Als jonge ouder weet je als geen ander hoe belangrijk een goede nachtrust is. Je weet echter ook dat kleine kinderen niet altijd aan tafel eten, en het vervolgens heerlijk vinden om 's nachts naar je slaapkamer te sluipen om vervolgens je hele bed in beslag te nemen.

Om de bovenstaande redenen heb ik de aankoop van een nieuwe matras jarenlang uitgesteld. Ik wilde geen nieuw matras, want ik had andere prioriteiten. Bovendien wilde ik mijn bed vooral niet delen met vlekkenveroorzakende kinderen. Dat klinkt als weggegooid geld. 💸

Mijn kinderen zijn inmiddels wat groter en toen me werd gevraagd of ik interesse had om een nieuw matras te testen, maakte ik een klein sprongetje in de lucht. Een nieuw matras stond ver bovenaan mijn lijst, dus een betere timing kon niet!

Het ging om het Hypnia Supreme Wellness matras. Dit is een betaalbaar matras dat bestaat uit individueel verpakte pocketveren, een laag latex, traagschuim, honinggraatschuim en een laag steunschuim, wat het een behoorlijk dik matras maakt. De beschrijving klonk fantastisch en een stuk beter dan mijn oude matras met een kuil in het midden.

Ik kan je alvast verklappen dat ik in tijden niet zo heerlijk heb geslapen! Lees hieronder meer over mijn ervaring met het Hypnia Supreme Wellness matras.

Over Hypnia

Hypnia is een slaapspecialist die uiterst betaalbare matrassen levert. Dit doen ze door de matrassen direct vanuit hun warenhuis te leveren, zonder een tussenpersoon nodig te hebben. Je test de matrassen bovendien 120 nachten uit.

Ben je niet tevreden? Geen probleem, je stuurt het matras terug, krijgt je geld terug en Hypnia geeft je matras vervolgens aan mensen in nood, want iedereen heeft recht op een goede nachtrust.

Hypnia matras, zij-aanzicht

Voordelen:

 • Het is een stevig matras, maar niet te hard
 • De bovenlaag is heerlijk zacht
 • Het verlicht pijn
 • Je hebt geen last van je partner
 • Het matras heeft draaghendels aan beide zijden
 • 120 dagen proefslapen
 • 15 jaar garantie

Nadelen:

 • Het is een erg zwaar matras
 • De bovenlaag van traagschuim voelt al snel wat warm aan
 • De hoes van het matras is niet afneembaar en is daarom niet wasbaar

Dingen om te overwegen voordat je een matras koopt

We slapen gemiddeld één derde van ons leven. Om te zeggen dat een matras een belangrijke aankoop is, is dan ook haast een understatement. Je nachtrust bepaalt voor een groot deel hoe je je de rest van de dag voelt. Slaap je slecht of word je tijdens je slaap vaak wakker, dan is de kans groot dat je je de rest van dag niet lekker in je vel zit.

Een nieuw matras kiezen is echter niet eenvoudig. Er is veel keuze en goede matrassen zijn prijzig, wat een nieuwe kopen meteen een behoorlijke investering maakt. Je wilt meteen de juiste kiezen, want de meeste matrassen kun je niet retourneren. 🔄

De beste matrassen geven je voldoende ondersteuning terwijl je toch zacht ligt. Welk type matras het beste is voor jou, is vooral afhankelijk van je lichaamsbouw, gewicht en lengte. Persoonlijke voorkeur komt hier natuurlijk ook bij kijken.

De één ligt nu eenmaal liever op een zacht matras, terwijl de ander beter slaapt op een hard matras. Bovendien is niet alleen het matras belangrijk voor een goede nachtrust: een goed dekbed en het beste hoofdkussen dragen ook bij. Je hebt dus genoeg om over na te denken, maar laten we het voor nu hebben over de Hypnia Supreme Wellness matras.

Hieronder lees je meer over mijn ervaring met het Hypnia Supreme Wellness matras.

Hypnia Supreme Wellness-matras: mijn ervaring

Unboxing

Wanneer je denkt aan het kopen van een nieuw matras, denk je niet aan een doos die afgeleverd wordt. Tenminste, ik niet! Ik was dan ook erg verrast toen er een redelijk kleine, maar ontzettend zware doos werd bezorgd.

Maar liefst 40 kilogram aan matras stond er opeens bij me in de keuken. De volgende dag zou ik gaan verhuizen, dus ik besloot om het matras in zijn doos te laten en op die manier mee te nemen. Wel zo makkelijk!

De doos was iets beschadigd, maar het matras zelf was goed beschermd door een laag plastic. Geen schade te bekennen! De volgende dag was het verhuisdag en zodra het matras in mijn nieuwe slaapkamer stond, was het tijd om de doos echt open te maken.

Hypnia leverde een handige tool om de doos voorzichtig mee open te maken. Het was wat lastig, omdat het matras zo zwaar was, maar toch nog goed te doen in mijn eentje. Zodra het plastic verwijderd was, klapte het matras zich uit. Na een paar minuten zag je het matras zijn uiteindelijke dikte aannemen.

Erg bijzonder om te zien, want vergeleken met het 'uitgevouwen' matras, was de doos erg klein! Ik heb het matras de hele middag en avond op de grond laten liggen, zodat het de juiste vorm en dikte aan kon nemen.

Slaapmasker en tasje op matras, bovenaanzicht

De eerste indruk

Na een vermoeiende dag met een zere rug en behoorlijke hoofdpijn, keek ik uit naar een goede nachtrust. Op het eerste gezicht lijkt het matras enorm hard, maar dit bleek niet zo te zijn. Het is een matras dat – naar mijn mening – gepaste geeft: niet te hard, niet te zacht. Wanneer je erop zit, zak je behoorlijk door, maar dit is zeker niet het geval wanneer je ligt.

Alle pocketveren zijn individueel verpakt. Dit geeft je niet alleen de stevigheid die je nodig hebt, maar individueel verpakte veren verzamelen minder stof dan de losse veren die je in sommige matrassen ziet. Dat is een groot voordeel voor mensen met allergieën.

Bovenop deze veren vinden je verschillende lagen schuim. De bovenste laag bestaat uit traagschuim.

Traagschuim neemt de vorm van je lichaam aan, waardoor je altijd op de juiste plaatsen ondersteuning hebt.

Het nadeel van traagschuim is dat het warmte vasthoudt.

In warme zomermaanden kan traagschuim daardoor iets oncomfortabeler aanvoelen. Voor mij geen probleem: ik ben nogal een koukleum! De matrashoes voelt verder luchtig en zacht aan.

De verschilllende lagen in het Hypnia Supreme Wellness matras
 1. De toplaag bestaat uit maar liefst 5 cm traagschuim. Deze laag zorgt voor het comfort en vormt zich naar jouw lichaam. Dit verlicht de druk op de bekende drukpunten, zoals je schouders en je heupen.
 2. De tweede laag bestaat uit 2,5 cm micro-geperforeerde latex. Dit versterkt de werking van het traagschuim en zorgt ervoor dat het matras wat stabieler is. 
 3. In de derde laag vind je honingraatschuim. Deze laag helpt bij het voorkomen en verminderen van pijnklachten.
 4. Steunschuim. Zoals de naam al verklapt, biedt deze laag extra ondersteuning voor je lichaam.
 5. De vijfde laag bestaat uit de kern. Deze is ongeveer 20 cm dik en bestaat uit honderden individueel ingepakte pocketveren. Deze vormen de basis van de ondersteuning voor je lichaam én laten het matras ademen.

Welterusten!

Ik maak het bed op, doe mijn pyjama aan en pak mijn boek. Vermoeid maar voldaan stap ik in bed. Dankzij het traagschuim lig ik in luttele seconden heerlijk zacht, terwijl mijn lichaam goed ondersteund word. Het is lastig uit te leggen hoe comfortabel ik lig: dankzij het traagschuim voelt het alsof mijn lichaam omringd wordt door wolken. Ik val dan ook snel in slaap. ☁️

Ik word de volgende ochtend uitgerust wakker: ik heb heerlijk geslapen! Dankzij de verschillende lagen, ook wel de comfortzones genoemd, word ik pijnloos wakker. Elk deel van mijn lichaam heeft de ondersteuning die het nodig heeft, omdat het afgestemd is op de vorm van het menselijke lichaam.

Ter referentie: ik ben een een zij- en buikslaper. Ondersteuning is erg belangrijk, vooral als je niet in de ideale positie slaapt. Ik begin meestal op mijn zij en word op mijn buik wakker. Dit zorgt soms voor pijn in mijn nek, maar dankzij deze verschillende lagen worden specifieke gedeelten van mijn lichaam allemaal optimaal ondersteunt.

Nu speelt het kussen hier ook een enorme rol in, maar het helpt dat het matras zich net wat beter aanpast aan buikslapers dan veel andere. Dat scheelt weer een enorme kink in je nek wanneer je wakker wordt.

Persoon zit op nieuw Hypnia matras, zij-aanzicht

Is het een hard of zacht matras?

Wanneer je een matras op het internet besteld, is de grote vraag altijd of het een hard of zacht matras is. Deze vraag is echter lastig om te beantwoorden, want wat is de definitie van een hard of zacht matras?

Persoonlijk vind ik dit matras ideaal: niet te hard en niet te zacht, maar daar help ik jou niet mee. Op een schaal van 1 tot 5, waar 1 zacht is en 5 hard, geef ik dit matras een drie. Hoe hard (of zacht) jij dit matras ervaart, is onder andere afhankelijk van je gewicht.

Weeg je 80 kilogram, dan voelt dit matras voor jou zachter aan dan wanneer je 50 kilogram weegt. Ik ga de natuurkunde hierachter niet bespreken, maar een matras zakt iets sneller in onder meer gewicht dan dat het doet onder minder gewicht.

Ervaringen met het Hypnia Supreme Wellness-matras

Ik blijk niet de enige te zijn die onder de indruk is van de matrassen van Hypnia. Hieronder lees je nog meer positieve ervaringen!


Alternatieven voor het Hypnia Supreme Wellness-matras

#1 Droomidee | Matras

Ook dit matras heeft maar liefst zeven zones om je te voorzien van de meest comfortabele nachtrust.

Aan beide kanten van het matras vind je een laag koudschuim van twee centimeter. Koudschuim geeft je steun, ventileert goed en is vochtwerend.

De pocketvering zorgt voor de meeste ondersteuning en helpt rug-, schouder- en nekklachten voorkomen.

Zijkant van Droomidee matras, donkere rits en label. Vooraanzicht.

#2 Zwoong Hotel Tweepersoonsmatras

Wil je 120 nachten proefslapen? Dat kan met dit matras van Zwoong.

Dit matras heeft maar liefst 300 individueel verpakte veren per vierkante meter. De veren zorgen voor de optimale ondersteuning, terwijl de toplaag ervoor zorgt dat je heerlijk zacht ligt.

Dit matras is geschikt voor zowel buik-, rug-, en zijslapers.

Zijkant van Zwoong matras, met de binnenkant zichtbaar.

#3 Pocketvering matras HR koudschuim Hybrid 7 zones 

Prijsvriendelijk en met een afneembare en wasbare tijk: dit matras is een goed alternatief wanneer je een klein budget hebt, maar toch op zoek bent naar kwaliteit.

Dit matras heeft zeven zones met zowel schuim en individueel verpakte veren die zorgen voor comfort en een goede nachtrust.

Zijkant van wit matras, vooraanzicht

Hypnia Supreme Wellness-matras review-conclusie

Hypnia is druk bezig met het opbouwen van zijn naamsbekendheid in Nederland. Ik heb het volste vertrouwen dat Hypnia binnenkort één van de meest populaire matrasmerken zal zijn.

Voor iedereen die op zoek is naar een nieuw matras, raad ik je aan om het Welness Supreme-matras 120 dagen te proberen. Heb je, net als ik, last van rug- en nekklachten, dan merk je na een paar dagen dat deze klachten verminderen.

Dankzij de verschillende lagen in dit matras, lig je niet alleen heerlijk comfortabel, maar je lichaam wordt op de juiste plaatsen ondersteunt. Bovendien wordt het matras gratis geleverd en draagt Hypnia een steentje bij aan een beter milieu én aan het welzijn van anderen door de geretourneerde matrassen weg te geven aan minderbedeelden.

Het is lang geleden dat ik zo lekker heb geslapen en ik ben dan ook zeker betoverd door Hypnia: ik wil nooit meer anders! Heb jij ook een Hypnia-matras? Wat is jouw ervaring? Laat het me hieronder weten. Bedankt voor het lezen! 💤

Was dit artikel behulpzaam?