Ontharen met een scheermesje is de simpelste en snelste manier van ontharen. Smacht jij naar gladde benen? Dan ben je vast bekend met de helse huidirritatie waar een slecht scheermesje je mee achterlaat. Daarom vind je in dit artikel niet alleen de beste scheermesjes voor vrouwen, maar ook een koopgids. 👇

Het is niet erg om eens een scheermesje of scheerapparaat voor mannen te gebruiken, maar hou er rekening mee dat je hiermee niet die zijdezachte, gladde huid krijgt. Ik heb genoeg scheermesjes uitgetest en kan wel zeggen dat mijn benen veel zachter zijn nu ik het juiste mesje gebruik.

Wat zijn de beste scheermesjes voor vrouwen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste scheermeses voor vrouwen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Beste scheermesjes voor vrouwen van 2024

1. Schick Hydro Silk 5 Sensitive

Ik ben dol op de Schick Hydro Silk 5 Sensitive Care Razor! Dit scheermes is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid en is perfect voor het scheren van moeilijk bereikbare plekjes, waardoor het ideaal is voor het scheren van oksels. Met een prijs van $9,99 heeft dit scheermes 5 Curve-Sensing mesjes en een watergeactiveerd Hydra-Boost serum met hypoallergene ingrediënten zoals groene thee, kamille en shea boter. Dankzij het ontwerp dat de contouren volgt, het compacte formaat en de ergonomische rubberen grip heb ik uitstekende controle, terwijl de 2 navullingen en compatibiliteit met elke Hydro Silk navulling de waarde ervan verhogen.

Volgens een recensie op de website van Schick is "het Hydro Silk 5 Sensitive Care Razor ontworpen voor de gevoelige huid met een watergeactiveerd Hydra-Boost serum... Het scheermes heeft een ontwerp dat de contouren volgt, een compact formaat voor moeilijk bereikbare plekjes en een ergonomische rubberen grip voor controle." Deze quote vat de belangrijkste kenmerken van het scheermes samen en benadrukt het ontwerp en de huidgevoelige eigenschappen.

De 5 Curve-Sensing mesjes en hypoallergene serum van het scheermes zijn onderscheidend en zorgen voor een gladde scheerbeurt terwijl ze tegelijkertijd rekening houden met de gevoelige huid. Het compacte formaat en de ergonomische grip maken het ideaal voor het manoeuvreren rond oksels en andere lastige plekjes. Het watergeactiveerde Hydra-Boost serum zorgt voor hydratatie, waardoor ik comfortabel kan scheren.

In vergelijking met andere vrouwen scheermesjes valt de Schick Hydro Silk 5 Sensitive Care Razor op door de nadruk op gevoelige huid en moeilijk bereikbare plekjes. De toevoeging van een hypoallergeen serum en compatibiliteit met elke Hydro Silk navulling bevestigen nog meer dat het een uitstekende keuze is voor mensen met een gevoelige huid.

Sommige gebruikers vinden de prijs misschien iets hoger in vergelijking met basis scheermessen. Ondanks dit, maken het vermogen van het scheermes om rekening te houden met de gevoelige huid en de effectiviteit bij het scheren van moeilijk bereikbare plekjes het een waardevolle investering. Kortom, de Schick Hydro Silk 5 Sensitive Care Razor is het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een scheermes op maat van de gevoelige huid, met name voor het scheren van oksels, en bereid zijn te investeren in een product van hogere kwaliteit dat zijn beloften nakomt.

Tot slot maakt de Schick Hydro Silk 5 Sensitive Care Razor indruk met zijn doordachte ontwerp, huidvriendelijke eigenschappen en compatibiliteit met navullingen. De specialisatie in het rekening houden met de gevoelige huid en het manoeuvreren rond moeilijke plekjes zoals oksels maakt het een opvallende keuze op de markt voor vrouwen scheermessen. Hoewel het misschien iets duurder is, rechtvaardigen de prestaties en huidvriendelijke eigenschappen de investering voor mensen die streven naar een optimale scheerervaring.

Voordelen Schick Hydro Silk 5 Sensitive
  • Gespecialiseerd voor de gevoelige huid
Nadelen Schick Hydro Silk 5 Sensitive
  • Iets hogere prijs

2. Joy Razor Handle and 2

2. Joy Razor Handle and 2

Belangrijke specificaties:

3. Oui the People Rose Gold

3. Oui the People Rose Gold

Belangrijke specificaties:

4. Schick Intuition Pure Nourishment

5. Solimo 5-Blade Razor for Women

Als ik op zoek ben naar een gladde en nauwkeurige scheerervaring, dan is de Solimo 5-Blade Razor for Women mijn go-to keuze. Door verschillende experts en testers aanbevolen, biedt deze scheermes exceptionele prestaties en comfort.

