Ontharen met een scheermesje is de simpelste en snelste manier van ontharen. Smacht jij naar gladde benen? Dan ben je vast bekend met de helse huidirritatie waar een slecht scheermesje je mee achterlaat. Daarom vind je in dit artikel niet alleen de beste scheermesjes voor vrouwen, maar ook een koopgids. 👇

Het is niet erg om eens een scheermesje of scheerapparaat voor mannen te gebruiken, maar hou er rekening mee dat je hiermee niet die zijdezachte, gladde huid krijgt. Ik heb genoeg scheermesjes uitgetest en kan wel zeggen dat mijn benen veel zachter zijn nu ik het juiste mesje gebruik.

Wat zijn de beste scheermesjes voor vrouwen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste scheermeses voor vrouwen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Beste scheermesjes voor vrouwen van 2024

1. Beste scheermesjes voor vrouwen: Athena Club Razor Kit

1. Beste scheermesjes voor vrouwen: Athena Club Razor Kit

Belangrijke specificaties:

Ik ben dol op het Athena Club Razor Kit voor vrouwen, omdat het een hoogwaardige, duurzame en schone oplossing biedt voor een comfortabele en voedende scheerervaring. Met een vijfbladig scheermesje met huidbeschermers en verzachtende sheaboter en watergeactiveerd serum is het bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Het is zelfs door Vogue uitgeroepen tot "het beste voor de gevoelige huid", wat de toewijding aan een zachte en effectieve scheerervaring benadrukt. Het ergonomische handvat met antislip en een magnetische douchekophouder zorgen voor gemak en toegankelijkheid in de badkamer. Met meer dan 10.000 vijfsterrenklantrecensies en erkenning in Elle, Refinery29 en Good Housekeeping, heeft het veel lof ontvangen voor prestaties en ontwerp.

De nadruk van het Athena Club Razor Kit op duurzaamheid en schone, natuurlijke ingrediënten getuigt van het merk's toewijding aan ethische sourcing en milieuduurzaamheid. De missie van het bedrijf om alle natuurlijke, schone en duurzame zelfverzorgingsproducten voor vrouwen te bieden, komt tot uiting in het ontwerp van het scheermes, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor milieubewuste consumenten. Zoals benadrukt door Honest Brand Reviews, heeft Athena Club meer dan 1 miljoen menstruatieproducten gedoneerd aan mensen in nood, wat hun toewijding aan sociale impact en gemeenschapsondersteuning verder aantoont.

In vergelijking met andere scheermesjes voor vrouwen op de markt, blinkt het Athena Club Razor Kit uit in het bieden van een gladde en nickvrije scheerbeurt, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Hun focus op duurzaamheid en ethische sourcing onderscheidt het in een markt waar dergelijke waarden steeds belangrijker worden voor consumenten. Het is echter belangrijk op te merken dat het merk momenteel alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten, en sommige klanten kunnen de maandelijkse abonnementsvereiste voor bepaalde producten als een potentieel nadeel ervaren.

Het Athena Club Razor Kit is de beste keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, duurzame en effectieve scheeroplossing. De toewijding om een zachte en voedende scheerervaring te bieden voor de gevoelige huid, in combinatie met de focus op duurzaamheid en ethische sourcing, plaatst het als een opvallend product in de categorie scheermesjes voor vrouwen. Of het nu gaat om de verzachtende sheaboter en watergeactiveerd serum of de inclusie van een ergonomisch handvat met antislip en een magnetische douchekophouder, dit scheermes heeft een nieuwe standaard voor uitmuntendheid in vrouwen scheerproducten gezet.

Kortom, het Athena Club Razor Kit voor vrouwen biedt een overtuigende combinatie van prestaties, duurzaamheid en gebruiksvriendelijk ontwerp. De lofbetuigingen en brede positieve recensies bevestigen zijn positie als de beste keuze voor vrouwen die een uitzonderlijke scheerervaring zoeken. Hoewel de beschikbaarheid en het abonnementsmodel uitdagingen kunnen vormen voor sommigen, maken zijn uitstekende prestaties en toewijding aan duurzaamheid het tot een topkandidaat in de markt van scheermesjes voor vrouwen.

Voordelen Athena Club Razor Kit
 • Hoogwaardige, duurzame en schone oplossing voor een comfortabele en voedzame scheerervaring
 • Vijfbladig cartridge met huidbeschermers en kalmerende sheaboter en water-geactiveerd serum voor de gevoelige huid
 • Antislip ergonomische handgreep en magnetische douchekophak voor gemak en toegankelijkheid
Nadelen Athena Club Razor Kit
 • Beschikbaarheid beperkt tot de Verenigde Staten
 • Maandelijkse abonnementsvereiste voor bepaalde producten kan een mogelijke beperking zijn

2. Ideaal voor de gevoelige huid: Billie Razor Starter Kit

2. Ideaal voor de gevoelige huid: Billie Razor Starter Kit

Belangrijke specificaties:

Totaal aantal scheermesjes: 20 stuk(s)

De Billie Razor Starter Kit is een openbaring op het gebied van scheermesjes voor vrouwen, vooral voor diegenen met een gevoelige huid. Met een scherp oog voor functionaliteit en esthetiek heeft dit scheermes veel lof gekregen voor zijn prestaties en ontwerp. Olivia Hancock, een redacteur bij Byrdie, getuigt van de effectiviteit ervan en merkt op: "Het ontwerp van het scheermes, verkrijgbaar in chique kleuren, met een ergonomische handgreep en vijf super scherpe nikkelvrije mesjes, maakte indruk op haar." Deze nadruk op ergonomisch ontwerp en scherpe mesjes zet het apart en zorgt voor een snelle, gemakkelijke en luxueuze scheerbeurt.

Een van de opvallende kenmerken van de Billie Razor is het vermogen om gevoelige huid te verzorgen. Een recensie van NBC News Select benadrukt de hydraterende eigenschappen van het scheermes, de geschiktheid voor gevoelige huid en het schone, veganistische en diervriendelijke ontwerp. Het vermogen van het scheermes om een gladde scheerbeurt te bieden zonder irritatie of scheerbrand is breed gewaardeerd. Zoals Olivia Hancock opmerkt: "De resultaten waren super gladde huid zonder snijwonden of scheerbrand, en haar groeide langzamer terug."

Bovendien is het abonnementsmodel van de Billie Razor Starter Kit geprezen om zijn gemak en waarde. De kit bevat het scheermes, twee mesjes en een "magische houder" voor opslag, allemaal voor $9. De aanpasbare verzendopties en betaalbare navulpakketten versterken verder de aantrekkingskracht ervan. Zoals vermeld in de recensie van NBC News Select, presteert het scheermes niet alleen goed voor de benen, maar is het ook geschikt voor verschillende lichaamsdelen.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Billie Razor op door zijn combinatie van prestaties, comfort en waarde. Terwijl andere scheermessen zoals de Flamingo Razor en het luxe scheermes van Oui the People onderscheidende kenmerken bieden, positioneert de nadruk van de Billie Razor op een soepele scheerbeweging, minimale irritatie en ergonomisch ontwerp het als een ideale keuze voor mensen met een gevoelige huid. De Flamingo Razor, met zijn langere cartridge en ingebouwd scharnier, biedt verbeterde scheercontrole, terwijl het luxe scheermes van Oui the People een unieke scheerervaring biedt met een leercurve.

Tot slot, de Billie Razor Starter Kit komt naar voren als het beste budgetproduct voor gevoelige huid, met een naadloze combinatie van prestaties en comfort tegen een betaalbare prijs. Het ergonomische ontwerp, scherpe nikkelvrije mesjes en hydraterende eigenschappen maken het opvallend in de markt. Echter, terwijl het uitblinkt in het bieden van een gladde scheerbeurt zonder irritatie, is het abonnementsmodel misschien niet geschikt voor iedereen. Desalniettemin, voor degenen die op zoek zijn naar een scheermes dat geschikt is voor gevoelige huid zonder concessies te doen aan prestaties, is de Billie Razor Starter Kit ongetwijfeld een topkeuze in de categorie vrouwen scheermessen.

Voordelen Billie Razor Starter Kit
 • Ergonomisch ontwerp voor comfortabel gebruik
 • Geschikt voor de gevoelige huid, zorgt voor een gladde scheerbeurt zonder irritatie
 • Betaalbaar abonnementsmodel met aanpasbare verzendopties
Nadelen Billie Razor Starter Kit
 • Het abonnementsmodel is mogelijk niet geschikt voor iedereen

3. Gillette Venus Platinum Extra Smooth

3. Gillette Venus Platinum Extra Smooth

Belangrijke specificaties:

Gillette - Venus Extra Smooth Platinum Set (L)

4. Solimo 5-Blade Razor for Women

Als ik op zoek ben naar een gladde en nauwkeurige scheerervaring, dan is de Solimo 5-Blade Razor for Women mijn go-to keuze. Door verschillende experts en testers aanbevolen, biedt deze scheermes exceptionele prestaties en comfort.

Met positieve feedback van 191 consumenten, is de Solimo 5-Blade Razor for Women geprezen om zijn gebruiksgemak, prestaties, veiligheid en tevredenheid. Het scharnierende hoofd en de zeepstrips dragen bij aan de uitstekende prestaties, wat zorgt voor een gladde scheerbeurt en minimaliseert irritatie van de huid.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Solimo 5-Blade Razor for Women is het vijf-blad systeem, essentieel voor een schone en precieze scheerbeurt. Het ontwerp zorgt voor effectiviteit, gebruiksgemak en comfort, zoals benadrukt in het artikel van Reviewed. Verder onderscheidt dit scheermes zich door zijn vermogen om een langdurige en hoogwaardige scheerbeurt te bieden, vooral voor mensen met een gevoelige huid.

In vergelijking met andere toonaangevende scheermessen, zoals de Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl en de Schick Hydro Silk 5 Sensitive Care Razor, blinkt de Solimo 5-Blade Razor for Women uit in het leveren van een nauwkeurige scheerbeurt zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Kortom, de Solimo 5-Blade Razor for Women biedt een overtuigende combinatie van prestaties, comfort en waarde. Met zijn vijf-blad systeem, veelzijdigheid en positieve klantbeoordelingen, is dit scheermes een lovenswaardige optie op de markt.

Voordelen Solimo 5-Blade Razor for Women
 • Uitzonderlijke prestaties en comfort

5. Joy Razor Handle and 2

5. Joy Razor Handle and 2

Belangrijke specificaties:

Ik ben verheugd om de Joy Razor-handgreep en 2 vrouwelijke scheermesjes aan te prijzen als een uitstekende keuze in de overvolle markt voor vrouwelijke scheermesjes. Geprezen om zijn betaalbaarheid, scherpe mesjes en gladde resultaten, heeft dit scheermes de aandacht getrokken vanwege zijn superieure prestaties en waarde. Volgens Byrdie is de Joy Razor de favoriete keuze vanwege zijn betaalbaarheid, stevige handgreep en scherpe mesjes. Een recensent merkte op: "Ik was verbaasd hoe glad mijn huid aanvoelde na het gebruik van de Joy Razor." De 5 snijmesjes en lubrastrip van het scheermes bieden een comfortabele, gladde scheerbeurt en tot 22 comfortabele scheerbeurten per mesje, waardoor het een betrouwbare en kosteneffectieve optie is voor consumenten.

De antisliphandgreep, draaibare kop en diervriendelijk, door dermatologen bevestigd ontwerp van de Joy Razor voldoen aan diverse gebruikersbehoeften. Bovendien versterken de compatibiliteit van het scheermes met alle Joy-handgrepen en zijn milieuvriendelijke kenmerken zijn aantrekkingskracht verder. De nadruk van het product op veelzijdigheid en huidveiligheid wordt versterkt door instructievideo's die door de fabrikant worden geleverd, waardoor een gebruiksvriendelijke ervaring wordt gegarandeerd. Met afmetingen van 3,82 x 6,12 x 1,93 inch en een gewicht van 1,92 ounce biedt de Joy Razor een compact en lichtgewicht ontwerp, ideaal voor reizen en dagelijks gebruik.

In vergelijking met concurrerende merken zoals Oui the People en Tweezerman onderscheidt de Joy Razor zich door zijn balans van betaalbaarheid, prestaties en huidvriendelijk ontwerp. Hoewel er luxe opties op de markt zijn, onderscheidt de Joy Razor zich als het beste budgetproduct voor vrouwen die op zoek zijn naar een hoogwaardige scheerervaring zonder de bank te breken. Zoals aangegeven door Business Insider, heeft de samenwerking tussen Walmart en Gillette om een lijn voor vrouwen te introduceren gericht op het aanpakken van de uitdagingen van het scheren, waarbij de Joy Razor een prominente rol speelt in deze initiatief.

Ondanks zijn sterke punten hebben sommige gebruikers beperkingen in de levensduur van het scheermes opgemerkt, waarbij de mesjes mogelijk eerder slijten dan verwacht. Desalniettemin positioneert de uitzonderlijke waarde, prestaties en gebruiksvriendelijke kenmerken van de Joy Razor het als een topkeuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een betaalbare maar effectieve scheeroplossing. Met zijn combinatie van prestaties, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijk ontwerp heeft de Joy Razor-handgreep en 2 vrouwelijke scheermesjes zijn positie als een topconcurrent in de markt voor vrouwelijke scheermesjes versterkt.

Voordelen Joy Razor Handle and 2
 • Betaalbare prijs
Nadelen Joy Razor Handle and 2
 • Messen kunnen sneller slijten dan verwacht

Hoe kies je de beste scheermesjes voor vrouwen?

Ook tussen scheermesjes voor vrouwen onderling zit enige variatie. Daarnaast speelt je budget een rol, dus wellicht moet je prioriteiten stellen aan bepaalde eigenschappen.

Bescherming

De meeste scheermesjes voor vrouwen hebben een vorm van bescherming naast de mesjes. Dit zijn bijvoorbeeld gelkussentjes, die glad worden bij aanraking met water. Zo glijdt het scheermesje een stuk makkelijker.

Soms wordt er een verzorgende creme of andere substantie aan het scheermesje toegevoegd. Dit verzorgt en beschermt je huid tijdens het scheren goed tegen irritatie.

Soms raakt je huid juist geïrriteerd van toegevoegde cremes en gels. Als dit het geval is, is het wellicht tijd om van scheermesje te wisselen. Zo zijn er scheermesjes die speciaal voor de gevoelige huid zijn bedoeld.

Ontwerp

Het ontwerp is belangrijk. Een flexibele kop past zich eenvoudig aan aan de contouren van je lichaam. Hierdoor hoef je geen ongemakkelijke houdingen aan te nemen tijdens het scheren. Bovendien neemt de kans op snijwondjes af als het mes meebeweegt, in plaats van zich in te graven in je huid.

Het oog wilt daarnaast vaak ook wat. Hoewel het geen noodzakelijke functie is, een scheermesje wat leuk uitziet en opgehangen kan worden een leuke extra eigenschap. Gelukkig zit dat bij de meeste scheermesjes goed.

Wegwerpmesjes

Wegwerpmesjes zijn ideaal om mee op vakantie te nemen. Ze zijn kleiner, gaan een paar scheerbeurten mee en zijn daarom ook hygiënischer dan de scheermesjes met een navulsysteem. Ze zijn bovendien goedkoop en wanneer je een scheermesje kwijt bent, pak je net zo snel weer een nieuwe.

Elk voordeel heeft echter zijn nadeel. Deze scheermesjes gaan niet lang mee en worden sneller bot dan herbruikbare mesjes. Wissel je herbruikbare mesjes niet tijdig om, wees dan niet verrast als je met een geïrriteerde huid of zelfs wondjes komt te zitten.

Een ander nadeel is natuurlijk dat ze minder milieuvriendelijk zijn, want ze komen sneller in het afval terecht.

Scheersystemen

Een scheersysteem bestaat uit een handvat en een los scheermesje. Deze gaan langer mee dan wegwerpmesjes en zijn vaak van betere kwaliteit. Afhankelijk van het merk, zijn de mesjes misschien in verschillende handvaten te gebruiken, waardoor je bijvoorbeeld een ander mesje voor je oksels gebruikt.

Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook handig als je op de ene plek meer behoefte hebt aan bijvoorbeeld verzorgende gelkussentjes dan op andere.

Met een enkel scheersysteem kom je er bovendien eenvoudig achter welk scheermesje het beste bij jouw huid past. Sla wat verschillende mesjes in wissel ze af op je scheersysteem. Zo kom je er snel achter welke jij het prettigst vindt zonder hele scheersystemen weg te moeten gooien naderhand.

Aantal scheerbladen

De meeste scheermesjes hebben tegenwoordig meerdere scheerbladen. Hierdoor gaat je scheermesje langer mee. Vaak zijn deze scheermesjes bovendien comfortabeler om mee te scheren omdat ze niet zo aan je haar trekken.

Plek van het scheren

Ga je voor het scheren van je benen of je bikinilijn? Deze twee zones verschillen aanzienlijk in gevoeligheid. Voor elke specifieke zone zijn er daarom aangepaste scheermesjes op de markt, zodat je altijd op een comfortabele manier kunt scheren. Of het nu gaat om scheermesjes voor je bikinilijn, je benen of zelfs je gezicht!

Scheermesjes op wasbak, vooraanzicht

Welke merken maken de beste scheermesjes voor vrouwen?

Er zijn een paar merken die uitblinken in het maken van scheermesjes.

Gillette Venus

Gillette Venus is een van de meest bekende merken als het gaat om vrouwelijke scheermesjes. Ze bieden een breed scala aan opties, van wegwerp tot herbruikbare scheermesjes met meerdere mesjes.

Hun producten staan bekend om hun comfortabele grip en flexibele koppen die zich aanpassen aan de contouren van het lichaam. Gebruikersrecensies benadrukken vaak de gladheid van het scheren en de duurzaamheid van de mesjes. MKuin is fan van De Gilette Venus mesjes:

"Als vrouw gebruik ik de standaard Gilette Venus mesjes voor m'n benen/oksels/schaamstreek en die bevallen me heel goed. Ze zijn nogal duur, maar van aanbieding naar aanbieding hoppen helpt en ik zorg altijd dat ik de mesjes niet op een natte plek weg leg." 

MKuin, Reddit

Schick Hydro Silk

Schick is een ander populair merk dat zich richt op het bieden van een gladde scheerervaring. Hun Hydro Silk lijn is speciaal ontworpen om de huid te hydrateren tijdens het scheren, wat helpt om irritatie te verminderen.

Deze mesjes hebben vaak vijf mesjes voor een nauwkeurige scheerbeurt en worden geprezen om hun vermogen om de huid zacht en gehydrateerd achter te laten.

Wat is volgens de Consumentenbond het beste scheermesje voor vrouwen?

De consumentenbond heeft niet gekeken naar speciale scheermesjes alleen voor vrouwen. De Gillette ProGlide Flexball komt als beste uit de test van alle scheermesjes met een 8,4 als cijfer. De richtprijs is €20 (verpakking van houder met 2 navulmesjes).

Het scheermes heeft een flexibele kop die zich aanpast aan de gezichtscontouren. Moeilijke plekken zijn daardoor makkelijker te bereiken. Het scheren gaat comfortabel en de trimmer is prettig. De verpakking is 100% recyclebaar.

Wat is volgens de Bestedrogistentest het beste scheermesje voor vrouwen?

De Bestedrogistentest raad 3 scheermesjes aan voor vrouwen. De beste keuze voor duurzaamheid is volgens hun de Bamboozy Safety Razor RVS + 20 scheermesjes. Dit scheermes blinkt uit in duurzaamheid en gaat huidirritatie tegen. De 20 roestvrijstalen mesjes zorgen voor een gladder scheerresultaat, waardoor je voor een tijdje voorzien bent.

De beste Unisex optie is volgens hun de Bolano® Safety Razor Set Rose Gold. Dit is een unisex model scheermes, waardoor het geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Het wordt geleverd met 30 hoogwaardige, roestvrijstalen scheermesjes. Bovendien zorgt het tijdloze design voor een stijlvolle scheerbeurt.

Het scheermesje met de beste prijs-kwaliteit verhouding is de OrganiGoods Safety Razor RVS. Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een goed prijs-kwaliteitverhouding. Het is ontworpen voor de gevoelige huid, met 20 hoogwaardige roestvrijstalen veiligheidsmesjes en een zero waste ontwerp

Wat is volgens Kopen en Vergelijken het beste scheermesje?

Voor Kopen en Vergelijken is de Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl favoriet. Het scheersysteem met 5 duurzame mesjes en flexibele kop biedt langdurige gladheid. De flexiball zorgt voor een grondige scheerbeurt, terwijl de vochtstrip huidbescherming biedt. De Diamantachtige Coating mesjes zorgen voor moeiteloos scheren.

Goede alternatieven voor damesscheermesjes

Scheren op een droge huid veroorzaakt in veel gevallen irritatie.1Liza, InfoNu (2019). 'Wanneer is de huid geïrriteerd en wat kun je er aan doen?' Daarom is het belangrijk dat je ook een scheerschuim of scheergel gebruikt. Hiermee bescherm je je huid én glijdt het scheermes makkelijker eroverheen.

Sommige vrouwen kampen ondanks zelfs de beste voorbereiding met irritatie na het scheren. In zo'n geval is ontharen met een goed IPL-apparaat een betere keuze. Ook goede epilators en ladyshaves bieden een mooi alternatief aan scheermesjes.

Veelgestelde vragen over scheermesjes voor vrouwen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen