Het gevoel als je nét geschoren en gedoucht bent moet wel in de top 10 van beste kleine momenten staan. Ik voel me in ieder geval altijd weer herboren als alles netjes en glad is. ✨ Een ladyshave is hiervoor onmisbaar. Ben je op zoek de beste ladyshave, maar vind je de keuze moeilijk? Sta me dan toe je een handje te helpen.

Een ladyshave is speciaal voor vrouwen. Ik heb zelf heel lang goede scheermesjes voor vrouwen gebruikt, maar sinds ik de ladyshave heb, wil ik niets anders meer!

De 5 beste ladyshaves in een oogopslag

 1. Braun Silk-épil LS 5-160 - Met de beste ladyshave trim en scheer je alle zones onder (of buiten) de douche!
 2. Philips BRL175/00 - Voor een redelijke prijs kun trim en scheer je, en vijl je zelfs je voeten.
 3. Braun Face FS1000 - Dit fijne apparaatje biedt de precisie die je nodig hebt wanneer je in het gezicht trimt.
 4. Braun Silk-épil Bikinistyler FG1100 - Speciaal voor de bikinizone is er deze trimmer en styler van Braun.
 5. Philips SatinShave HP6341/00 - Met de beste budget keuze scheer je nat en droog voor een milde prijs.

Wat is het verschil tussen een ladyshave en (wegwerp)scheermesjes?

De ladyshave en scheermesjes hebben allebei hetzelfde doel: een zachte, gladde huid. De manier waarop ze werken zitten wel wat verschillen in.

Als eerste valt op dat de ladyshave een elektrisch apparaat is en je wegwerpscheermesjes handmatig gebruikt. Met een ladyshave werk je daardoor sneller, maar ook veiliger. De scheerkop heeft namelijk een beschermend omhulsel waardoor je minder snel scheerwondjes maakt.

Met een wegwerpscheermesje krijg je sneller een wondje als je niet oppast. Het handmatige gebruik heeft echter ook een voordeel: je hebt zelf meer controle en kan met de juiste techniek net iets gladder scheren dan met een ladyshave.

Terwijl wegwerpscheermesjes één taak hebben, kunnen ladyshaves meestal meer. Met verschillende opzetstukken en accessoires trim je bijvoorbeeld ook. Soms scrub, masseer of vijlt dit apparaat zelfs je voeten.

In de aanschafprijs zie je een duidelijk verschil tussen de twee opties. Een setje wegwerpscheermesjes kost ongeveer een tientje en ladyshaves zijn een stuk duurder. Ladyshaves gaan echter een stuk langer mee. Als je naar de lange termijn kijkt, is het prijsverschil uiteindelijk niet zo groot.

De beste ladyshaves op een rij

Het verschilt per huidtype en gevoeligheid, maar als je een gewone huid hebt krijg je ook geen last van bultjes of andere scheerirritaties. Een groot pluspunt!

Daar moet ik wel bij zeggen dat huidverzorging voor en na het scheren ook wat verschil maakt. De juiste skincare in combinatie met deze ladyshave houdt je huid in iedere geval kalm.

Trim je bepaalde zones liever, dan zit je met dit apparaat ook goed. Er wordt een trimopzetstuk meegeleverd waarmee je alle zones trimt - ook de intieme en gevoelige zones. Scheren of trimmen kan makkelijk tijdens het douchen, want deze ladyshave is volledig waterdicht. In bad kan natuurlijk ook. 🛀

ladyshave bij been

Let er wel op dat het klepje voor de batterijen goed dicht zit. Je hebt twee stuks van AA-formaat nodig om het apparaat te gebruiken. Aan de ene kant vind ik het handig dat je niet aan opladen hoeft te denken. Zorg wel voor een setje reservebatterijen in huis, zodat je in geval van nood niet de afstandsbediening moet plunderen. 😬

De scheer- en trimfuncties zijn het belangrijkst, maar er is nog meer: een functie om het lichaam mee te scrubben! Als je graag uitgebreide verzorgingsrituelen houdt is dit een echte toevoeging. Plan het scrubben wel vóór het scheren: je verwijdert dan alle dode huidcellen. Die komen hierna niet meer in de mesjes terecht.

Haartjes die nog wel tussen de mesjes belanden spoel je makkelijk weg onder de kraan of douche. Een waterdichte ladyshave zoals deze is lekker makkelijk om schoon te maken!

Voordelen:

 • Waterdicht en bruikbaar onder de douche
 • Heeft ook een trimfunctie
 • Komt met een extra scrub opzetstuk

Nadelen:

 • De prijs is aan de hoge kant
 • Vergeet de reservebatterijen niet

Daarom is het apparaat uitgerust met een flexibele kop die tijdens het scheren meebeweegt. De scheermesjes komen dicht op de huid en pakken alle haartjes mee, maar geven niet zo een trekkerig gevoel. Dat is al het eerste pluspunt!

Dankzij de waterbestendigheid gebruik je deze ladyshave van Philips ook onder de douche. Ook daar heeft de fabrikant over nagedacht: het handvat heeft namelijk extra grip. Voor de bikinizone en andere plekken die je liever niet scheert, maar wel graag kortwiekt krijg je er een trimmer opzetstuk én bikinilijn trimkam bij.

De accu van deze Philips ladyshave laad je op met de meegeleverde lader. Als het apparaat bijna leeg is, verwissel je dus niet even snel de batterijen. Aan de andere kant kom je niet voor verrassingen te staan wat de accuduur betreft, want met de batterij indicator check je de stand van zaken.

Met een volle accu scheer en trim je ongeveer 40 minuten. In de meeste gevallen zal dat wel genoeg zijn om alle gewenste plekken van je lichaam te behandelen. Sterker nog, als je het ontharen regelmatig bijhoudt, is deze accuduur voldoende voor meerdere sessies. ✨ Na een paar keer gebruiken, is het tijd om op te laden.

Deze ladyshave heeft nog een extra functie die je niet verwacht, maar wel handig is: een voetvijl! De voetvijl wordt als extra accessoire meegeleverd en je klikt het onderdeel makkelijk op het apparaat. Hoewel ik bij een ladyshave niet meteen aan voetverzorging denk, is het leuk om de mogelijkheid te hebben.

Als kers op de taart maak je de ladyshave makkelijk schoon onder de kraan. Alle accessoires zijn afneembaar, dus het water komt bij elk plekje. Tenslotte berg je het apparaat en de meegeleverde opzetstukjes op in het etui dat je erbij krijgt.

Voordelen:

 • Volledig waterdicht
 • Geschikt voor scheren én trimmen
 • Extra voetvijl opzetstuk

Nadelen:

 • Na 1 - 3 keer gebruiken moet je weer opladen

Het is een compact apparaatje dat 175 gram weegt. Hij voelt stevig, maar is ook lekker licht. Deze Braun is ongeveer de helft lichter dan andere ladyshaves, maar dat is in dit geval ook wel logisch.

De Braun Face heeft aan de bovenkant een klein maar fijn kopstuk met scheermesjes. Het kopstuk volgt de vormen van je gezicht om zo glad mogelijk te scheren. Het is dus een flexibel apparaatje, en dat is ook wel nodig om in alle hoekjes en vormen van het gezicht te kunnen komen.

Het is niet onveilig om andere gebieden dan het gezicht te ontharen, maar handig is het zeker niet. Grotere oppervlakken van het lichaam ontharen kost enorm veel tijd met zo'n klein kopstuk en voor de bikinizone is geen speciaal opzetstuk meegeleverd. 😬

braun ladyshave face closeup

Je hebt AA batterijen nodig om de ladyshave te gebruiken. Aan de ene kant is dat lekker reisvriendelijk, want je hoeft niet met een lader te zeulen of een geschikt stopcontact te vinden.

Het nadeel is dan weer dat je de klos bent als de batterij onverwacht leeg raakt en je geen reservebatterijen in huis hebt.

Wanneer je je gezicht onthaart, wil je heel goed zien wat je aan het doen bent. Dat is de productontwikkelaars niet ontgaan: er zit namelijk een ingebouwd lampje in de ladyshave.

Het apparaat heeft verder geen andere functies, maar wel een paar andere fijne accessoires.

Om de kop na gebruik schoon te maken, krijg je een onderhoudsborsteltje. Die heb je ook wel nodig, want dit apparaat is niet waterdicht en maak je altijd droog schoon. Let daarom op dat je niet op de automatische piloot de scheermesjes onder de kraan afspoelt.

Ben je klaar met ontharen, dan berg je alles op in het meegeleverde opbergtasje. Opgeruimd staat netjes.

Voordelen:

 • Een compact en reisvriendelijk apparaatje
 • Scheermesjes komen in alle hoekjes en vormen van het gezicht
 • Handig ingebouwd lampje

Nadelen:

 • Niet geschikt om andere lichaamsdelen te ontharen
 • Niet waterbestendig: je moet het apparaat dus droog schoonmaken

Het ontwerp doet me denken aan een wegwerpscheermesje, maar dan in de vorm van een elektrisch apparaat. De scheerkop is wel een stukje kleiner. Gelukkig maar, want daardoor kun je de bikinilijn heel precies bijwerken.

Je hebt de keuze uit scheren en trimmen. Trimmen kan op twee verschillende lengtes: 5 en 8 millimeter. Je doet de trimkam met de lengte naar keuze op de kop en kunt direct aan de slag.

Naast de bikinizone is deze ladyshave ook geschikt om andere kleine plekjes te ontharen en trimmen, zoals je gezicht of oksels. Met de kammetjes trim je zelfs je wenkbrauwen!

Voor andere lichaamsdelen is het apparaat wel veilig, maar niet erg handig. Het is duidelijk dat gedetailleerd werken het doel van deze ladyshave is. Grote oppervlaktes scheren en trimmen kost erg veel tijd en ik vrees dat de batterijen de eindstreep dan niet halen.

Als ik verder naar de eigenschappen kijk, stuit ik op een opmerkelijke tegenstrijdigheid: je kunt niet onder de douche scheren, maar na gebruik kun je de mesjes wel onder de kraan afspoelen. Dan denk ik: is het apparaatje wel of niet waterdicht? 😕

Voor de zekerheid kun je de mesjes met een doek of borstel schoonvegen. Spoel je de mesjes onder de kraan af, maar let er dan op dat het water alleen op de mesjes komt. Er mag dan wel 2 jaar garantie op zitten, maar ik durf niet te beloven dat waterschade onder de dekking valt.
Gelukkig zit er een fijn tasje bij de set om alles in op te bergen.

Voordelen:

 • Perfect formaat om de bikinilijn bij te werken
 • Komt met 2 handige trimkammetjes
 • Ook geschikt voor het gezicht

Nadelen:

 • Niet onder de douche te gebruiken
 • Niet geschikt voor grotere oppervlaktes

Ten eerste scheer je nat én droog, want het apparaatje is helemaal waterdicht en het handvat heeft extra grip. Onder de douche of in bad scheren is dus helemaal geen probleem. Stop er twee AA batterijen in en je bent klaar voor de start.

De SatinShave is niet uitgerust met een luxe meebewegende scheerkop, maar er is nog wel aan comfort gedacht. Het scheerhoofd is zo gemaakt om je huid te beschermen. Het schrapende gevoel dat je wel eens van scheermesjes hebt is op deze manier geminimaliseerd.

Close up ladyshave kop

In principe is deze ladyshave geschikt voor het hele lichaam, inclusief de bikinizone. Wel met een kanttekening: voor de bikinizone is er geen speciaal opzetstuk of trimkam.

Deze Philips SatinShave is dus alleen om mee te scheren. Trimmen is er dit keer helaas niet bij en voor de bikinizone, is dit model niet precies genoeg.

Schoonmaken is gelukkig wel erg eenvoudig, want je spoelt deze ladyshave af onder de kraan. Om het apparaatje veilig op te bergen doe je het kapje op de mesjes.

Kort samengevat zitten er geen toeters en bellen op deze ladyshave, maar heb je voor een lage prijs wél een comfortabel scheerapparaat dat je zowel nat als droog gebruikt.

Voordelen:

 • Goedkope ladyshave
 • Geschikt om nat en droog mee te scheren
 • Geschikt voor alle lichaamsdelen

Nadelen:

 • Weinig precisie voor kleine gebieden
 • Geen trim opzetstukken

Ladyshaves, hoe maak je de beste koop?

Een ladyshave klinkt als een simpel type scheerapparaat. In gebruik werken ze erg fijn, maar er zijn toch een aantal eigenschappen om over na te denken.

Stroombronnen

Elke ladyshave gebruik je draadloos. Het verschil tussen de modellen zit in de type stroombron: batterijen of een accu. Elke stroombron heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Als je batterijen gebruikt wacht je niet tot de ladyshave opgeladen is, maar als je geen nieuwe batterijen in huis hebt wordt het apparaat onbruikbaar. Gebruik je een model met een oplaadbare accu, dan moet je het apparaat tussendoor opladen – wat niet altijd even goed uitkomt!

Voor welke zones?

Welke zones je met het apparaat onthaart, verschilt per ladyshave. Dat hangt af van het formaat van de scheerkop. Met een gemiddelde, grote scheerkop onthaar je in principe elk lichaamsdeel, maar heb je weinig precisie. Gedetailleerd scheren is dan erg lastig, wat soms vervelend is als je bijvoorbeeld je gezicht of bikinilijn scheert.

Voor de bikinizone en het gezicht zijn er daarom speciale, kleinere scheerkoppen. De nummer 3 en 4 uit deze top 5 zijn daar een goed voorbeeld van. Deze ladyshaves zijn erg comfortabel om kleine, gevoelige en moeilijke plekjes te scheren - of trimmen.

Alleen scheren of ook trimmen?

Elke ladyshave is geschikt om mee te scheren, maar bepaalde modellen kun je ook mee trimmen. Er worden dan speciale trimopstukken en kammetjes meegeleverd. Je trimt als je een zone niet volledig wil ontharen, maar wel graag bijwerkt. Soms krijg je zelfs meerdere kammetjes om op verschillende lengtes te trimmen.

beste ladyshave

Waterdicht

Met een waterdichte ladyshave heb je net wat meer opties. Als het apparaat volledig waterdicht is, scheer je ook onder de douche of in bad. Schoonmaken is dan ook eenvoudig: je spoelt de kop gewoon af onder de kraan.

Is jouw ladyshave niet waterdicht, dan reinig je het apparaat droog. Water kan de ladyshave beschadigden, en dat zou zonde zijn.

Extra functies

Sommige luxe uitvoeringen hebben (naast nat en droog scheren en trimmen) nóg meer functies! Denk dan aan een ingebouwd lampje, een voetvijl of een opzetstuk om mee te scrubben. In deze top 5 zag je al enkele exemplaren met deze extra's voorbij komen.

Veelgestelde vragen over ladyshaves

Welke soort ladyshaves bestaan er?

Met het basismodel ladyshave scheer je je lichaamshaar, in veel gevallen trim je het ook. Daarnaast zijn er kleinere ladyshaves die speciaal zijn gemaakt om precisiewerk mee te verrichten, zodat je het gezicht en de bikinizone netjes bijwerkt.

Hoe maak je een ladyshave schoon?

Hoe je een ladyshave schoonmaakt, hangt af van het model. Waterdichte ladyshaves spoel je af onder de kraan of douche. Is de ladyshave niet bestand tegen water, dan maak je die droog schoon met een doek of borsteltje.

Is een ladyshave waterdicht?

Veel ladyshave modellen zijn waterdicht, maar dit geldt niet altijd. Wil je de ladyshave onder de douche gebruiken, check dan in de productspecificaties of het exemplaar waterbestendig is.

Conclusie

Wil je een fijne ladyshave met alles erop en eraan? De Braun Silk-épil LS 5-160 is dan de beste keuze die je kunt maken!

Wel zijn de resultaten helaas niet erg langdurig. Stoppels keren na verloop van tijd weer terug. Zoek je iets permanenters, dan raad ik je een epilator of zelfs een IPL-apparaat aan!

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om een keuze te maken. Laat het ons vooral hieronder weten; alle feedback is welkom. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?