We weten allemaal dat we twee keer per dag onze tanden moeten poetsen en dat tandpasta belangrijk is, maar flos je ook? De beste waterflosser komt op plekken waar je tandenborstel niet bij komt. Ook als je elektrisch poetst! Zo draagt een goede waterflosser bij aan verbeterde gebitsverzorging. Je leest er hier meer over.

Studies wijzen uit dat een waterflosser tot 29% meer effectief is dan traditioneel flossen.1Goyal et al., The Journal of clinical dentistry (2013). 'Evaluation of the plaque removal efficacy of a water flosser compared to string floss in adults after a single use.'  Daarnaast vinden veel mensen dat flossen met traditioneel nylon of plastic flosdraad hun tandvlees irriteert. Ik ben zelf geen fan van flossen, maar de waterflos biedt een uitstekend alternatief!

Wat zijn de beste waterflossers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste waterflossers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Beste waterflossers van 2024

1. Beste waterflosser: Waterpik Aquarius Professional Water Flosser

1. Beste waterflosser: Waterpik Aquarius Professional Water Flosser

Belangrijke specificaties:

Als ik op zoek ben naar de beste waterflosser, dan is de Waterpik Aquarius Professional Water Flosser mijn absolute favoriet. Met een grote reservoir, ergonomisch ontwerp en verschillende opzetstukken, is deze flosser perfect voor al mijn mondhygiëne behoeften. Het feit dat zowel linkshandige als rechtshandige mensen deze flosser kunnen gebruiken en dat er tien verschillende krachtinstellingen zijn, maakt het echt veelzijdig. Forbes merkt op: "Het is de beste Waterpik en is gemakkelijk te gebruiken voor zowel linkshandige als rechtshandige mensen."

Deze geavanceerde waterflosser heeft een grote reservoir die 22 ounce water kan bevatten, genoeg voor 90 seconden onafgebroken gebruik. Het heeft zelfs een massagestand voor tandvleesstimulatie en een ingebouwde timer. Met verschillende opzetstukken is het geschikt voor meerdere gebruikers met diverse tandheelkundige behoeften. De Waterpik Aquarius Professional heeft veel lof gekregen van tandheelkundige professionals, waarbij 9 op de 10 het aanbevelen en het klinisch bewezen is tot wel 99,9 procent van tandplak te verwijderen. Het is ook ADA geaccepteerd, wat de geloofwaardigheid en effectiviteit in het verbeteren van de gezondheid van het tandvlees benadrukt.

De evolutie van de Waterpik Aquarius Professional is duidelijk te zien in het doordachte ontwerp en de functionaliteit. De flosser heeft verbeteringen ondergaan, met een slank handvat voor verbeterde wendbaarheid en een vaatwasmachinebestendige reservoir voor eenvoudig onderhoud. Het is echter belangrijk om op te merken dat er in de beoordelingen een potentieel beperking wordt genoemd, namelijk dat de houder van de flosser tip mogelijk niet effectief bepaalde opzetstukken met borstelharen kan accommoderen.

In vergelijking met zijn concurrenten is de Waterpik Aquarius Professional een topkeuze, met een overtuigende mix van prestaties, gemak en veelzijdigheid. Hoewel het misschien niet de meest betaalbare optie op de markt is, maken de unieke voordelen, zoals sterke waterdruk, verwisselbare opzetstukken en het vermogen om specifieke flosbehoeften te vervullen, het tot een waardevolle investering in mondverzorging. Zoals Verywell Health benadrukt: "De Waterpik Aquarius Water Flosser wordt aanbevolen voor mensen met specifieke flosbehoeften, met verschillende opzetstukken en waterdrukinstellingen voor een gepersonaliseerde mondhygiëne routine."

Ondanks zijn sterke punten is het belangrijk om op te merken dat er duurdere waterflossers zijn met geavanceerdere functies, evenals eenvoudigere modellen die tegen een lagere prijs verkrijgbaar zijn. Dit vraagt potentiële kopers om zorgvuldig hun individuele behoeften en budgetbeperkingen te evalueren voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Echter, de algehele prestaties en veelzijdigheid van de Waterpik Aquarius Professional maken het een overtuigende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een uitgebreide, gebruiksvriendelijke waterfloss-oplossing.

Voordelen Waterpik Aquarius Professional Water Flosser
 • Grote reservoir voor continu gebruik
Nadelen Waterpik Aquarius Professional Water Flosser
 • Kan bepaalde tips met borstelharen mogelijk niet effectief accommoderen
 • Duurder in vergelijking met eenvoudigere modellen

2. Bambo Earth Natural Dental Floss

2. Bambo Earth Natural Dental Floss

Belangrijke specificaties:

De waterflosser heeft de mondhygiëne gerevolutioneerd, met een zachte en effectieve alternatief voor traditioneel flossen. Het is bijzonder voordelig voor mensen met motorische problemen, gevoelige tandvlees of tandheelkundige werkzaamheden zoals beugels en implantaten. Volgens dentaly.org is "een waterflosser beter dan helemaal niet flossen, vooral voor degenen die geen traditionele flos kunnen gebruiken." Dit wordt onderstreept door tandartsen die het aanbevelen als aanvulling op regelmatig flossen in plaats van als vervanging. De ADA Seal of Acceptance benadrukt de efficiëntie ervan bij het verwijderen van tandplak, waardoor het een waardevol gereedschap is in mondverzorgingsroutines.

Verschillende opvallende modellen zijn op de markt verschenen, elk met hun eigen sterke punten. De Aquasonic Aqua Flosser imponeert met zijn eenvoudige bediening, instelbare drukinstellingen en een ruime watertank voor grondige reiniging. Ondertussen biedt de H2ofloss Water Flosser Portable veelzijdigheid met meerdere drukinstellingen en tips, waardoor het een budgetvriendelijke optie is die ideaal is voor beginners. Zoals 'The 9 Best Water Flossers' artikel op health.com suggereert, voldoen deze flossers aan verschillende gebruikersbehoeften, waarbij de H2ofloss Water Flosser Portable bijzonder wordt aanbevolen vanwege de kosteneffectiviteit en aanpasbaarheid.

In het rijk van draadloze en aanrecht waterflossers biedt de markt een gevarieerd assortiment topmodellen. De review van Wirecutter benadrukt de Waterpik Ion vanwege de aanpasbaarheid en draadloos opladen, terwijl de Waterpik Aquarius Professional lof ontvangt voor zijn krachtige prestaties. Opmerkelijk is de Philips Sonicare Power Flosser 3000 Cordless vanwege zijn krachtige maar draagbare ontwerp, geschikt voor gebruikers die een balans zoeken tussen prestaties en gemak. Het gevarieerde aanbod, zoals beschreven in "6 Best Water Flossers, According to In-Depth Testing," zorgt ervoor dat gebruikers een flosser kunnen vinden die aansluit bij hun specifieke behoeften.

Het evoluerende landschap van waterflossers blijft voldoen aan een breed scala van gebruikersvoorkeuren en behoeften. De nadruk op factoren zoals watertankgrootte, drukinstellingen en stroombron benadrukt de toewijding van de industrie om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Het is echter essentieel om rekening te houden met mogelijke beperkingen, zoals spatten bij hogere drukinstellingen, zoals vermeld in de review op health.com. Bovendien, hoewel de waterflosser zacht is voor het tandvlees en effectief reinigt, is het essentieel om op te merken dat het het meest effectief is wanneer het in combinatie met traditioneel flossen wordt gebruikt.

In het competitieve landschap van waterflossers is de Philips Sonicare Power Flosser 3000 Cordless een overtuigende optie voor degenen die een balans zoeken tussen kracht en draagbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor reizigers of mensen met kleinere badkamers. Aan de andere kant, de aanpasbare functies en draadloos opladen van de Waterpik Ion maken het tot een topkeuze voor degenen die aanpassing en gemak prioriteren.

Waterflossers hebben ongetwijfeld een plek veroverd in mondverzorging, met een zachte maar effectieve alternatief voor traditioneel flossen. De nadruk op aanvulling in plaats van vervanging van traditioneel flossen, evenals het diverse aanbod dat voldoet aan specifieke behoeften en voorkeuren, benadrukt de kracht van deze productcategorie. Gebruikers moeten zich echter bewust blijven dat hoewel waterflossers een waardevolle toevoeging zijn aan mondverzorgingsroutines, ze geen volledige vervanging zijn voor traditioneel flossen.

Voordelen Bambo Earth Natural Dental Floss
 • Zachte en effectieve alternatief voor traditioneel flossen
 • Voordelig voor personen met motorische problemen, gevoelige tandvlees, of tandheelkundige werk zoals beugels en implantaten
 • ADA keurmerk benadrukt de effectiviteit in het verwijderen van tandplak
Nadelen Bambo Earth Natural Dental Floss
 • Geen volledige vervanging voor traditioneel flossen
 • Mogelijke beperkingen zoals spatten bij hogere drukinstellingen
 • Het is het meest effectief wanneer gebruikt in combinatie met traditioneel flossen

3. The Humble Co. Natural Dental

Ik ben helemaal weg van de Natural Dental Floss Picks van The Humble Co. Ze zijn gemaakt van plantaardig materiaal en zijn ontworpen om voedselresten en tandplak effectief te verwijderen, waardoor je tandvlees gezond blijft en je mond fris en schoon aanvoelt. Dankzij het dubbele draadontwerp reinigen ze diep tussen de tanden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Deze flosdraadjes zijn veganistisch, diervriendelijk en bevatten geen BPA, wat het merk's toewijding aan een gezondere planeet benadrukt. Ze zijn verkrijgbaar in munt- en houtskoolsmaken, waardoor ze een dubbele oplossing bieden voor mondverzorging.

Volgens klanten hebben deze flosdraadjes hun missie waargemaakt, met een recensie die benadrukt: "De flosdraadjes van The Humble Co. worden geprezen om hun kwaliteit en vermogen om de mond fris en schoon te laten voelen." Het innovatieve ontwerp en duurzame materialen hebben zelfs mensen die normaal gesproken niet flossen, overtuigd om regelmatige gebruikers te worden, zoals te zien is in het getuigenis van Rio Viera-Newton: "Deze biologisch afbreekbare flosdraadjes hebben van mij een regelmatige flosser gemaakt, ik flos zelfs vier keer per dag."

Vergeleken met traditioneel flossen, bieden de Natural Dental Floss Picks van The Humble Co. gemak en gebruiksgemak, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijkere floservaring. Hun milieuvriendelijke samenstelling sluit aan bij de groeiende consumentenvoorkeur voor duurzame mondverzorgingsproducten. Met een prijs van $15,90 voor een verpakking van 200 stuks, bieden deze flosdraadjes een overtuigende optie voor mensen die zowel hun mondgezondheid als het milieu belangrijk vinden.

In de categorie waterflossers onderscheiden de Natural Dental Floss Picks van The Humble Co. zich als een draagbaar en milieubewust alternatief. Hoewel traditionele waterflossers een andere aanpak bieden voor mondverzorging, bieden de flosdraadjes van The Humble Co. een budgetvriendelijke en reisvriendelijke oplossing zonder in te leveren op effectiviteit. Deze flosdraadjes zijn ideaal voor mensen die duurzaamheid en gemak belangrijk vinden in hun mondverzorgingsroutine.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de Natural Dental Floss Picks van The Humble Co., hoewel effectief, mogelijk niet volledig de noodzaak van traditioneel flossen of professionele tandheelkundige zorg vervangen. Zoals bij elk product voor mondverzorging, kunnen individuele voorkeuren en tandheelkundige behoeften variëren. Desalniettemin hebben de flosdraadjes van The Humble Co. zich een plekje verworven als een duurzame, door tandartsen aanbevolen optie voor het behoud van mondhygiëne.

Samenvattend vormen de Natural Dental Floss Picks van The Humble Co. een bewijs van de groeiende populariteit van duurzame oplossingen voor mondverzorging. Hun succes ligt in de combinatie van effectieve mondhygiëne en milieubewustzijn, waardoor ze een overtuigende keuze zijn voor consumenten die een positieve impact willen hebben op zowel hun mondgezondheid als de planeet.

Voordelen The Humble Co. Natural Dental
 • Effectief in het verwijderen van voedselresten en tandplak
Nadelen The Humble Co. Natural Dental
 • Vervangt mogelijk niet volledig de noodzaak van traditioneel flossen of professionele tandheelkundige zorg

4. Oral-B Complete Glide Dental Floss

4. Oral-B Complete Glide Dental Floss

Belangrijke specificaties:

5. Jetpik JP200 Elite Dental Power

Als ik kijk naar de Jetpik JP200 Elite Dental Power Water Flosser, zie ik een veelzijdig en effectief hulpmiddel voor mondhygiëne, dat een overtuigende mix van functies en prestaties biedt. Met de overvloed aan waterflossers op de markt die allemaal azen op de aandacht van de consument, onderscheidt de Jetpik JP200 zich door zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit. Geprezen om zijn ergonomische ontwerp, effectieve drukinstellingen en grote draadloze tank, concurreert de Jetpik JP200 Elite Dental Power Water Flosser voorop in de technologie voor mondverzorging.

Een opvallende eigenschap van de Jetpik JP200 Elite Dental Power Water Flosser is zijn vermogen om een ​​grondige en zachte reiniging te bieden, waardoor het geschikt is voor mensen met gevoelige tandvlees, beugels of tandheelkundig werk. Zoals opgemerkt in de Dentaly-review, "Een waterflosser kan nog steeds effectiever zijn voor mensen met problemen met de motoriek, gevoelig tandvlees, beugels, tandbruggen, kronen, implantaten, of degenen die traditioneel flossen niet prettig vinden." Dit benadrukt de veelzijdigheid van de Jetpik JP200 en zijn vermogen om te voldoen aan een breed scala van behoeften op het gebied van mondverzorging.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Aquasonic Aqua Flosser en de H2ofloss Water Flosser, onderscheidt de Jetpik JP200 Elite Dental Power Water Flosser zich door zijn alomvattende benadering van mondverzorging. Terwijl de Aquasonic Aqua Flosser wordt geprezen om zijn eenvoudig te bedienen aan/uit-schakelaar en de H2ofloss Water Flosser om zijn budgetvriendelijke karakter, valt de Jetpik JP200 op door zijn allesomvattende functionaliteit en effectiviteit. Zoals Real Simple opmerkt: "Het artikel belicht de beste waterflossers van 2024, waaronder de Philips Sonicare Power Flosser als de beste keuze, waarbij de nadruk ligt op het gebruiksgemak, 10 drukinstellingen, een royale reservoirgrootte, en Quad Stream-technologie voor efficiënte reiniging." Het vermogen van de Jetpik JP200 Elite Dental Power Water Flosser om een grondige reiniging te bieden, in combinatie met zijn innovatieve ontwerp, plaatst het als een topconcurrent op de markt.

Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van de Jetpik JP200 Elite Dental Power Water Flosser ook wordt aangevuld door het advies van tandheelkundige professionals. Zoals Dentaly aangeeft: "Ondanks positieve beoordelingen, raden veel tandartsen aan een waterflosser te gebruiken naast traditioneel flossen." Dit benadrukt de kracht van het product als aanvulling op traditionele mondverzorgingspraktijken.

Concluderend komt de Jetpik JP200 Elite Dental Power Water Flosser naar voren als een alomvattend en effectief hulpmiddel voor mondhygiëne, dat voldoet aan een breed scala van behoeften op het gebied van mondverzorging. Zijn innovatieve ontwerp, veelzijdige functionaliteit en zachte, maar grondige reiniging maken het een overtuigende keuze voor mensen die streven naar een holistische benadering van mondgezondheid. Hoewel het misschien niet volledig traditioneel flossen vervangt, positioneert zijn vermogen om bestaande mondverzorgingspraktijken aan te vullen het als een waardevolle toevoeging aan de dagelijkse routine.

Voordelen Jetpik JP200 Elite Dental Power
 • Veelzijdig en effectief gereedschap voor mondhygiëne
 • Grondige en zachte reiniging, geschikt voor gevoelig tandvlees, beugels of tandheelkundig werk
 • Innovatief ontwerp en functionaliteit
Nadelen Jetpik JP200 Elite Dental Power
 • Tandheelkundige professionals raden aan om het naast traditioneel flossen te gebruiken

Hoe koop ik de beste waterflosser?

En goede waterflosser biedt voornamelijk gebruiksgemak en effectiviteit. De effectiviteit hangt het meest af van het gebruiksgemak. Hieronder beschrijf ik waar je op let bij de aankoop van een goede waterflosser.

Draadloos

Een draadloze waterflosser is compact en draagbaar. Het heeft, net zoals een goede elektrische tandenborstel, zijn voor- en nadelen. Zo zit het waterreservoir bij een draadloze waterflosser op het apparaat zelf, waardoor de waterflosser minder fijn in de hand ligt en wat zwaar aanvoelt.

Een draadloze waterflosser zorgt er daarentegen voor dat je flexibeler bent: je zit immers niet vast aan een waterreservoir en je flost je tanden waar je maar wilt, ideaal voor reizen of kleinere badkamers.

Een nadeel van een draadloze waterflosser is dat het waterreservoir kleiner is en dat je deze daardoor vaker moet bijvullen.

Waterdruk

Een hogere waterdruk betekent een krachtiger reiniging, maar het moet ook comfortabel zijn voor de gebruiker. Sommige waterflossers bieden instelbare waterdruk om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen.

De ene persoon heeft gevoeligere tanden dan de ander. Hierdoor is het fijn als je de waterdruk zelf instelt. Vanzelfsprekend is de druk van het water nooit zo hoog dat het pijn doet, maar als je gevoelige tanden hebt is het fijn om de druk te verlagen.

Flos voordat je poetst!

Flossen voor het poetsen verwijdert meer plak dan flossen na het poetsen en zorgt er ook voor dat er meer fluoride op je tanden achterblijft. Of je nu een whitening tandpasta gebruikt of een andere tandpasta: bijna alle tandpasta's bevatten fluoride. Fluoride beschermt je tanden tegen tandbederf en gaatjes. Het is belangrijk om de fluoride te laten zitten na het poetsen. Gebruik je een waterflosser na het poetsen, dan spoel je de fluoride weg. 

Inhoud van het waterreservoir

Hoe groter het waterreservoir van een waterflosser is, hoe langer je ermee doet. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat het apparaat zwaarder wordt als er meer water in zit. Dit maakt niet uit wanneer het waterreservoir in de houder van het apparaat is verwerkt.

Hou er ook rekening mee dat het geen goed idee is om de hele week hetzelfde water te gebruiken. Stilstaand water is een uitstekende broedplaats voor micro-organismen en andere ongewenste gasten. Gebruik daarom elke dag vers water.

Sommige waterflossers vul je met mondwater en niet met water. Dit is niet per se nodig, maar als je hier de voorkeur aan geeft, dan raad ik je aan een waterflosser te kopen die je met mondwater gebruikt.

Mondstukken

De verschillende soorten mondstukken of tips die bij een waterflosser worden geleverd, zijn ontworpen voor verschillende doeleinden.

Standaard mondstukken zijn bedoeld voor algemeen gebruik, terwijl er speciale mondstukken kunnen zijn voor orthodontische apparaten, voor diepe reiniging tussen tanden, of voor mensen met gevoelige tandvlees. De variëteit en kwaliteit van de mondstukken zijn belangrijke factoren om te overwegen.

Budget

Wat voor jou een goedkope waterflosser is, beschouw ik misschien als een dure waterflosser. Niet iedereen zijn budget is gelijk. Gelukkig zijn er waterflossers in verschillende prijsklassen verkrijgbaar.

Persoon met brede lach en tandenborstel met tandenpasta op gele achtergrond. Vooraanzicht.

Welke merken maken goede waterflossers?

Sommige merken blinken nu eenmaal uit in bepaalde categorieën, zo ook hier!

Waterpik

Waterpik is een een vooraanstaand merk in de markt voor waterflossers. Het biedt populaire modellen zoals de Ultra Water Flosser en Aquarius Water Flosser. Dit merk is geprezen om de instelbare waterdruk, diverse opzetstukken en effectiviteit bij tandvleesproblemen.

"De grote jongen in de buurt is WaterPik. Dit merk wordt bijna altijd aangehaald in formele, peer-reviewed onderzoeken naar waterflossen versus flossen met touwtjes. Er zijn een paar andere merken, maar nogmaals, WaterPik is de gouden standaard."

Michael Dowling, Quora

Philips Sonicare

Philips Sonicare, bekend elektrische tandenborstels, biedt ook waterflossers aan zoals de Airfloss Ultra en FlexCare Platinum Connected, met microburst-technologie en instelbare intensiteit. Gebruikers waarderen het compacte ontwerp en de effectieve reiniging.

Oral-B

Oral-B is een gerenommeerd merk in mondverzorging. Het levert populaire modellen zoals de WaterJet en Aquacare Pro Expert, met drukregeling en geïntegreerde monddouche. Positieve reacties richten zich op de combinatie van flos- en waterstraalfunctionaliteit.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste waterflosser?

Op dit moment heeft de Consumentenbond nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over waterflossers. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Wat is volgens Tweakers de beste waterflosser?

Volgens Tweakers is de Waterpik WP-660 Ultra Professional Waterflosser de beste waterflosser. Deze waterflosser is van goede kwaliteit, heeft verschillende opzetstukjes en is makkelijk in gebruik.

Wat is volgens de Men's Health de beste waterflosser?

Volgens de Men's Health is de Waterpik Cordless Advanced de beste waterflosser. Volgens hun zorgt de unieke combinatie van waterdruk en pulsaties ervoor dat de Waterpik Waterflosser diep tussen de tanden en onder de tandvleesrand reinigt. Op deze manier worden schadelijke bacteriën en vuil verwijderd van plekken waar een tandenborstel en flosdraad niet bij kunnen.  

Veelgestelde vragen over waterflossers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen