Heb je krullen of slag in je haar, of wel stijl maar pluizig haar? Haar lijkt van zichzelf nooit te doen wat je wilt. Met de beste stijltang strijk je alles glad en eindig je met steile haar van je dromen. 👩✨

Ze zeggen wel eens dat wie mooi wil zijn, pijn moet lijden, maar ik vind dat die uitspraak niet voor mijn haar geldt. Een goede stijltang maakt je haar glad zonder het te verbranden! Daarom ben ik op onderzoek uit gegaan en deel ik hier mijn bevindingen voor de beste stijltang.

De 5 beste stijltangen in een oogopslag

 1. CHI Luxury Iron - De allerbeste stijltang is razendsnel heet en heeft allerlei eigenschappen om je haar te beschermen.
 2. Remington S8598 Keratin Protect Intelligent - Deze fijne stijltang heeft de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.
 3. BaByliss ST481E - Om je haar niet alleen te stijlen maar ook te krullen is dit de beste 2-in-1 stijltang.
 4. BabyBliss 9000 draadloos - Heb je niet altijd een stopcontact in de buurt? Dit is de beste draadloze stijltang!
 5. BaByliss ST255E - Deze stijltang heeft een zacht prijsje en maakt je haar prachtig steil.

Hittescherming in stijltangen

Het is de bedoeling om met een stijltang je haar mooi te maken en niet om dode punten te creëren. Gelukkig verbetert de hitte beschermende technologie in stijltangen steeds meer!

Ionische technologie

Als je tussen de stijltangen snuffelt, zie je de term ionische technologie regelmatig voorbij komen.

Ionen zitten van nature in ons haar. Dit zijn positieve ionen die een elektrische lading hebben, en de haarschubben open zetten. Het resultaat is pluizig haar dat je moeilijk in toom houdt.

Stijltangen met ionische technologie bevatten ionen die deze negatieve ionen tegenwerken. Je haarschubben sluiten, waardoor je haar een stuk makkelijker te behandelen is. Met deze stijltangen wordt je haar weer zacht en glad. ✨

Materiaal van de platen

Waarvan de platen van jouw stijltang gemaakt zijn, heeft ook effect op het resultaat. Die platen zijn keramisch, van titanium of hebben een keramische coating. Er is dus ook een verschil tussen volledig keramische platen of platen die alleen een keramisch laagje om de buitenkant heen hebben.

Welke materiaal je ook kiest, ze zijn allemaal gemaakt om je haar tegen hitte te beschermen. Volledig keramisch en titanium platen zijn daar het beste in. De keramische coating beschermt je haar iets minder goed tegen hitte, maar is goedkoper om te produceren.

Of volledig keramische of titanium platen een betere keuze voor je zijn, hangt af van jouw haarstructuur. Titanium platen zijn sterker en beter voor dik en vol haar. Is je haar normaal of aan de dunne kant, dan heb je de kracht van titanium niet nodig en valt de keuze op keramische platen.

De beste stijltangen op een rij

Functies en eigenschappen

Om je haar te beschermen is de CHI Luxury Iron uitgerust met ionische technologie én volledig keramische platen. Dat begint al goed!

Het formaat van de platen is gemiddeld en daarom geschikt voor kort tot lang haar. Heb je écht ontzettend dik en lang haar, dan ben je een gezegend mens, maar is een stijltang met extra brede platen waarschijnlijk fijner.

De temperatuur is instelbaar en varieert tussen de 160 en 215 °C. Aan keuze uit temperatuurstanden geen gebrek! Als je broos of dun haar hebt zet je deze stijltang lekker laag en als jouw haar juist wat meer kracht nodig heeft, zet je hem wat hoger.

