Met de beste wifi-printer print je eenvoudig draadloos vanaf je smartphone, tablet, laptop of computer. De printer maakt deel uit van je netwerk, waardoor je geen gedoe met snoeren meer hebt. Gebruiksgemak ten top! In dit artikel lees je er alles over.

Wat zijn de beste wifi-printers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste wifi-printers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste wifi-printers van 2024

1. CANON PIXMA TS 3450 Zwart

1. CANON PIXMA TS 3450 Zwart

Belangrijke specificaties:

Printresolutie (DPI): 1200 x 4800
Print formaten: Legal Letter
Printer technologie: Inkjetprinter
Type interface met pc: USB 2.0
Capaciteit papierladen: 120
Type printer: All-in-One printer

De Canon PIXMA MG3620 draadloze alles-in-één inkjetprinter is een veelzijdige optie die geschikt is voor verschillende gebruikersscenario's. Het is met name geschikt voor gezinsgebruik, waarbij het "scherpe documenten en gedetailleerde foto's biedt met een lage kosten per afdruk." De scanner met hoge resolutie verbetert de functionaliteit ervan, hoewel het ontbreekt aan een automatische invoer. De compacte afmetingen van de printer maken het een degelijke keuze voor studenten, met hoogwaardige documentafdrukken en relatief betaalbare cartridgevervanging. Het print echter langzaam en heeft geen automatische documentinvoer, wat beperkend kan zijn bij intensief gebruik. Ondanks de trage printsnelheid en beperkte connectiviteitsopties, excelleert de printer in het produceren van hoogwaardige output in verschillende gebruikersscenario's.

De opvallende kenmerken van de Canon PIXMA MG3620 zijn de hoge beeldkwaliteit, snelle scanning en kleurenkopieën, waardoor het een uitstekende waarde biedt voor degenen die geen extra functies nodig hebben. Het levert gedetailleerde foto's met redelijke kleurnauwkeurigheid en een lage kosten per afdruk, waardoor het een goede keuze is voor fotoprinting. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de printer geen LCD-scherm en beperkte papierverwerkingsmogelijkheden heeft, evenals zijn gemiddelde printsnelheid voor tekst en afbeeldingen op gewoon papier en langzamere snelheid voor dubbelzijdig afdrukken.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Canon PIXMA MG3620 zich door zijn gedetailleerde fotoprinting en hoogwaardige documentoutput. De trage printsnelheid en beperkte connectiviteitsopties kunnen echter worden gezien als nadelen in een competitieve markt waar snellere en veelzijdigere opties beschikbaar zijn.

Kortom, de Canon PIXMA MG3620 draadloze alles-in-één inkjetprinter biedt hoogwaardige output in verschillende gebruikersscenario's, waardoor het geschikt is voor gezins-, studenten- en basis kantoorgebruik. Zijn sterke punten liggen in het produceren van scherpe documenten en gedetailleerde foto's tegen een lage kosten per afdruk. De beperkingen, zoals de trage printsnelheid, het ontbreken van een automatische documentinvoer en beperkte connectiviteitsopties, moeten echter in overweging worden genomen bij het evalueren van de geschiktheid ervan voor specifieke gebruikersbehoeften.

Voordelen CANON PIXMA TS 3450 Zwart
 • Hoge kwaliteit output voor documenten en foto's
 • Lage kosten per afdruk voor scherpe documenten en gedetailleerde foto's
 • Compact formaat, geschikt voor studenten en basis kantoorgebruik
Nadelen CANON PIXMA TS 3450 Zwart
 • Trage afdruksnelheid
 • Gebrek aan automatische documentinvoer
 • Beperkte connectiviteitsopties

2. HP LaserJet Pro M15w wireless

2. HP LaserJet Pro M15w wireless

Belangrijke specificaties:

3. Epson Expression Home XP-5100 (XP-5105

3. Epson Expression Home XP-5100 (XP-5105

Belangrijke specificaties:

4. Brother MFC-J1170DW / DCP-J1140DW (US/UK)

4. Brother MFC-J1170DW / DCP-J1140DW (US/UK)

Belangrijke specificaties:

Ik ben de Brother MFC-J1170DW / DCP-J1140DW Wifi-printer, een veelzijdige multifunctionele printer die is ontworpen voor thuiskantoren en kleine kantoorruimtes, en die gemak en efficiëntie biedt. Met een compact ontwerp en een touchscreen van 6,8 cm integreer ik naadloos in kleine werkruimtes. Ik ben uitgerust met ingebouwde Wi-Fi, AirPrint en Wi-Fi Direct ondersteuning, wat zorgt voor eenvoudig printen vanaf verschillende apparaten. Mijn opvallende functie is de Refresh EZ Print-abonnementsservice, die een gratis proefperiode van 4 maanden biedt en de mogelijkheid om tot 50% te besparen op Brother Genuine Ink. Met dit abonnement komt nooit meer zonder inkt te zitten, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor degenen die gemak en kostenbesparing waarderen.

Het instellen van de printer en het verbinden met Wi-Fi is eenvoudig, en het touchscreen maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met het netwerk. De printsnelheid is indrukwekkend, met 17ipm in zwart-wit en 16ipm in kleur, en het biedt functies zoals dubbelzijdig afdrukken en NFC-afdrukken met één aanraking. Volgens de beoordelingen is de afdrukkwaliteit prijzenswaardig voor zowel tekst- als kleurendocumenten. De kleine inktpatronen bieden echter slechts ongeveer 200 kleurenpagina's, wat resulteert in een relatief hoge kosten per pagina, wat een beperking kan zijn voor gebruikers met een hoog volume aan afdrukbehoeften.

In vergelijking met zijn voorganger, de Brother DCP-J1140DW, biedt de MFC-J1170DW verbeterde connectiviteitsopties, een intuïtiever touchscreen en het extra voordeel van de Refresh EZ Print-abonnementsservice. Terwijl de DCP-J1140DW een goede multifunctionele printer is voor de prijs, onderscheidt de MFC-J1170DW zich met de abonnementsservice, die gericht is op gebruikers die de nadruk leggen op inktbeheer en kostenbesparing.

Ondanks de sterke punten van de MFC-J1170DW, is het belangrijk om op te merken dat het volgens rapporten lastig kan zijn om verbinding te maken met een pc via USB. Bovendien, hoewel de printer redelijke vervangingskosten voor inkt biedt voor zwart-wit afdrukken, is kleurenafdrukken relatief duurder, wat een overweging kan zijn voor gebruikers met aanzienlijke kleurenafdrukbehoeften.

In de markt valt de Brother MFC-J1170DW / DCP-J1140DW Wifi-printer op als een sterke concurrent vanwege zijn compacte ontwerp, intuïtieve functies en het unieke aanbod van de Refresh EZ Print-abonnementsservice, waardoor het een uitstekende keuze is voor thuiswerken en kleine kantooromgevingen. Het concurreert gunstig met andere printers in zijn categorie, met name voor gebruikers die een balans zoeken tussen prestaties, kostenbesparing en gemak.

Samenvattend blinkt de Brother MFC-J1170DW / DCP-J1140DW Wifi-printer uit als een compact, multifunctioneel apparaat met een sterke focus op gebruiksgemak en kostenbesparing. De indrukwekkende printsnelheden, connectiviteitsopties en de innovatieve Refresh EZ Print-abonnementsservice maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte printer voor hun dagelijkse behoeften. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de relatief hogere kosten per pagina voor kleurenafdrukken en de gemelde moeilijkheden bij het verbinden met een pc via USB.

Voordelen Brother MFC-J1170DW / DCP-J1140DW (US/UK)
 • Het compacte ontwerp is ideaal voor kleine werkruimtes.
 • Indrukwekkende printsnelheid en -kwaliteit voor tekst- en kleurendocumenten.
 • De innovatieve Refresh EZ Print-abonnement voor kostenbesparing en gemak.
Nadelen Brother MFC-J1170DW / DCP-J1140DW (US/UK)
 • Relatief hoge kosten per pagina voor kleurenafdrukken.
 • Er wordt melding gemaakt van onhandigheid bij het verbinden met een pc via USB.

5. HP OfficeJet 250

5. HP OfficeJet 250

Belangrijke specificaties:

Printresolutie (DPI): 4800 x 1200
Print formaten: A4
Printer technologie: Inkjetprinter
Type interface met pc: USB 3.0
Capaciteit papierladen: 50
Type printer: All-in-One printer

De HP OfficeJet 250 is een uitblinker in de categorie draagbare printers, met lof voor zijn snelle kopieer-, scan- en printfuncties, een 2,6-inch kleurentouchscreen en draagbaarheid. Volgens Tom's Guide blinkt het uit in automatische documentinvoer en hoge beeldkwaliteit, terwijl het indrukwekkend efficiënt is in batterijgebruik. Het apparaat biedt een naadloos installatieproces, snel en betrouwbaar draadloos printen en indrukwekkende fotokwaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor mobiele printbehoeften. Echter, zoals opgemerkt door Lifewire, is de scan kwaliteit beperkt tot enkelzijdige documenten, en komen de uitgebreide functies tegen een relatief hoge kost.

In vergelijking met zijn concurrenten, staat de HP OfficeJet 250 zijn mannetje als een veelzijdige all-in-one printer geschikt voor de meeste gebruikers vanwege zijn uitzonderlijke prestaties bij printen, scannen en kopiëren. De Canon Pixma TR150 valt op vanwege zijn betaalbaarheid en uitstekende foto- en documentafdruk, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten. Aan de andere kant wordt de Epson WorkForce EC-C110 aanbevolen voor zakelijk gebruik vanwege zijn op het bedrijfsleven gerichte functies en lagere kosten per pagina. Verder wordt de Brother PocketJet 773 opgemerkt vanwege zijn extreme draagbaarheid, gericht op gebruikers die mobiliteit prioriteren.

Bij vergelijking met andere HP printers, is de HP OfficeJet 250 een ideale oplossing voor mobiele printbehoeften. Terwijl de HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw wordt geprezen om zijn snelle printprestaties en scherpe documentproductie, is het niet zo draagbaar als de OfficeJet 250. De HP OfficeJet Pro 9025e en de HP OfficeJet Pro 8025e zijn beide opties in het middensegment met brede connectiviteitskeuzes, gericht op kleine/thuis kantoor en studentengebruik. De HP Smart Tank 7301 wordt voorgesteld voor grotere printbelastingen vanwege zijn navulbare inkt tank, hoewel het duplex scannen mist en een beperkter kleurbereik heeft.

Samengevat, de HP OfficeJet 250 Wifi Printer is een overtuigende keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan een veelzijdige, draagbare all-in-one printer. Zijn snelle draadloze printing, indrukwekkende foto kwaliteit, en efficiënt batterijgebruik maken het een ideale optie voor mobiele printbehoeften. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de relatief hoge kosten en de beperking van de scan kwaliteit tot enkelzijdige documenten. Bij vergelijking met zijn concurrenten, schittert de HP OfficeJet 250 als een evenwichtig, hoog presterend apparaat, dat een mix van mobiliteit en functionaliteit biedt die moeilijk te evenaren is op de markt.

Voordelen HP OfficeJet 250
 • Snelle kopieer-, scan- en printfuncties
 • 2,6-inch kleurentouchscreen
 • Portabiliteit
 • Naadloos installatieproces
 • Snelle en betrouwbare draadloze printmogelijkheden
 • Indrukwekkende fotokwaliteit
Nadelen HP OfficeJet 250
 • Scankwaliteit beperkt tot enkelzijdige documenten
 • Relatief hoge kosten

Hoe kies je de beste wifi-printer?

De naam 'wifi-printer' vertelt je enkel hoe de printer met het netwerk verbindt. Of je nu een laserjetprinter of een inkjetprinter zoekt: elke printer kan een wifi-printer zijn. Daarom lees je in deze koopgids vooral over de eigenschappen van printers in het algemeen.

Printtechnologie

De meeste wifi-printers zijn inkjetprinters, maar er zijn ook laserprinters die wifi hebben. Wifi bij laserprinters herken je meestal aan de letter 'w' in het modelnummer. Zowel inkjet- als laserprinters hebben voor- en nadelen.

Welke voor jou het beste is, hangt af van waarvoor je de printer gebruikt en hoe vaak je print. Het voordeel van inkjetprinters is dat deze betere kwaliteit leveren wanneer het om kleurenafdrukken gaat. 1123inkt.nl (n.d.). 'Inkjet vs. laserprinter'

De aankoopprijs van een inkjetprinter is lager dan die van een laserprinter, maar hier staat wel tegenover dat dat de inkt van een inkjetprinter duurder is dan de toners die laserprinters gebruiken.

Een laserprinter is daarom ideaal wanneer je vooral veel en vaak tekstdocumenten print, en het belangrijk vindt dat dit snel gaat. De kosten per pagina zijn bij een laserprinter lager, terwijl de aankoopprijs hoger ligt. Hou er ook rekening mee dat een laserprinter meer ruimte inneemt.

Printformaat

Alle printers drukken af op A4-formaat, maar er zijn ook printers die in een kleiner en groter formaat kunnen printen. De meeste printers drukken in ieder geval probleemloos enveloppen af, en ook A5 en A6.

Wil je in A3-formaat printen? Dan heb je een goede A3-printer nodig. De meeste A3-printers hebben een wifi-verbinding, maar niet allemaal. Let hier goed op als dit belangrijk voor je is.

Afbeelding van papier in de papierlade van een printer.

Printsnelheid

Gelukkig zijn de meeste printers tegenwoordig snel. Matrixprinters daarentegen zijn langzamer en hebben meestal geen wifi-verbinding. Dit is hoogstwaarschijnlijk niet de printer die voldoet aan je eisen.

In de beschrijving of op de verpakking van de printer vind je hoeveel pagina's per minuut de printer afdrukt. Deze snelheid is meestal gebaseerd op de laagste resolutie.

Als je van plan bent om een hogere resolutie te gebruiken, hou er dan rekening mee dat de printer langzamer is dan de fabrikant aangeeft.

Resolutie

De resolutie is vooral belangrijk wanneer je veel in kleur print. De resolutie wordt aangegeven in DPI: dots per inch. Hoe hoger de resolutie, hoe hoger de kwaliteit van de print. Bij een hogere resolutie doet de printer wel langer over de taak.

Ben je op zoek naar een wifi-printer die in hoge kwaliteit foto's afdrukt? Dan is een goede fotoprinter wellicht het overwegen waard. Deze printers gebruiken meerdere kleuren inkt, waardoor het resultaat gedetailleerder is.

Wil je altijd en overal kunnen printen? Overweeg dan een goede pocketprinter. Hoewel niet alle pocketprinters gebruikmaken van wifi, zijn ze toch draadloos dankzij de Bluetoothverbinding. Pocketprinters passen meestal in je zak, waardoor je ze letterlijk overal mee naartoe neemt.

Verschillende typen printers

Hoewel je hierboven al meer hebt gelezen over de verschillende soorten printers die er zijn, zet ik ze hieronder allemaal nog eens voor je op een rijtje. Zo heb je een goed overzicht.

All-in-one-printers

Zoals de naam je al doet vermoeden: deze printer kan meer dan alleen printen. Je scant en kopieert er ook mee. Sommige all-in-one printers hebben zelfs nog een functie om te faxen, maar dit zie je steeds minder.

All-in-one printers zie je steeds meer. Ze zijn niet compact, maar daar staat tegenover dat je geen aparte scanner nodig hebt. Zelfs als je niet vaak scant, is een goede all-in-one printer handig. Het bespaart je een trip naar de winkel wanneer je wel een keer iets moet scannen.

Inkjetprinters

Inkjetprinters zie je het meest. De aankoopprijs van inkjetprinters ligt laag en ze zijn eenvoudig in gebruik, waardoor ze populair zijn. De inkt is goedkoop, maar gaat minder lang mee dan bijvoorbeeld de toner van een goede laserprinter.

Inkjetprinters blinken uit in kleurenprints en de meeste fotoprinters zijn dan ook inkjetprinters. Inkjetprinters zijn er in alle soorten en maten en worden vaak gekozen door zowel beginners als gevorderde computergebruikers.

Laserprinters

Laserprinters zijn enorm snel en bieden een goede oplossing voor mensen die regelmatig en in grote hoeveelheden tekstdocumenten printen. Print je veel voor werk, zoals ik? Kies dan net als ik voor een laserprinter. Geloof me, dat is voor zulke toepassingen de beste keuze.

Een laserprinter gebruikt geen inkt, maar toners. Deze toners hebben een hogere aankoopprijs dan de inkt van inkjetprinters, maar gaan tegelijkertijd langer mee. Hierdoor ligt de prijs per pagina lager dan bij een inkjetprinter.

Een alternatief voor een laserprinter is een led-printer. Deze werkt op bijna dezelfde manier als een laserprinter, maar heeft een hogere aankoopprijs dan een laserprinter. Dat komt doordat hij net wat duurzamer is dan een laserprinter: hij bevat minder bewegende onderdelen.

Afbeelding van verschillende geprinte foto's.

Fotoprinters

Hoewel je met elke goede printer in principe foto's print, verschilt de kwaliteit van de afdrukken onderling enorm. Zo kun je met een laserprinter prima foto's afdrukken, maar gedetailleerd zullen ze niet zijn.

Een goede fotoprinter gebruikt meer dan de standaard drie kleurencartridges, waardoor foto's bijna van professionele afdrukkwaliteit zijn. Ze zijn bovendien compact en hebben meestal een wifi-verbinding, waardoor je eenvoudig vanaf je smartphone print.

Matrixprinters

Matrixprinters waren populair in de jaren 80 en 90, maar worden inmiddels minder gebruikt. Toch zie je ze nog wel in voornamelijk industriële omgevingen.

Matrixprinters zijn robuust en zijn ideaal om gegevens mee te printen. Ze printen in zwart of rood en hebben geen wifi-verbinding.

Pocketprinters

Een pocketprinter is een fotoprinter die in je zak past. Ze hebben een Bluetooth- of wifi-verbinding, waardoor je direct vanaf je apparaten print. De meeste goede pocketprinters gebruiken geen inkt, maar speciaal papier. Hierdoor vervang je de inkt nooit.

A3-printers

Bij een A3-printer gaat het vooral om de formaten waarin je print. Een goede A3-printer drukt zowel A4, B5 als A3 af. Ook enveloppen en andere formaten zijn geen probleem voor een A3-printer. Een A3-printer kan draadloos zijn en gebruikmaken van inkjet- of laserjettechnologie. Hou er rekening mee dat deze printers veel ruimte in beslag nemen.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste wifi-printer?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste wifi-printer vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk! 

Wat is volgens Tweakers de beste wifi-printer?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste wifi-printer vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk! 

Wat is volgens PrintAbout de beste wifi-printer?

De beste wifi-printer volgens PrintAbout is de HP OfficeJet Pro 8022 Inkjetprinter. Deze all-in-one printer blinkt uit in snelheid en efficiëntie, met een afdruksnelheid van 20 pagina's per minuut in zwart-wit en 10 pagina's per minuut in kleur. Hij ondersteunt draadloze connectiviteit, waardoor je gemakkelijk vanaf verschillende apparaten kunt printen zonder gedoe met kabels. 

De HP OfficeJet Pro 8022 is ook uitgerust met automatische dubbelzijdige afdrukfunctie en een 35-vel automatische documentinvoer, wat tijd bespaart bij grotere printtaken. Ik raad deze printer aan voor zowel thuisgebruik als kleine kantoren, waar betrouwbaarheid en veelzijdigheid belangrijk zijn.

Veelgestelde vragen over wifi-printers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen