Ben je op zoek naar een handige manier om onderweg foto's te printen? Pocket printers zijn de perfecte oplossing voor snelle en gemakkelijke afdrukken, waar je ook bent.

In dit artikel ontdek je alles over pocket printers: van de nieuwste modellen en technologieën tot tips voor het kiezen van de beste printer voor jouw behoeften. Leer hoe je met deze compacte gadgets in een handomdraai herinneringen tot leven brengt, ideaal voor feestjes, reizen of gewoon voor de lol.

Wat zijn de beste pocketprinters van 2024?

Dit zijn de top 5 beste pocketprinters op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste pocketprinters van 2024

1. Polaroid Hi-Print

1. Polaroid Hi-Print

Belangrijke specificaties:

App vereist voor volledige functionaliteit: Ja
Bluetooth vereist: Ja
Kan zelfstandig met internet verbinden: Nee

Als ik kijk naar de Polaroid Hi-Print 2x3 Pocket Printer, valt deze direct op als een compact en draagbaar apparaat dat via Bluetooth verbonden is en gebruikmaakt van dye-sub-technologie voor hoogwaardige prints in minder dan 50 seconden. Met deze zakformaat printer heb je draadloos en moeiteloos foto's printen en kun je ze aanpassen via de Polaroid Hi-Print mobiele app. Gebruikers zijn lovend over het gebruiksgemak, de kwaliteit van de foto's en de printresultaten. Belangrijk om te weten is dat de printer uitsluitend compatibel is met Polaroid Hi-Print Paper, wat het onderscheidt van printers die compatibel zijn met Zink Paper. De printer is oplaadbaar, wat ideaal is voor onderweg, en wordt geleverd met een alles-in-één 2x3” fotopapiercartridge met kleurenlint en 10 vellen zelfklevend fotopapier.

Volgens een review op PCMAG is de Polaroid Hi-Print 2x3 Pocket Printer een veelzijdig apparaat dat aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een handige en hoogwaardige printervaring. De compacte afmetingen en het vermogen om levendige 2x3 inch prints te produceren maken het een uitstekende keuze in de categorie draagbare printers. Zoals een recensent opmerkt, "De Polaroid Hi-Print is een via Bluetooth verbonden 2x3 zakformaat fotoprinter die dye-sub-technologie gebruikt om hoogwaardige prints te produceren in minder dan 50 seconden."

In vergelijking met andere draagbare printers onderscheidt de nadruk van de Polaroid Hi-Print op levendige kleuren en het compacte zakformaat het van de rest. De printer concurreert met apparaten zoals de KODAK Step Wireless Mobile Photo Mini Color Printer en de Fujifilm Instax Mini Link 2 Smartphone Printer, en biedt een voorsprong op het gebied van dye-sub-printfuncties en snelle printmogelijkheden.

Toch is de Polaroid Hi-Print niet de enige speler op het gebied van draagbare printers. Het artikel op Digital Camera World benadrukt andere opties, zoals de Canon Selphy Square QX10, bekend om zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en draagbaarheid. De focus van de Canon-printer op vierkante foto's en duurzame prints onderscheidt het van de specialisatie van de Polaroid Hi-Print in 2x3 inch prints. Zoals de review benadrukt, wordt de Canon Selphy Square QX10 aanbevolen vanwege de uitstekende printkwaliteit, waardoor het de beste keuze is voor vierkante foto's.

De Polaroid Hi-Print 2x3 Pocket Printer blinkt uit als draagbare printoplossing, met levendige en hoogwaardige prints voor onderweg. De compatibiliteit met de Polaroid Hi-Print mobiele app, de dye-sub-technologie en het gebruiksvriendelijke ontwerp maken het een topkeuze in de categorie draagbare printers. Hoewel het misschien concurrentie heeft van printers die zich richten op specifieke printformaten of technologieën, maken het gemak en de kwaliteit het tot een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige zakformaat printer.

Voordelen Polaroid Hi-Print
 • Compact en draagbaar
Nadelen Polaroid Hi-Print
 • Exclusieve compatibiliteit met Polaroid Hi-Print Paper
 • Concurrentie van printers die zich richten op specifieke printformaten of technologieën

2. Hybride instant camera en printer: Instax Mini LiPlay

2. Hybride instant camera en printer: Instax Mini LiPlay

Belangrijke specificaties:

3. Kodak Step Slim

Ik ben de Kodak Step Slim mobiele fotoprinter, een compacte en lichtgewicht Zink-printer ontworpen voor on-the-go printen. Ik produceer 2 x 3-inch fotoafdrukken met een glanzende witte afwerking en een eenvoudig ontwerp. Mijn bijbehorende app biedt verschillende filters en ik print met een consistente snelheid in ongeveer 47,4 seconden. Mijn afdrukkwaliteit is goed met natuurlijke en goed verzadigde kleuren, maar er zijn enkele problemen met fijne banden en pixelatie bij nauwkeurige inspectie. Door het gebruik van Zink-technologie zijn er geen cartridges nodig, en de gemiddelde kosten van papier liggen rond de 50-60 cent per afdruk. Ook is er de optie voor een abonnementsplan met 10% korting.

Ik behoor tot de beste draagbare fotoprinters van 2024, volgens Reviewed. Mijn eenvoudige installatie, snelle printen en geweldige bijbehorende app worden geprezen, hoewel mijn kleurnauwkeurigheid wordt bekritiseerd. Hiermee sta ik rechtstreeks in concurrentie met de Canon Ivy, die wordt geprezen om zijn compacte ontwerp, meerdere kleuropties, betrouwbare Bluetooth-verbinding en snelle printen. Aan de andere kant wordt de Fujifilm Instax Mini Link opgemerkt vanwege zijn kleine formaat, aanpasbare afdrukken en het nostalgische ontwikkelingsproces, hoewel sommige gebruikers de langzame printsnelheid als een nadeel kunnen ervaren.

In vergelijking met andere top draagbare printers, ga ik de strijd aan met befaamde modellen zoals de Polaroid Hi-Print 2x3 en de Fujifilm Instax Mini LiPlay. De Polaroid Hi-Print 2x3 wordt erkend om zijn compacte vorm en het vermogen om 2x3 inch afdrukken te produceren op kwaliteitspapier met sublimatiedruk. Ondertussen wordt de Fujifilm Instax Mini LiPlay geïdentificeerd als de beste hybride printer, die functioneert als een digitale camera en directe printercamera.

Volgens Digital Camera World valt de Canon Selphy Square QX10 op door zijn uitstekende afdrukkwaliteit, duurzame afdrukken, draagbaarheid en sublimatieprinttechnologie. Het wordt aanbevolen voor zijn vermogen om vierkante afdrukken te produceren en is geschikt voor reizen en sociale evenementen. Echter, mijn voordelen liggen in mijn compactheid, snelle printen en concurrerende afdrukkosten, waardoor ik een geschikte optie ben voor het vastleggen en afdrukken van herinneringen onderweg.

Kortom, ik, de Kodak Step Slim pocketprinter, ben een handige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare oplossing voor direct fotoafdrukken. Mijn snelle printen, compacte ontwerp en concurrerende afdrukkosten maken mij een sterke kanshebber op de markt van draagbare fotoprinters. Echter, mijn kleurnauwkeurigheid kan een zorg zijn voor gebruikers die precisie in kleurreproductie prioriteren.

Voordelen Kodak Step Slim
 • Compact en lichtgewicht ontwerp voor draagbaarheid
 • Snelle afdruksnelheid voor gebruik onderweg
 • Concurrerende printkosten in vergelijking met vergelijkbare printers
Nadelen Kodak Step Slim
 • Problemen met kleurnauwkeurigheid en fijne banden bij nauwkeurige inspectie
4. Fujifilm instax Instax Mini Link

Belangrijke specificaties:

Ik ben super enthousiast om de Fujifilm Instax Mini Link 2 pocket printer met jullie te delen! Voor €129,99 is dit de perfecte oplossing voor het afdrukken van foto's, waar je ook bent. Met zijn draagbare en stijlvolle ontwerp en hoge kwaliteit prints, steekt deze printer met kop en schouders boven de rest uit. Ik ben vooral dol op de vele bewerkingsmogelijkheden in de app en het feit dat hij perfect werkt met Fujifilm's instant film.

Het is super handig dat deze printer via Bluetooth werkt en compatibel is met de meeste moderne smartphones. De officiële app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en biedt allerlei bewerkingsmogelijkheden, zoals kaders, stickers, filters, en zelfs bewegingsbesturing! En wist je dat je zelfs foto's kunt afdrukken vanaf een Fujifilm X-S10 camera en zelfs vanaf een Nintendo Switch met een speciale app?

Volgens PCMag biedt de Fujifilm Instax Mini Link 2 printer nieuwe bewegingsfuncties en behoudt het belangrijke functies van het originele model. Dit laat zien dat Fujifilm toegewijd is aan het verbeteren van de gebruikerservaring met innovatieve functies, terwijl de kernfunctionaliteiten behouden blijven. Maar let op: Tech Advisor merkt op dat de nieuwe InstaxAir-functie misschien verwarrend is om te gebruiken en dat het apparaat verouderde MicroUSB-oplaadmogelijkheden heeft, wat potentiële beperkingen zijn voor sommige gebruikers.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Instax Mini Link 2 op door zijn unieke compatibiliteit met Fujifilm's instant film, waarmee het een nostalgisch en tastbaar aspect aan het afdrukken toevoegt. De bewegingsfuncties en de mogelijkheid om QR-codes voor videoweergave af te drukken, bieden nieuwe dimensies aan de afdrukervaring, waarmee het zich onderscheidt van conventionele zakprinters. Ondanks mogelijke beperkingen, zoals de leercurve voor de nieuwe InstaxAir-functie en de verouderde MicroUSB-oplaadmogelijkheden, is zijn compacte ontwerp, hoge kwaliteit prints en uitgebreide bewerkingsmogelijkheden maken het tot een sterke concurrent in de markt voor zakprinters.

Al met al, de Fujifilm Instax Mini Link 2 pocket printer is geweldig voor gebruikers die de tastbare ervaring van instant film afdrukken waarderen. Met zijn innovatieve functies, uitgebreide bewerkingsmogelijkheden en compatibiliteit met verschillende apparaten, is het een aantrekkelijke optie voor het vastleggen en delen van herinneringen onderweg. Maar let op: potentiële kopers moeten rekening houden met de leercurve voor nieuwe functies en het apparaat dat verouderde MicroUSB-oplaadmogelijkheden gebruikt en hoge operationele kosten heeft. Desondanks maken de unieke verkoopargumenten het tot een overtuigende keuze voor degenen die een mix van nostalgie en moderne functionaliteit zoeken in een zakprinter. 📸

Voordelen Fujifilm instax Instax Mini Link
 • Hoge kwaliteit afdrukken
 • Brede scala aan bewerkingstools in de app
 • Compatibiliteit met Fujifilm's direct-klaar film
Nadelen Fujifilm instax Instax Mini Link
 • Leercurve geassocieerd met de nieuwe InstaxAir functie
 • Afhankelijkheid van verouderde MicroUSB opladen
 • Hoge lopende kosten
5. Ideaal voor liefhebbers van scrapbooking: Fujifilm instax Instax Square Link

Belangrijke specificaties:

App vereist voor volledige functionaliteit: Ja
Bluetooth vereist: Ja
Kan zelfstandig met internet verbinden: Nee

Hey daar! Ik ben de Fujifilm Instax Square Link pocket printer, en ik ben jouw nieuwe beste vriend als het gaat om direct afdrukken. Met mijn compacte formaat en eenvoudige bediening ben ik perfect voor iedereen die houdt van de klassieke stijl van afdrukken of een nostalgische esthetiek waardeert. Mijn afdrukkwaliteit is top, met een glanzende afwerking en ik maak gebruik van het Instax Square-formaat. Met Bluetooth-verbinding duurt het slechts 12 seconden om elke afbeelding af te drukken, dus ik ben perfect voor onderweg. Mijn ontwerp is strak en modern, met een oplaadbare batterij en een USB Type C oplaadpoort, ideaal voor gebruikers die waarde hechten aan draagbaarheid en gemak.

Volgens Tom's Guide wordt ik aanbevolen voor liefhebbers van de klassieke afdrukstijl of een nostalgische esthetiek. Mijn strakke afwerking en bewerkingstools worden benadrukt, maar de app heeft nog wat verbetering nodig, zoals vermeld in de review van Tech Advisor. Ik bied een resolutie van 12,5 stippen/mm (318 dpi, 80 μm stipafstand) en beschik over Bluetooth- en USB-C-connectiviteit, wat perfect is voor gebruikers die moderne verbindingsmogelijkheden zoeken. Ik heb ook exclusieve functies zoals AR Print en Instax Connect, waarmee augmented reality-effecten en elektronische berichten aan afbeeldingen kunnen worden toegevoegd, zoals gedetailleerd beschreven door Digital Camera World.

Ik ben met name geschikt voor liefhebbers van plakboeken, omdat ik een nostalgisch en leuk element toevoeg met direct afdrukken, zoals vermeld in de review van The Verge. Er zijn echter zorgen geuit over de toenemende gebruikskosten vanwege de prijzige filmpakketten, die ongeveer $20 kosten voor 20 stuks film, zoals aangegeven in de review van Tom's Guide. De app van de printer heeft af en toe problemen met koppelen en er is ruimte voor verbetering qua tekstgrootte en navigatie, dus potentiële kopers moeten deze zaken zorgvuldig overwegen, vooral degenen die sterk vertrouwen op de bijbehorende app voor bewerking en afdrukken.

In vergelijking met mijn concurrenten val ik op door mijn strakke ontwerp, moderne verbindingsmogelijkheden en de mogelijkheid om augmented reality-effecten toe te voegen aan afgedrukte afbeeldingen. Toch heb ik te maken met concurrentie op de markt voor pocketprinters vanwege de toenemende gebruikskosten en de noodzaak voor appverbeteringen, zoals benadrukt in de review van Tech Advisor.

Kortom, de Fujifilm Instax Square Link pocket printer is een ideale keuze voor individuen die waarde hechten aan draagbaarheid en de klassieke directe afdrukstijl, vooral voor liefhebbers van plakboeken. Mijn moderne functies, zoals Bluetooth- en USB-C-connectiviteit, samen met de unieke mogelijkheid om augmented reality-effecten toe te voegen aan afgedrukte afbeeldingen, maken mij een overtuigende optie. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig de gebruikskosten en de huidige beperkingen van de app overwegen. 😊

 • Goede printkwaliteit met een glanzende afwerking
Nadelen Fujifilm instax Instax Square Link
 • Toenemende bedrijfskosten als gevolg van prijzige filmverpakkingen
 • Af en toe koppelingsproblemen en ruimte voor verbetering in app-navigatie en tekstgrootte

Hoe kies je de beste pocketprinter?

Niet elke pocketprinter is hetzelfde. Daarom zet ik hieronder de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje.

Bijbehorende apps

De meeste pocketprinters gebruik je samen met een bijbehorende (veelal vereiste) app. Via de app druk je foto's af en voeg je eventueel filters toe, maar dit laatste is niet met alle apps mogelijk. Let hier goed op als dit belangrijk voor je is.

Er zijn ook losstaande apps met de mogelijkheid om verschillende filters toe te voegen. Is er geen app, dan druk je direct vanaf je smartphone af. Daar heb je immers een printer voor nodig.

Connectiviteit in pocketprinters

Bijna alle pocketprinters verbinden via bluetooth en zijn daardoor draadloos. Er zijn ook pocketprinters met een wifi-verbinding. Deze gebruik je eenvoudig en snel thuis.

Daarnaast hebben de meeste pocketprinters een usb-verbinding. Hiermee laadt je het apparaat op en of verbind je de printer ook met de computer of laptop.

Afmetingen

Het spreekt voor zich dat een pocketprinter compact moet zijn. Bij voorkeur stop je het apparaat makkelijk in je broekzak, waardoor je altijd en overal je foto's afdrukt.

De meeste pocketprinters zijn ook meteen wifi-printers, waardoor je ze eenvoudig op je thuisnetwerk gebruikt. Ze zijn niet zo veelzijdig als een goede 3D-printer of een laserprinter, maar geven je wel dat retro gevoel.

Ik heb een Canon Ivy en gebruik hem altijd. Het is een geweldige kleine printer waarmee je tekst, kaders en andere versieringen kunt toevoegen voordat je afdrukt. Beste uitgave en ik neem hem mee op reis. Ik heb er zelfs een hoesje bij gekocht zodat hij beschermd is als ik op reis ga.


lboyd170, Redditgebruiker

ZINK-technologie uitgelegd

'ZINK' staat voor Zero Ink: Er wordt geen inkt gebruikt voor afdrukken met deze technologie. Omdat er geen inktpatronen, inktlinten of toners nodig zijn, biedt de technologie een voordelig, milieuvriendelijk en gemakkelijk alternatief voor inkt.1Joël, Inktweb (2023). 'Wat is en hoe werkt de ZINK printtechnologie?'

Hoe werkt het wel? Er zitten laagjes inkt in het papier zelf. Wanneer je een afbeelding afdrukt, wordt er druk uitgeoefend op het papier op de plaats van de afbeelding. Deze techniek zorgt voor een professioneel ogende print.

ZINK-printers zijn langzamer dan een inkjetprinter, laserprinter of led-printer en daarom niet geschikt voor regelmatig gebruik.

Ben je op zoek naar een printer om regelmatig grotere documenten mee te printen? Dan is een all-in-one printer een betere keuze dan een pocketprinter. Wil je op posterformaat printen? Dan moet je zelfs aan een A3-printer denken.

Print je veel data? Dan is een matrixprinter de overweging waard. Een fotoprinter is daarentegen ideaal als je vooral veel foto's print! De pocketprinter is geschikt om af en toe een foto te printen, maar je foto's blinken past écht uit als ze uit zo'n fotoprinter komen.

Welk merk maakt de beste [productgroep in meervoud]?

Er zijn een paar merken die bekend staan om hun pocket printers. Hieronder lees je meer over deze merken.

Kodak

Kodak pocket printers zijn enorm populair vanwege hun gebruiksgemak en uitstekende afdrukkwaliteit. Ze zijn compact en draagbaar, waardoor je overal en altijd je favoriete foto's kunt printen, direct vanaf je smartphone.

Deze printers staan bekend om hun levendige kleuren en scherpe beeldkwaliteit, wat ze ideaal maakt voor het vastleggen van herinneringen. De eenvoudige connectiviteit via Bluetooth en de gebruiksvriendelijke app maken het printproces snel en moeiteloos.

Bovendien zijn Kodak printers duurzaam en betrouwbaar, waardoor ze een geweldige investering zijn voor zowel amateurfotografen als professionals die onderweg zijn.

Polaroid

Polaroid pocket printers zijn enorm geliefd vanwege hun iconische merknaam en de nostalgische waarde die ze bieden. Ze zijn bekend om hun vermogen om direct levendige en hoge kwaliteit foto's te printen, wat ze ideaal maakt voor het direct delen van herinneringen.

Deze compacte printers zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen, waardoor je overal snel en moeiteloos foto's kunt printen. De combinatie van gebruiksgemak, draagbaarheid en de unieke Polaroid-stijl maakt deze printers bijzonder aantrekkelijk.

Daarnaast staan ze bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor ze een favoriete keuze zijn voor zowel casual gebruikers als fotografie-enthousiastelingen.

Wat is volgens TechRadar de beste pocket printer?

De beste pocket printer volgens TechRadar is de Polaroid Hi-Print. Deze compacte printer staat bekend om zijn uitstekende afdrukkwaliteit en gebruiksgemak.

Met de Polaroid Hi-Print print je direct vanaf je smartphone, waarbij je foto's tot leven komen met levendige kleuren en scherpe details. Het apparaat is klein genoeg om in je zak te passen, waardoor het ideaal is voor onderweg.

Bovendien biedt het de mogelijkheid om je foto's te personaliseren met de bijbehorende app, wat het een perfecte keuze maakt voor creatieve gebruikers.

Veelgestelde vragen over pocket printers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen