Je hebt een wasmachine, maar wilt ook een wasdroger. Je hebt er eigenlijk geen ruimte voor. Geen nood! Na het aansluiten van je wasmachine, zet je de wasdroger simpelweg op de wasmachine. Hierdoor bespaar je veel ruimte en heb je toch de voordelen van een wasdroger. Hieronder geef ik je tips over hoe je het beste je droger op je wasmachine plaats.

#1 Gebruik een stapelkit

Dit is de niet alleen de meest voor de hand liggende oplossing, maar ook de veiligste. Een stapelkit bestaat meestal uit een soort van tray waar je de droger in plaatst. Hierdoor staat hij stevig en stabiel. Gebruik je een stapelkit, dan is het vrijwel onmogelijk dat je droger van je wasmachine valt.

#2 Koop een set

Hoewel dit misschien niet voor iedereen een optie is, is een goede wasmachine en goede wasdroger van hetzelfde merk vaak het beste idee. Deze hebben dezelfde afmetingen en passen vaak precies bovenop elkaar. De bediening is meestal ook hetzelfde, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

#3 Kies een was-droogcombinatie

Wanneer stapelen onmogelijk is en je hebt geen ruimte om de twee apparaten naast elkaar te zetten, dan is er nog altijd de mogelijkheid om een goede was-droogcombinatie te kopen. Hiermee bespaar je nog meer ruimte.

Voorheen werd er gezegd dat je was 'niet echt' droog werd in een was-droogcombinatie, maar dit is al lang niet meer het geval. Er zijn zelfs combinaties te koop met een goede warmtepompdroger of condensdroger, waardoor je op een energiezuinige manier droogt.

Droger en wasmachine op elkaar

Overige tips

#1 Controleer of de wasmachine waterpas staat

Of je nu een stapelkit gebruikt of niet, het is belangrijk dat je wasmachine waterpas staat. Staat je wasmachine niet waterpas, dan kan hij zich tijdens het centrifugeren langzaam verplaatsen. Trillingen veroorzaken bewegingen.

Dit is sowieso erg vervelend, maar wanneer er een droger bovenop je wasmachine staat wil je natuurlijk voorkomen dat deze eraf valt. Je droger overleeft deze val niet, en het is ronduit gevaarlijk. Controleer daarom altijd of je wasmachine waterpas staat.

#2 Kies de juiste ruimte

De juiste ruimte kiezen klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen denken er niet goed over na. Je woont misschien in een ouder huis en je hebt een washok, maar door het lage plafond kun je je wasmachine en droger niet stapelen.

Het is vervelend als je daar pas achter komt wanneer de droger wordt bezorgd. Meet daarom alles goed op, ook als je denkt dat het past.

De ideale ruimte is daarnaast goed geventileerd. Hoewel drogers met een afvoer niet veel meer voorkomen, produceert elke droger ietwat vochtige lucht en die moet naar buiten. Het kunnen openen van een raam is daarom onmisbaar.

#3 Let op de deurtjes

Heb je een wasmachine en een droger van een verschillend merk, kijk dan in ieder geval in welke richting de deurtjes openen en of ze in hun geheel kunnen openen. Er is niets vervelender dan er achteraf achter komen dat het vullen of leegmaken van je wasmachine lastig is.

Conclusie

Je bespaart ontzettend veel ruimte wanneer je wasmachine en droger op elkaar zet! Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen je ruimte beter te benutten. Nu je toch met je wasmachine bezig bent, is het een goed idee om deze schoon te maken. Heb jij nog een goede tip? Laat het ons dan zeker hieronder weten. Bedankt voor het lezen! 👔

Was dit artikel behulpzaam?