Ben je klaar, maar vergeten om de stijltang uit te zetten? Geen zorgen, want dit apparaat schakelt zichzelf na een tijdje uit. Dat verkleint de kans dat je een gesmolten of aangebrand tafelblad aantreft als het uitschakelen je eens is ontgaan.

knopjes chi stijltang

Gebruik

Deze CHI stijltang ligt stevig in de hand, maar is zeker niet te zwaar. Het voelt aan als een degelijk product. Wanneer je hem aanzet, duurt het maar 10 seconden voor de platen heet zijn. Handig als je haast hebt en even snel je haar netjes wilt maken!

Je hoeft zelfs niet te onthouden welke temperatuur je het liefst gebruikt, want deze stijltang is een slimmerd met geheugenfunctie. De platen glijden vervolgens soepel over het haar en maken je haar snel steil.

Conclusie

Deze stijltang is ontzettend goed, werkt fijn en is voor bijna iedereen geschikt! Alleen als je haar uitzonderlijk lang en dik zijn bredere platen net iets fijner.

Voordelen:

 • Korte opwarmtijd van 10 seconden
 • Platen zijn volledig keramisch
 • Uitgerust met ionische technologie

Nadelen:

 • De prijs is aan de hoge kant

Functies en eigenschappen

Om je haar tegen hitte te beschermen hebben de platen van deze stijltang een keramische coating. Dit apparaat is niet uitgerust met ionische technologie, maar heeft iets anders om je haar zacht en glad te maken: er zit namelijk amandelolie geïmpregneerd in de platen!

Het woord 'intelligent' in de naam van deze stijltang komt ook niet uit de lucht vallen. De temperatuursensor van dit apparaat meet de vochtigheid van je haar en past de temperatuur daarop aan. Vochtig stijlen is dus mogelijk met deze stijltang, maar maak het haar wel eerst minstens handdoekdroog.

Wat de temperatuur betreft kies je uit 5 standen tussen 160 en 230 °C. Voor ieder wat wils!

Gebruik

Met de meeste stijltangen moet je redelijk dicht bij het stopcontact zitten, maar dit model heeft een extra lang snoer van 3 meter. Je hebt dus net even wat meer bewegingsvrijheid dan de gemiddelde stijltang je biedt.

Om op te warmen heeft deze stijltang slechts 15 seconden nodig. Tijdens het stijlen draait de kabel soepel mee en wordt je haar snel steil. Ook deze stijltang heeft zo een handige automatische uitschakelfunctie die brandplekken voorkomt als je eens vergeet om het apparaat uit te zetten.

Conclusie

Over deze stijltang ben ik kort maar krachtig: het is niet de meest luxe uitvoering, maar wel een bovengemiddeld fijne stijltang voor een prijs die ik best redelijk vind.

Voordelen:

 • Extra lang snoer
 • Warmt snel op
 • Maakt je haar zacht

Nadelen:

 • Geen ionische technologie

Functies en eigenschappen

Het eerste wat opvalt aan deze stijltang is de vorm. De platen zijn aan de buitenkant afgerond zodat je ook makkelijk krullen maakt!

Hittebescherming is ook aan gedacht, want deze 2-in-1-stijltang is uitgerust met ionische technologie én keramische coating op de platen. De temperatuur stel je zelf in en je hebt daarbij ruime keuze uit een getal tussen de 160 en 230 °C.

babybliss stijl en krultang

Gebruik

Bij deze stijltang krijg je een hittebestendig etui! Leg tijdens gebruik de hete stijltang op dit matje en bescherm zo het onderliggende oppervlak.

Om op te warmen heeft deze stijltang 30 seconden nodig. Dat is geen eeuwigheid, maar aan de andere kant hebben we wel snellere opwarmtijden in deze top 5 voorbij zien komen.

De stijltang gaat soepel door het haar, maar de buitenkant wordt ook aardig warm. Als je krullen maakt is dat een handige eigenschap: zo worden de krullen echt mooi rond. Tijdens het stijlen is het wel een puntje om rekening mee te houden. Een brandblaar of plekje op je huid is echt niet fijn.

Conclusie

Wissel je regelmatig krullen en steil haar af, dan is dit een must have! Ik ben er nog niet helemaal over uit of het een voor- of nadeel is dat de buitenkant heet wordt ... maar pas in ieder geval op of trek een krultang handschoentje aan. Verder is deze stijltang lekker gebruiksvriendelijk en heb je er waarschijnlijk veel plezier van.

Voordelen:

 • Hiermee kan je steilen én krullen
 • Uitgerust met ionische technologie
 • Handig hittebestendig etui meegeleverd

Nadelen:

 • Pas op: de buitenkant wordt heet

Functies en eigenschappen

Draadloze stijltangen komen weinig voor, maar BaByliss heeft het bij deze stijltang voor elkaar gekregen! Er hangt een flink prijskaartje aan, maar hij kan een hoop.

Dit is dan ook de enige stijltang uit de hele top 5 waar accuduur een rol speelt. Het duurt 5 uur om het apparaat helemaal op te laden en je kunt hem dan 60 minuten gebruiken. Het opwarmen duurt 30 seconden. Dat is niet slecht, vooral als je bedenkt dat alle stroom uit een kleine accu komt in plaats van recht uit het stopcontact.

We kijken verder naar het apparaat zelf. Doet de vorm van deze stijltang je ook zo denken aan de 2-in-1-krultang die op nummer 3 staat? Dat heb je goed gezien: ook deze stijltang is geschikt om mee te krullen!

De volledig keramische platen beschermen je haar tijdens het stijlen of krullen, maar een ionische functie ontbreekt. De kans op statisch haar na gebruik is daardoor helaas aanwezig.

BaByliss draadloze stijltang naast juwelen en etui

Gebruik

Na een half minuutje opwarmen is je stijltang al klaar voor gebruik. De keramische platen gaan soepel door het haar en je eindigt echt met kaarsrechte, gladde lokken. Een krul maken gaat ook lekker soepel met deze platen en de afgeronde vorm!

Als je dik en vol haar hebt, zie ik wel een nadeeltje. De hoogste temperatuurinstelling is 200 °C. De meeste stijltangen halen een stand die 30 °C hoger ligt. Als je haar erg dik is of sterk krult, duurt het met dit apparaat langer om je haar steil te krijgen.

Conclusie

Voor de meeste haartypes is dit een erg fijne stijltang. Je hebt alle bewegingsvrijheid en kan zowel krullen als stijlen! Draadloze technologie voor stijltangen is best duur, maar als je vaak onderweg bent of geen stopcontact in de buurt hebt is dit echt een uitkomst.

Voordelen:

 • Draadloos stijlen
 • Ook geschikt om mee te krullen
 • Uitgerust met ionische technologie

Nadelen:

 • Heeft een flinke prijs
 • Wordt maximaal 200 °C

Functies en eigenschappen

Voor een milde prijs als deze verwacht ik niet te veel van een apparaat, maar de basics zijn zeker aanwezig. De platen hebben een keramische coating om je haar te beschermen, maar ook nog eens een ronde vorm om mee te krullen!

De temperatuur stel je in met één van de drie standen tussen de 160 en 230 °C. Of je nu lichte slag of sterke krullen hebt; met dit apparaat lukt het stijlen wel.

Gebruik

Om veilig te stijlen en krullen krijg je een hittebestendige mat bij deze stijltang. In combinatie met de automatische uitschakelfunctie hoef ik niet bang te zijn om een brandplek op mijn bureau aan te treffen. 😬

Als je het apparaat aanzet, duurt het 30 seconden voor de platen heet zijn en het stijlen kan beginnen. Er bestaan snellere stijltangen, maar voor een budget model vind ik het meer dan een prima snelheid.

Ook deze stijltang glijdt soepel door het haar, maar ionische technologie ontbreekt en het haar wordt daar soms statisch door. Met een fijn serum of antistatische borstel is dat trouwens snel opgelost.

Conclusie

Tot mijn verrassing kun je met deze stijltang je haar steil maken én krullen! Al met al is het een soepele stijltang die voor de meeste haartypes fijn werkt. Het is geen luxepaardje, maar doet zijn werk wel degelijk goed.

Voordelen:

 • Erg vriendelijk geprijsd
 • Geschikt voor bijna alle haartypes
 • Geschikt om haar te stijlen én te krullen

Nadelen:

 • Heeft geen ionische technologie

Stijltangen, hoe maak je de beste koop?

We hebben allemaal verschillende haarbehoeftes, waardoor de beste stijltang per persoon verschilt. Om te beginnen heeft jouw haartype invloed op de beste keuze.

Welk haartype heb je?

Als je kort tot middellang haar hebt, werkt een stijltang met normale platen prima. Is jouw haar heel erg lang? Dan komt een stijltang met extra brede platen van pas. Zo stijl je bredere stukken tegelijk en kun je sneller te werk gaan.

Let ook op de conditie van je haar wanneer je een stijltang kiest. Als je haar sterk en gezond is, bieden platen met een keramische coating voldoende bescherming. Broos, zwak en beschadigd haar kan wel wat extra bescherming gebruiken. Volledig keramische of titanium platen zijn dan een betere keuze.

Stijlen en krullen

Met sommige stijltangen kun je ook krullen maken! Je herkent deze 2-in-1-stijltangen aan de ronde vorm die op een krultang lijkt. Zowel de buitenkant als de platen van de stijltang zijn afgerond en, zodat je mooie krullen zonder vouwen in je haar maakt.

Alternatieven voor een stijltang zijn de föhnborstel en de krulföhn. Een föhnborstel is ideaal om je haar steil mee te maken, terwijl een krulföhn helpt bij het krullen van je haar.

Stijltang op kast bij klokje

De beste temperatuur

Hoe hoger je de temperatuur van de stijltang zet, des te sneller je kunt stijlen. Een hogere temperatuur betekent helaas ook dat je het haar sneller beschadigt. Bespaar dus je haar en kies een temperatuur die zo laag mogelijk is.

Het is bovendien een goed idee om je haar eerst te drogen met een goede föhn: nat haar stijlen is geen goed idee.

Begin bij 160 °C en bekijk of een hogere temperatuur nodig is. Je stelt de temperatuur om de volgende redenen iets hoger in:

 • Je hebt hebt dik haar
 • Je hebt sterk krullend haar

Wil je de temperatuur toch hoger instellen om je haar beter te stijlen? Dat kan, maar houd bij fijn haar een maximum van 180 °C aan en ga niet hoger dan 200 °C als je dik haar hebt.

Lengte van de kabel

De meeste stijltangen hebben een kabel van ongeveer 2 meter. Het welbekende probleem met stijltangen is dan ook om een stopcontact in de buurt van een spiegel te vinden. Wil je wat meer bewegingsvrijheid? Kies dan een stijltang met een langere kabel.

Als je helemaal van snoeren af wil, bestaan er ook draadloze stijltangen, zoals de nummer 4 in deze top 5. Houd daarbij wel rekening met de prijs: draadloze stijltangen zijn aanzienlijk duurder. Ze kosten zelfs meer dan de meest luxe modellen!

Opwarmtijd

Naarmate de technologie zich ontwikkelt, warmen stijltangen steeds sneller op. Als je een nieuw model koopt duurt het maximaal een minuutje voor de platen heet zijn. Veel stijltangen zijn nóg sneller: de gemiddelde stijltang warmt in 30 seconden op en luxe uitvoeringen hebben soms maar 10 tot 15 seconden nodig.

Conclusie

Zoek je een kwalitatieve stijltang die snel werkt en je haar optimaal beschermt? Dan is de CHI Luxury Iron op nummer één perfect voor je! Als dat prijskaartje net even te hoog is, neem dan een kijkje bij de beste koop op nummer 2.

Hopelijk is het kiezen je zo wat makkelijker gemaakt! Laat je het weten? 👇

Was dit artikel behulpzaam?