Met positieve feedback van 191 consumenten, is de Solimo 5-Blade Razor for Women geprezen om zijn gebruiksgemak, prestaties, veiligheid en tevredenheid. Het scharnierende hoofd en de zeepstrips dragen bij aan de uitstekende prestaties, wat zorgt voor een gladde scheerbeurt en minimaliseert irritatie van de huid.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Solimo 5-Blade Razor for Women is het vijf-blad systeem, essentieel voor een schone en precieze scheerbeurt. Het ontwerp zorgt voor effectiviteit, gebruiksgemak en comfort, zoals benadrukt in het artikel van Reviewed. Verder onderscheidt dit scheermes zich door zijn vermogen om een langdurige en hoogwaardige scheerbeurt te bieden, vooral voor mensen met een gevoelige huid.

In vergelijking met andere toonaangevende scheermessen, zoals de Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl en de Schick Hydro Silk 5 Sensitive Care Razor, blinkt de Solimo 5-Blade Razor for Women uit in het leveren van een nauwkeurige scheerbeurt zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Kortom, de Solimo 5-Blade Razor for Women biedt een overtuigende combinatie van prestaties, comfort en waarde. Met zijn vijf-blad systeem, veelzijdigheid en positieve klantbeoordelingen, is dit scheermes een lovenswaardige optie op de markt.

Voordelen Solimo 5-Blade Razor for Women
  • Uitzonderlijke prestaties en comfort

Hoe kies je de beste scheermesjes voor vrouwen?

Ook tussen scheermesjes voor vrouwen onderling zit enige variatie. Daarnaast speelt je budget een rol, dus wellicht moet je prioriteiten stellen aan bepaalde eigenschappen.

Bescherming

De meeste scheermesjes voor vrouwen hebben een vorm van bescherming naast de mesjes. Dit zijn bijvoorbeeld gelkussentjes, die glad worden bij aanraking met water. Zo glijdt het scheermesje een stuk makkelijker.

Soms wordt er een verzorgende creme of andere substantie aan het scheermesje toegevoegd. Dit verzorgt en beschermt je huid tijdens het scheren goed tegen irritatie.

Soms raakt je huid juist geïrriteerd van toegevoegde cremes en gels. Als dit het geval is, is het wellicht tijd om van scheermesje te wisselen. Zo zijn er scheermesjes die speciaal voor de gevoelige huid zijn bedoeld.

Ontwerp

Het ontwerp is belangrijk. Een flexibele kop past zich eenvoudig aan aan de contouren van je lichaam. Hierdoor hoef je geen ongemakkelijke houdingen aan te nemen tijdens het scheren. Bovendien neemt de kans op snijwondjes af als het mes meebeweegt, in plaats van zich in te graven in je huid.

Het oog wilt daarnaast vaak ook wat. Hoewel het geen noodzakelijke functie is, een scheermesje wat leuk uitziet en opgehangen kan worden een leuke extra eigenschap. Gelukkig zit dat bij de meeste scheermesjes goed.

Wegwerpmesjes

Wegwerpmesjes zijn ideaal om mee op vakantie te nemen. Ze zijn kleiner, gaan een paar scheerbeurten mee en zijn daarom ook hygiënischer dan de scheermesjes met een navulsysteem. Ze zijn bovendien goedkoop en wanneer je een scheermesje kwijt bent, pak je net zo snel weer een nieuwe.

Elk voordeel heeft echter zijn nadeel. Deze scheermesjes gaan niet lang mee en worden sneller bot dan herbruikbare mesjes. Wissel je herbruikbare mesjes niet tijdig om, wees dan niet verrast als je met een geïrriteerde huid of zelfs wondjes komt te zitten.

Een ander nadeel is natuurlijk dat ze minder milieuvriendelijk zijn, want ze komen sneller in het afval terecht.

Scheersystemen

Een scheersysteem bestaat uit een handvat en een los scheermesje. Deze gaan langer mee dan wegwerpmesjes en zijn vaak van betere kwaliteit. Afhankelijk van het merk, zijn de mesjes misschien in verschillende handvaten te gebruiken, waardoor je bijvoorbeeld een ander mesje voor je oksels gebruikt.

Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook handig als je op de ene plek meer behoefte hebt aan bijvoorbeeld verzorgende gelkussentjes dan op andere.

Met een enkel scheersysteem kom je er bovendien eenvoudig achter welk scheermesje het beste bij jouw huid past. Sla wat verschillende mesjes in wissel ze af op je scheersysteem. Zo kom je er snel achter welke jij het prettigst vindt zonder hele scheersystemen weg te moeten gooien naderhand.

Aantal scheerbladen

De meeste scheermesjes hebben tegenwoordig meerdere scheerbladen. Hierdoor gaat je scheermesje langer mee. Vaak zijn deze scheermesjes bovendien comfortabeler om mee te scheren omdat ze niet zo aan je haar trekken.

Plek van het scheren

Ga je voor het scheren van je benen of je bikinilijn? Deze twee zones verschillen aanzienlijk in gevoeligheid. Voor elke specifieke zone zijn er daarom aangepaste scheermesjes op de markt, zodat je altijd op een comfortabele manier kunt scheren. Of het nu gaat om scheermesjes voor je bikinilijn, je benen of zelfs je gezicht!

Scheermesjes op wasbak, vooraanzicht

Welke merken maken de beste scheermesjes voor vrouwen?

Er zijn een paar merken die uitblinken in het maken van scheermesjes.

Gillette Venus

Gillette Venus is een van de meest bekende merken als het gaat om vrouwelijke scheermesjes. Ze bieden een breed scala aan opties, van wegwerp tot herbruikbare scheermesjes met meerdere mesjes.

Hun producten staan bekend om hun comfortabele grip en flexibele koppen die zich aanpassen aan de contouren van het lichaam. Gebruikersrecensies benadrukken vaak de gladheid van het scheren en de duurzaamheid van de mesjes. MKuin is fan van De Gilette Venus mesjes:

"Als vrouw gebruik ik de standaard Gilette Venus mesjes voor m'n benen/oksels/schaamstreek en die bevallen me heel goed. Ze zijn nogal duur, maar van aanbieding naar aanbieding hoppen helpt en ik zorg altijd dat ik de mesjes niet op een natte plek weg leg." 

MKuin, Reddit

Schick Hydro Silk

Schick is een ander populair merk dat zich richt op het bieden van een gladde scheerervaring. Hun Hydro Silk lijn is speciaal ontworpen om de huid te hydrateren tijdens het scheren, wat helpt om irritatie te verminderen.

Deze mesjes hebben vaak vijf mesjes voor een nauwkeurige scheerbeurt en worden geprezen om hun vermogen om de huid zacht en gehydrateerd achter te laten.

Wat is volgens de Consumentenbond het beste scheermesje voor vrouwen?

De consumentenbond heeft niet gekeken naar speciale scheermesjes alleen voor vrouwen. De Gillette ProGlide Flexball komt als beste uit de test van alle scheermesjes met een 8,4 als cijfer. De richtprijs is €20 (verpakking van houder met 2 navulmesjes).

Het scheermes heeft een flexibele kop die zich aanpast aan de gezichtscontouren. Moeilijke plekken zijn daardoor makkelijker te bereiken. Het scheren gaat comfortabel en de trimmer is prettig. De verpakking is 100% recyclebaar.

Wat is volgens de Bestedrogistentest het beste scheermesje voor vrouwen?

De Bestedrogistentest raad 3 scheermesjes aan voor vrouwen. De beste keuze voor duurzaamheid is volgens hun de Bamboozy Safety Razor RVS + 20 scheermesjes. Dit scheermes blinkt uit in duurzaamheid en gaat huidirritatie tegen. De 20 roestvrijstalen mesjes zorgen voor een gladder scheerresultaat, waardoor je voor een tijdje voorzien bent.

De beste Unisex optie is volgens hun de Bolano® Safety Razor Set Rose Gold. Dit is een unisex model scheermes, waardoor het geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Het wordt geleverd met 30 hoogwaardige, roestvrijstalen scheermesjes. Bovendien zorgt het tijdloze design voor een stijlvolle scheerbeurt.

Het scheermesje met de beste prijs-kwaliteit verhouding is de OrganiGoods Safety Razor RVS. Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een goed prijs-kwaliteitverhouding. Het is ontworpen voor de gevoelige huid, met 20 hoogwaardige roestvrijstalen veiligheidsmesjes en een zero waste ontwerp

Wat is volgens Kopen en Vergelijken het beste scheermesje?

Voor Kopen en Vergelijken is de Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl favoriet. Het scheersysteem met 5 duurzame mesjes en flexibele kop biedt langdurige gladheid. De flexiball zorgt voor een grondige scheerbeurt, terwijl de vochtstrip huidbescherming biedt. De Diamantachtige Coating mesjes zorgen voor moeiteloos scheren.

Goede alternatieven voor damesscheermesjes

Scheren op een droge huid veroorzaakt in veel gevallen irritatie.1Liza, InfoNu (2019). 'Wanneer is de huid geïrriteerd en wat kun je er aan doen?' Daarom is het belangrijk dat je ook een scheerschuim of scheergel gebruikt. Hiermee bescherm je je huid én glijdt het scheermes makkelijker eroverheen.

Sommige vrouwen kampen ondanks zelfs de beste voorbereiding met irritatie na het scheren. In zo'n geval is ontharen met een goed IPL-apparaat een betere keuze. Ook goede epilators en ladyshaves bieden een mooi alternatief aan scheermesjes.

Veelgestelde vragen over scheermesjes voor vrouwen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen