos draadloos afdrukken en verbetert de toegankelijkheid en het gemak. Bovendien benadrukken de ENERGY STAR- en EPEAT Silver-certificeringen het milieuvriendelijke ontwerp, wat aantrekkelijk is voor milieubewuste gebruikers.

Volgens Amazon heeft de Canon imageCLASS MF264dw II een uitstekende beoordeling van 4,1 van de 5 sterren gekregen op basis van 1.207 reviews, wat de betrouwbaarheid en klanttevredenheid weerspiegelt. Met afmetingen van 15,9 x 15,4 x 14,8 inch en een gewicht van 27,3 pond, biedt het een goede balans tussen compactheid en stevigheid, waardoor het geschikt is voor verschillende werkomgevingen.

In een recensie van de Canon imageCLASS MF264dw II merkt PCMag op: "De Canon imageClass MF264dw II is een snelle monochrome laser AIO-printer die kwalitatieve output produceert, waardoor het goed past bij kleine kantoren en werkgroepen." Deze opmerking benadrukt de bekwaamheid van de printer om te voldoen aan de eisen van kleine kantoren, waar snelheid en kwaliteit van essentieel belang zijn. De mogelijkheid van de printer om hoogwaardige output te leveren met een indrukwekkende snelheid maakt het een overtuigende keuze voor dergelijke omgevingen.

In vergelijking met zijn voorgangers valt de Canon imageCLASS MF264dw II op door zijn verbeterde functies, waaronder verbeterde draadloze connectiviteit en verbeterde afdruksnelheid. Het onderscheidt zich als een betrouwbare en efficiënte werkpaard, ideaal voor kleine kantoren en werkgroepen die streven naar een balans tussen prestaties en kwaliteit.

Bij vergelijking met concurrenten onderscheidt de Canon imageCLASS MF264dw II zich door zijn robuuste functies, zoals zijn hoge afdruksnelheid en uitgebreide ondersteuning voor draadloos afdrukken. Hoewel Consumer Reports mogelijk moeite heeft gehad met het verkrijgen van specifieke details, wijst de reputatie van positieve recensies en het scala aan functies naar de sterke positie van de printer in de markt.

Al met al komt de Canon imageCLASS MF264dw II Laserprinter naar voren als een topkandidaat, die uitblinkt in snelheid, kwaliteit en milieuvriendelijk ontwerp. Hoewel het opmerkelijk goed aansluit bij kleine kantoren en werkgroepen, maken de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke functies het een overtuigende keuze voor verschillende omgevingen. De belangrijkste beperking kan liggen in de monochrome functionaliteit, die mogelijk niet geschikt is voor gebruikers met uitgebreide kleurenafdrukbehoeften. Desalniettemin positioneert zijn uitstekende prestaties en positieve gebruikersfeedback het als een eersteklas optie in de categorie laserprinters. 🖨️

Voordelen Canon imageClass MF264dw II
  • Opmerkelijke printsnelheid van maximaal 30 pagina's per minuut
  • Snelle eerste afdruk in ongeveer 6 seconden
  • Uitgerust met een standaard cassette van 250 vellen en een 35-vels duplex ADF voor taken met een hoog volume
Nadelen Canon imageClass MF264dw II
  • Beperking in monochrome functionaliteit past mogelijk niet bij gebruikers met uitgebreide kleurenafdrukbehoeften
  • Sommige gebruikers kunnen moeite hebben met het vinden van specifieke details

2. Canon PIXMA TS3350 - All-in-One

2. Canon PIXMA TS3350 - All-in-One

Belangrijke specificaties:

Printresolutie (DPI): 4800 x 1200
WIFI: Ja
Print formaten: A4, A5, B5

Als ik op zoek ben naar een veelzijdige en betaalbare all-in-one printer voor thuisgebruik of als student, dan is de Canon PIXMA TS3350 laserprinter een geweldige keuze. Met een printresolutie van 1200x4800dpi en een flatbedscanner van 600x1200dpi biedt hij hoogwaardige afdruk- en scanmogelijkheden. Dankzij de 60-vels papierlade aan de achterkant en ondersteuning voor diverse papiersoorten en media, is hij geschikt voor allerlei printbehoeften. Met aansluitingsmogelijkheden zoals USB, Wi-Fi, AirPrint en Google Cloud Print is hij heel veelzijdig. Hoewel hij geen automatisch dubbelzijdig printen of een SD-kaartsleuf heeft, levert hij toch indrukwekkende kwaliteit voor tekst, afbeeldingen en foto's, waardoor hij perfect is voor incidenteel thuisgebruik vanwege de scherpe prijs en de kwalitatieve output.

Volgens TechAdvisor is "de Canon Pixma TS3350 MkII een betaalbare multifunctionele printer met hoogwaardig printen en veelzijdige connectiviteit." Dit benadrukt de kosteneffectiviteit van de printer en zijn vermogen om hoogwaardige afdrukken te produceren terwijl hij veelzijdige aansluitingsopties biedt, waardoor hij een geschikte keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare maar veelzijdige printoplossing.

De Canon PIXMA TS3350 is ideaal voor thuisgebruik en studenten vanwege de betaalbaarheid en de goede reeks print- en aansluitingsfuncties. De gebruiksvriendelijke interface en de compatibiliteit met diverse apparaten maken hem handig voor gebruikers in deze situaties. Hij is misschien niet de snelste printer en de kosten voor het vervangen van inkt moeten in overweging worden genomen bij regelmatig gebruik.

Vergeleken met andere Canon printers, zoals de Canon imageCLASS MF753Cdw en de Canon PIXMA G7020, valt de PIXMA TS3350 op vanwege de betaalbaarheid en veelzijdigheid, gericht op thuisgebruikers en studenten. Hoewel hij misschien niet dezelfde snelheid biedt als de MF753Cdw, is het een budgetvriendelijke optie met een goede printkwaliteit en aansluitingsmogelijkheden voor zijn doelgroep.

Kortom, de Canon PIXMA TS3350 laserprinter is een betaalbare all-in-one printer die hoogwaardige afdrukken en veelzijdige connectiviteit biedt. Hij is perfect voor thuisgebruikers en studenten, met een goede reeks functies voor een scherpe prijs. Hoewel hij misschien niet de snelste optie is en er overwegingen zijn met betrekking tot de kosten van het vervangen van inkt, maken de betaalbaarheid en de kwalitatieve output hem een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een instapmodel all-in-one printer voor incidenteel gebruik. 🖨️

3. Canon imageClass MF455dw

Ik ben erg enthousiast over de Canon imageClass MF455dw, een krachtige all-in-one laserprinter die speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Met zijn snelle prestaties en minimale onderhoud is dit echt een topper. Het 5-inch kleurentouchscreen is een absolute eyecatcher en zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring. Ook biedt het mogelijkheden voor aanpassingen voor beheerders. En met de optionele uitbreiding van de papierlade kan deze printer meegroeien met de behoeften van je bedrijf. En om het af te maken, Canon biedt ook dekking voor ongelukken tijdens het gebruik, wat zorgt voor extra gemoedsrust.

Volgens PCMag maakt de MF455dw indruk met "snelle afdruksnelheden en een overvloed aan productiviteits- en gemakfuncties." Dit maakt het echt een ideale keuze voor bedrijven die veel afdrukken nodig hebben. En de mogelijkheid om de papierlade uit te breiden zorgt ervoor dat de printer kan meegroeien met je bedrijfsbehoeften, wat zorgt voor extra veelzijdigheid.

In vergelijking met de Canon Color imageCLASS MF656Cdw, blinkt de MF455dw uit in het bedienen van zakelijke behoeften. Terwijl de MF656Cdw meer geschikt is voor gezinsgebruik, kleine kantoren en studenten, schittert de MF455dw echt in een professionele omgeving, vooral in snelle omgevingen waar efficiëntie van groot belang is. Dit maakt het echt een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare, hoogwaardige afdrukoplossing.

De MF455dw is vooral geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven, vanwege zijn snelle afdrukmogelijkheden, minimale onderhoud en de mogelijkheid om mee te groeien met je behoeften. Maar het is belangrijk om te weten dat de Canon imageClass MF455dw, net als zijn voorganger, misschien niet de beste keuze is voor het afdrukken van foto's van hoge kwaliteit, omdat het geoptimaliseerd is voor documentafdrukken en zakelijk gebruik. Volgens RTINGS heeft de MF656Cdw moeite met het reproduceren van fijne details en heeft het beperkingen qua kleurnauwkeurigheid en kleurbereik, wat mogelijk niet voldoet aan de eisen van fotoafdrukenthousiastelingen.

Kortom, de Canon imageClass MF455dw is een uitstekende keuze voor kleine en middelgrote bedrijven, met zijn snelle prestaties, minimale onderhoud en de mogelijkheid om mee te groeien. Zijn uitgebreide functies en focus op zakelijke behoeften maken het tot een topkeuze in het professionele afdruklandschap. Hoewel het misschien niet de ideale keuze is voor fotoafdrukenthousiastelingen, maakt de nadruk op efficiëntie en productiviteit het tot een overtuigende optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare, hoogwaardige afdrukoplossing. 🖨️

Voordelen Canon imageClass MF455dw
  • Snelle afdruksnelheden en productiviteitsfuncties voor zakelijk gebruik
  • Optionele uitbreiding van de papierlade voor groeiende zakelijke behoeften
  • Onopzettelijke schade door behandeling (ADH) gedekt door de serviceovereenkomst van Canon
Nadelen Canon imageClass MF455dw
  • Niet ideaal voor het afdrukken van foto's van hoge kwaliteit

4. Brother HL-L3270CDW Compact Wireless Digital

4. Brother HL-L3270CDW Compact Wireless Digital

Belangrijke specificaties:

5. Canon imageCLASS MF743Cdw / i-SENSYS

5. Canon imageCLASS MF743Cdw / i-SENSYS

Belangrijke specificaties:

Hoe kies je de beste laserprinter?

Niet elke laserprinter is hetzelfde en daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven.

Type printers

Er zijn laserprinters die meer kunnen dan alleen printen: deze printers worden all-in-one printers genoemd. Ze kunnen afdrukken en hebben vaak een ingebouwde scanner.

Hierdoor scan je niet alleen belangrijke documenten in, maar gebruik je je printer ook als kopieermachine. Soms gebruik je een all-in-one printer ook als fax, maar dit zie je steeds minder.

Met het type printer wordt er ook vaak aangeduid of het om een kleuren- of een zwart-witprinter gaat. Zwart-witprinters zie je meer dan laserprinters die in kleur printen. Dit komt doordat ze vaak niet de beste kwaliteit kleurenprints leveren. Print je veel in kleur, dan is een goede inkjetprinter meestal een betere keuze.

Wanneer je veel in A3-formaat print, dan is een A3-printer zeker het overwegen waard. Deze zijn verkrijgbaar als zowel inkjetprinters als laserprinters.

Resolutie

Printresolutie is simpelweg de mate van detail in een afgedrukt plaatje. Een hogere resolutie betekent meer detail, oftewel een scherpere afbeelding. Deze kwaliteit wordt gemeten in dots per inch (DPI). Hoe meer puntjes (van inkt) er per inch gedrukt worden, hoe hoger de resolutie van het beeld. 1DoubleSmart (n.d.). 'Wat zijn Dots per inch?'

Bij professioneel drukwerk is resolutie erg belangrijk, want een print van hoge kwaliteit ziet er mooier uit. Gebruik je je printer alleen thuis om zo af en toe documenten te printen, dan is de resolutie minder belangrijk. Het draagt uiteraard wel bij aan de kwaliteit van je print.

Ben je op zoek naar een printer waarmee je voornamelijk al je foto's afdrukt? Dan heb je de beste printer nodig die met een hoge resolutie afdrukt. Een goede fotoprinter is hier ideaal voor.

Printsnelheid

Het voordeel van een laserprinter is dat deze sneller zijn dan inkjetprinters. Je print enorm snel je documenten uit. De printsnelheid wordt aangegeven in pagina's per minuut. De meeste laserprinters printen minimaal 25 pagina's per minuut, soms zelfs meer.

Zelf moet ik voor studie regelmatig veel pagina's afdrukken van wetenschappelijke onderzoeken. Met een laserprinter is dit binnen een tel gebeurd!

De printsnelheid hangt ook af van de resolutie. Soms stel je deze zelf in. Wil je een document in een hogere resolutie printen, dan is het vanzelfsprekend dat de printer er wat langer over doet. Hier staat dan wel hogere kwaliteit tegenover.

Print je enorm veel data en is de kwaliteit minder belangrijk? Kies dan voor een goede matrixprinter.

Papiercapaciteit

Het is erg handig wanneer je niet constant het papier bij moet vullen. Dit is vooral het geval als je veel print. Hou er echter wel rekening mee dat een printer met een grote capaciteit vaak een lade heeft om het papier op te bergen. Hierdoor neemt de printer meer ruimte in beslag dan een printer met minder capaciteit.

Printerfuncties

De printerfuncties vertellen je meer over de functionaliteit van je printer. Sommige printers kunnen bijvoorbeeld scannen en kopiëren, andere printers kunnen alleen printen. Over het algemeen geldt: hoe meer een printer kan, hoe meer je betaalt.

Een printer die ook scant en kopieert, noemt men ook wel een all-in-one-printer. Gebruik je je laserprinter alleen af en toe, dan zijn andere functies niet nodig. Gebruik je de printer in je thuiskantoor, dan kan het handig zijn wanneer je ook de mogelijkheid hebt om te scannen.

Bluetoothconnectiviteit

Heeft je laserprinter een Bluetoothverbinding, dan print je gemakkelijk vanaf andere apparaten. Denk aan printen vanaf je smartphone of je tablet, of draadloos printen vanaf je computer of laptop. Het lijkt misschien overbodig, maar hoeveel foto's heb jij op je telefoon waar je niets mee doet?

Heeft je laserprinter Bluetoothverbinding, dan druk je je foto's met één druk op de knop af. Hou er echter wel rekening mee dat een laserprinter niet de beste kwaliteit foto's afdrukt. Zoek je een printer om snel foto's mee af te drukken, overweeg dan een goede pocketprinter of een inkjetprinter.

Wil je nog meer uit je wifi-verbinding halen? Kies dan voor een goede wifi-printer. Deze maakt gebruik van je wifi-netwerk, waardoor je net als bij een printer met Bluetooth, draadloos print.

witte laserprinter van HP op bureau

Wat is volgens de Consumentenbond de beste laserprinter?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste laserprinter vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste laserprinter?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste laserprinter vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Thijs Schouten Fotografie de beste laserprinter?

 De beste laserprinter volgens Thijs Schouten Fotografie is de Brother HL-1110. Deze compacte en efficiënte zwart-wit laserprinter is ideaal voor thuisgebruik of kleine kantoren. Met een afdruksnelheid van 20 pagina's per minuut en een hoge afdrukresolutie zorgt de Brother HL-1110 voor snelle en heldere afdrukken. 

Zijn eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid maken het een uitstekende keuze voor iedereen die een betrouwbare en betaalbare printer nodig heeft. De Brother HL-1110 is een uitstekende optie voor zowel alledaags printen als professionele documenten.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen